El PI
El Pi reclama al Govern el manteniment de les mesures per a la modernització dels establiments turístics
El Pi exigeix al Govern la recuperació de totes les freqüències ferroviàries suprimides a Mallorca
el-pi.com 20/03/2017 - 11:36:46

El Pi reclama al Govern el manteniment de les mesures per a la modernització dels establiments turístics

L’actual normativa deixarà de tenir efecte el pròxim 23 de juliol i encara queden més de 100 mil places hoteleres per renovar

El grup parlamentari d’EL PI – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha presentat una proposició no de llei que insta al Govern a impulsar abans del pròxim mes d’agost les mesures legals i jurídiques perquè es mantingui l’aposta per la modernització de les places d’allotjament turístic a la comunitat.

El pròxim 23 de juliol, després de 5 anys de vigència, deixarà de tenir efecte la darrera regulació en aquesta matèria i es produirà un buit legal fins que el Govern aprovi una nova llei. Aquesta situació es produirà quan a les illes encara queden per renovar unes 135.000 places hoteleres (92.000 a Mallorca, 32.000 a Eivissa i 12.000 a Menorca), o sigui un 40% del total, segons fonts dels sector.

La regulació jurídica que ha possibilitat la modernització del 60% dels establiments turístics de les Illes Balears es va iniciar amb el Decret Llei 1/2009 de Mesures Urgents per a l’Impuls de la Inversió. Aquesta regulació va ser continuada amb alguns canvis per la Llei 4/2010 de Mesures Urgents per a l’Impuls de la Inversió i per la Llei 4/2010 de Mesures Urgents per a l’Impuls de la Inversió.

Aquesta modernització ha tingut efectes beneficiosos, com el fet de que 60 establiments hagin incrementat el seu nivell de tres a quatre estrelles. Aquesta millora ha suposat també un avanç en qualitat, en desestacionalització i ha ajudat a atenuar la crisi del sector de la construcció.


 

El Pi exigeix al Govern la recuperació de totes les freqüències ferroviàries suprimides a Mallorca

Jaume Font: “el Govern fa just el contrari del que predica. Mentre diu que defensa el transport públic, lleva trens de forma lamentable i injustificada”

El Grup Parlamentari d’El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALERS ha exigit avui al Govern que rectifiqui i torni a fer efectives de manera urgent totes les freqüències de tren que va suprimir divendres passat. El portaveu d’El Pi, Jaume Font considera “lamentable i injustificada” la supressió de 60 freqüències diàries als Serveis Ferroviaris de Mallorca, així com l’eliminació dels trens semidirectes que uneixen Inca i Sa Pobla amb Palma.

Font assegura que el Govern de les Illes Balears fa “just el contrari del que predica i ha pres, una vegada més, una decisió amb nocturnitat i traïdoria”. A més, considera que aquesta mesura és “una forma ben estranya de defensar i potenciar el transport públic”.

En aquest sentit, el portaveu d’El Pi ha recordat que l’any passat SFM va atendre més de 5 milions de passatgers, un 17,6 % més que 2015. “De cap de les maneres es pot entendre que, com a resposta, l’executiu hagi decidit reduir l’oferta de transport públic ferroviari amb les conseqüències negatives que aquesta mesura té per als usuaris habituals del tren”. Amb decisions com aquesta, ha dit Font, “és impossible dur a terme una aposta ferma i decidida pel transport públic”.

El grup d’El Pi també considera que el Govern no pot intentar solucionar els conflictes laborals que manté amb els treballadors d’SFM provocant perjudicis als ciutadans de les illes. A més, el portaveu d’El Pi lamenta que la manca d’informació sobre els canvis de freqüències hagi agafat per sorpresa els usuaris del servei “com demostra la situació de desgavell, indignació i saturació que es va produir divendres passat entre els passatgers que desconeixien els canvis d’horari i la supressió de freqüències”

Font qualifica d’incongruent que es redueixin les freqüències de tren per als ciutadans de l’illa mentre es creen línies noves de bus des de l’aeroport per als turistes.

 

Reciente
Visto
Comentado