Santanyí
L’Ajuntament i UNICEF es reuneixen per renovar el segell Ciutat Amiga de la Infància de Santanyí
Una representant d’UNICEF España ha visitat el municipi per reunir-se amb membres del projecte i per visitar les iniciatives tirades endavant durant els darrers anys.
ajsantanyi.net 18/09/2018 - 17:46:19

L’Ajuntament i UNICEF es reuneixen per renovar el segell Ciutat Amiga de la Infància de Santanyí

Una representant d’UNICEF España ha visitat el municipi per reunir-se amb membres del projecte i per visitar les iniciatives tirades endavant durant els darrers anys

Al 2014, i per un període de quatre anys, el municipi de Santanyí ha estat reconegut com a Ciutat Amiga de la Infància.

Un segell que atorga UNICEF i que pretén contribuir a millorar les condicions de vida dels nins i adolescents, mitjançant la promoció i la implantació de polítiques municipals que garanteixin el seu desenvolupament integral. Donat l’èxit d’aquesta iniciativa al poble, des de l’Ajuntament de Santanyí, s’estan fent les passes perquè aquest segell es renovi per quatre anys mes. I per això, aquests dies, el poble ha rebut la visita d'avaluació dels tècnics d'UNICEF, per valorar la renovació de la distinció de Ciutat Amiga de la Infància.

Durant aquesta visita s’han realitzat diferents reunions amb membres de l’equip de Serveis Socials i Joventut, i el regidor Antoni Matas; també hi ha hagut trobades amb professors i coordinadors dels centres educatius del municipi i s’han visitat algunes intervencions que s’han fet a Santanyí arrel de les propostes dels infants. Entre aquests projectes destaquen l’skate parc de Santanyí, la remodelació i adaptació a persones amb mobilitat reduïda de la plaça Costa de Cala d’Or, el parc infantil de Calonge, i les obres de reforma del Convent de s’Alqueria Blanca on els infants i joves volen fer una biblioteca. La darrera passa de la visita d’avaluació d’UNICEF va ser una entrevista amb el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i una trobada amb el Grup Municipal de Participació Infantil i Juvenil.

Santanyí va ser anomenat Ciutat Amiga de la Infància per UNICEF l’any 2014 esdevenint el primer municipi de Mallorca i el segon de les Illes Balears en rebre aquest reconeixement. Al llarg del 2018 va acabar el termini d’implementació del Pla Local per a la Infància i la Adolescència de Santanyí pel període 2014 – 2018. Dels 86 projectes que tenia el Pla 14-18 se n’han executat 81, es a dir, més del 94% del Pla ha tirat endavant.

El regidor de Serveis Socials i Participació Ciutadana, Antoni Matas, s’ha mostrat molt satisfet de com ha anat la visita: “hem pogut mostra la feina que hem fet els darrers quatre anys a Santanyí amb els diferents òrgans de participació infantil i juvenil que tenim. Crec que s’ha de destacar que els al·lots pensen molt en com millorar la vida tots els residents de Santanyí, no només del seu col·lectiu. Les seves propostes sovint són per millores pensant en la gent gran o en temes de seguretat i medi ambient, cosa que crec que demostra que el projecte Ciutat Amiga de la Infància, al nostre municipi, funciona”.

 

Reciente
Visto
Comentado