OCB de Manacor
Dictat popular: Toni-Lluís Reyes dicta Pompeu Fabra.
Tendrà lloc demà dissabte, a les 11 h, a la plaça de la Rectoria de Manacor.
ocbmanacor 14/09/2018 - 13:35:42

Demà dissabte 15, Dictat Fabra

Dictat popular: Toni-Lluís Reyes dicta Pompeu Fabra.

Tendrà lloc demà dissabte, a les 11 h, a la plaça de la Rectoria de Manacor.

Animau-vos a participar-hi! Hi ha premis per als sis primers classificats.

 

 

Bases del Dictat popular

Toni-Lluís Reyes dicta Pompeu Fabra

1. Calendari. Dins el marc dels actes del festival de narració oral emParaular, es convoca el Dictat popular "Toni-Lluís Reyes dicta Pompeu Fabra" dissabte 15 de setembre de 2018, a les 11 h, a la plaça de la Rectoria de Manacor.

2. Organitzadors. El Departament de Cultura de l'Ajuntament de Manacor organitza el Dictat popular en col·laboració amb el Servei Lingüístic municipal.

3. Participants. Hi pot participar tothom sense límit d'edat. Els menors han de venir acompanyats d'una persona adulta.

4. Inscripció. Per participar al Dictat popular cal inscriure-s'hi. La inscripció es pot fer en línia a l'adreça cat@manacor.org, per telèfon (662 35 16 49) o bé personalment al Servei Lingüístic (molí d'en Beió, pg. del Ferrocarril, 79 de Manacor). Les persones que no hi estiguin inscrites prèviament, podran fer-ho el mateix dia del dictat en cas que hi hagi places disponibles.

5. Text. La tècnica del Servei Lingüístic triarà un text de Pompeu Fabra que es mantendrà en secret fins al moment mateix de dictar-lo.

6. Dictat. L'actor Toni-Lluís Reyes llegirà en veu alta tot el text sencer, a continuació en farà una lectura fragment per fragment i, finalment, tornarà a fer una lectura del text sencer. A més, es dictaran 10 paraules per desfer el desempat en cas que calgui. En acabat, els participants lliuraran el full als organitzadors de l'acte. El text es dictarà amb els signes de puntuació, per tal de posar l'èmfasi en l'ortografia. Tant els fragments com les paraules es dictaran dues vegades.

7. Correcció. Anirà a càrrec de la tècnica del Servei Lingüístic de l'Ajuntament de Manacor.

8. Normes de correcció. A l'hora de corregir els dictats es tendrà en compte qualsevol errada d'escriptura (lletres o paraules canviades o desfigurades, manca de mots, errors en la comprensió, etc.) i d'ortografia (incloent-hi accents, dièresis, apòstrofs, guions, convencions, etc.). La normativa catalana queda fixada per les normes ortogràfiques de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Arran de les diverses modificacions ortogràfiques aprovades per l'IEC recentment, al dictat s'acceptarà tant la normativa prèvia com l'actual, ja que l'IEC estableix un període de 4 anys per a la implantació definitiva de les novetats.

9. Jurat. El jurat, que ha d'emetre l'acta dels resultats, estarà format per personal del Departament de Cultura i del Servei Lingüístic de l'Ajuntament de Manacor.

10. Premis. Els sis texts que contenguin menys errors seran premiats. El mateix dia 15 de setembre es diran públicament els noms i llinatges de les sis persones guanyadores del Dictat popular. En canvi, no es faran públics els resultats de la resta de participants.

11. Recollida de premis. L'entrega dels premis es durà a terme el mateix dia, un cop finalitzada la correcció dels texts dels participants. En cas que la persona guanyadora sigui menor d'edat, caldrà que reculli el premi acompanyada d'un tutor legal.

12. Acceptació de les bases. La inscripció en el Dictat popular implica l'acceptació d'aquestes bases.


 

Reciente
Visto
Comentado