Santanyí
L’Ajuntament demana a Miquel Ensenyat que aclareixi el futur de la ronda de s’Alqueria Blanca
La Consellera de Territori, Mercedes Garrido, va assegurar a una reunió amb veïnats organitzada al juliol, que la ronda podria estar llesta al 2020.
ajsantanyi.net 22/09/2018 - 10:47:00

L’Ajuntament demana a Miquel Ensenyat que aclareixi el futur de la ronda de s’Alqueria Blanca

La Consellera de Territori, Mercedes Garrido, va assegurar a una reunió amb veïnats organitzada al juliol, que la ronda podria estar llesta al 2020

El municipi de Santanyí, i en especial el poble de s’Alqueria Blanca, estan molt preocupats davant la opició de que la ronda projectada al nucli es pugui tornar a endarrerir. Es tracta d’una via molt necessàri per a s’Alqueria Blanca, que als mesos d’estiu pateix una altíssima pressió de trànsit amb una freqüència d’uns 8.000 cotxes diaris. Per això, des de l’equip de govern municipal encapçalat per Llorenç Galmés, es demana al President del Consell de Mallorca, Miquel Esenyat, que respongui amb claredat sobre el futur d’aquesta infraestructura. Des de l’Ajuntament es considera molt important una declaració pública després de la reclamació feta pel grup ecologista GOB, que demana la paralització de diferents projectes viaris a l’illa, entre els quals hi ha la ronda de s’Alqueria Blanca.

Segons explica el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, “el President del Consell ja ens va sorprendre al discurs del debat sobre l’estat del Consell de Mallorca quan va anunciar que no es farien més carreteres aquesta legislatura. Tot i això, va venir Mercedes Garrido, Consellera de Territori, a s’Alqueria Blanca a explicar els possibles traçats de la ronda i algunes de les seves característiques. Per això, els santanyiners necessitem que Ensenyat doni la cara i digui públicament què pensa fer amb aquesta via de capital importància per al nostre municipi, no podem tolerar un altre endarreriment en aquest projecte”.

Segons va explicar Garrido al juliol, el Consell té damunt la taula fins a 5 possibilitats, tot i que es decanta per una en concret; la que segons els seus criteris té major equilibri entre impacte sobre el territori, la població i el medi ambient, és més funcional. Aquesta opció és la més semblant a la que tenia l’Ajuntament de Santanyí dibuixada a les Normes Subsidiàries, amb una variació que la manté allunyada del nucli curiablanquer. Cal destacar que totes les opcions estan dibuixades sobre sòl rústic. En aquests moments, les 5 opcions estan en exposició pública, i després la Comissió Insular de Medi Ambient és la que haurà de donar llum verda a l’opció triada pels tècnics, per finalment començar a redactar el projecte perquè s’executi. Cap d’aquestes alternatives, proposades pels mateixos tècnics de la institució insular, supera els 3,2 km de longitud i l’amplària total que ocuparien els dos carrils i els vorals seria de 12 metres.

També segons va explicar Mercedes Garrido fa menys de dos mesos, tot aquest procés es podria allargar fins al primer trimestre de l’any que ve, i després es calcula que les obres poden durar aproximadament un any. Per tant, no seria fins el 2020 que l’obra estaria enllestida. El cost de tot el projecte, incloses expropiacions, redacció dels plànols i obres, seria d’uns 10 milions d’euros, tot i que podria ser menys. Aquest doblers sortiran del conveni de carreteres signat entre la institució insular i el govern central que supera els 400 milions d’euros.

Ara mateix s’Alqueria Blanca és punt de pas obligatori per anar al principal nucli turístic de Santanyí: Cala d’Or, però també s’hi ha de passar per anar a Porto Petro, Calonge i molts altres punts d’interès del municipi.

 

Reciente
Visto
Comentado