UNIÓ DE PAGESOS DE MALLORCA
SOM AQUÍ AVUI, TOTA UNA SÈRIE DE MEMBRES DE LA COMISSIÓ PERMANENT D’UNIÓ DE PAGESOS DE MALLORCA, PER DEFENSAR ELS NOSTRES INTERESSOS
AQUESTA PROPOSTA DE LLEI AGRÀRIA, ÉS UNA PROPOSTA MOLT MILLORABLE AGRÍCOLAMENT, PERÒ ALMANCO, NO COM L’ANTERIOR
uniopagesosmallorca 10/08/2018 - 13:14:25

UNIÓ DE PAGESOS DE MALLORCA, SOM ELS PAGESOS

SOM AQUÍ AVUI, TOTA UNA SÈRIE DE MEMBRES DE LA COMISSIÓ PERMANENT D’UNIÓ DE PAGESOS DE MALLORCA, PER DEFENSAR ELS NOSTRES INTERESSOS COM A PAGESOS.

DEFENSAM EL CONSENS I LA PARTICIPACIÓ.

I AQUESTA PROPOSTA DE LLEI AGRÀRIA, ÉS UNA PROPOSTA MOLT MILLORABLE AGRÍCOLAMENT, PERÒ ALMANCO, NO COM L’ANTERIOR, HA ESTAT UNA LLEI PARTICIPATIVA ON EL SECTOR HI HA POGUT DIR ALLA QUE HAGUI VOLGUT.

AMB LES DIFERENTS REUNIONS, HEM ACONSEGUIT, PER EXEMPLE, QUE TOT EL SECTOR RAMADER SIGUI UN SECTOR ESTRETÈGIC, I NO NOMÉS EL SECTOR DELS CAVALLS COM DEIA L’ANTERIOR LLEI. EL SECTOR RAMADER, ÉS UN SECTOR MOLT MALMÉS, QUE NECESSITA TOTS ELS SUPORTS POSSIBLES.

SEGUIREM DONANT SUPORT INEQUÍVOC ALS PAGESOS PROFESSIONALS D’AQUESTES ILLES. SEGUIREM DEFENSANT QUE EL PRINCIPAL PROBLEMA DE L’AGRICULTURA D’AQUESTES ILLES, ÉS LA URBANITZACIÓ DEL SÒL RÚSTIC.

I AQUESTA LLEI ENS HAURIA DE PROTEGIR DAVANT AQUESTA GREU PROBLEMÀTICA.

DEFENSAREM, QUE SI GRANS GRUPS DE COMPRA, COM PUGUI SER EL SECTOR HOTELER, CONSUMÍS PRODUCTES LOCALS I DE PROXIMITAT, ELS PAGESOS PROFESSIONALS, NO NECESSITARIEN DIVERSIFICAR ELS SEUS INGRESSOS, JA QUE PODRIEN VIURE DE LA SEVA FEINA, QUE ÉS PRODUÏR ALIMENTS.

PARLANT DE DIVERSIFICAR I D’ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES, AL’ANTIGA LLEI, ELS CENTRES DE MASSATGES I ELS CAMPS DE POLO EREN CONSIDERATS ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES DE L’AGRICULTURA.

ARA VALORAM POSITIVAMENT I AMB SENY, QUE A AQUESTA PROPOSTA DE LLEI, AQUESTES ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES S’HAGUIN ELIMINAT, JA QUE POC TENEN QUE VEURE AMB LA REALITAT AGRÍCOLA D’AQUESTES ILLES.

LA REALITAT AGRÍCOLA I PAGESA D’AQUESTES ILLES, NO ÉS LA DELS GRANS PROPIETARIS. LA REALITAT ÉS LA DE PAGESOS CULTIVANT PARCEL·LES D’AQUÍ I D’ALLÀ, REPARTIDES ARREU, SENSE SER PROPIETARIS I AMB CONTRACTES D’ARRENDAMENT PRECARIS.

EL FET DE PRESERVAR ELS INTERESSOS DELS GRANS PROPIETARIS, VA AMB LA LÍNIA DE QUE ELS PAGESOS VAGIN PERDENT L’ACCÉS A LES TERRES I ELS PROPIETARIS PUGUIN SEGUIR ESPECULANT AMB EL SÒL.

 

Reciente
Visto
Comentado