Plataforma Antiautopistes
El mapa oficial de sinistralitat del Consell de Mallorca no inclou la carretera Llucmajor-Campos entre els punts negres de la xarxa viària
La Plataforma antiautopistes fa una última crida per redimensionar l’autopista Llucmajor-Campos. Les obres entren en la seva fase més destructiva.
gobmallorca.com 16/03/2019 - 08:58:15

Plataforma Antiautopistes

El mapa oficial de sinistralitat del Consell de Mallorca no inclou la carretera Llucmajor-Campos entre els punts negres de la xarxa viària

La Plataforma antiautopistes fa una última crida per redimensionar l’autopista Llucmajor-Campos. Les obres entren en la seva fase més destructiva.

El projecte està arrasant 52 hectàrees de manera innecessària. Comença a executar-se un super-rotonda de 280 metres d’amplada que ocuparà 4,5 hectàrees, més gran encara que la projectada pel PP. Tanta destrucció es revela, una vegada més, gratuïta i innecessària


La Plataforma antiautopistes fa una última crida als partits polítics amb responsabilitat de Govern a Mallorca perquè aturin les obres de l’autopista de Campos i redimensionin a la baixa el projecte, segons els compromisos que havien adquirit en el seu acord de governabilitat. Una vegada més s’acredita que els arguments adduïts per justificar l’obra són rotundament falsos: el mateix Consell de Mallorca va reconèixer ahir que la carretera de Campos no és un dels punts negres de l’illa.


Ahir, dijous dia 14, la consellera responsable de Carreteres, Mercedes Garrido, va presentar en el Ple de la institució un paquet de mesures «per reduir la sinistralitat a les carreteres». Entre les actuacions que detalla la nota publicada en el web de la institució insular no s’inclou l’autopista de Llucmajor a Campos, tot i que és el projecte més costós que ha emprès el Consell de Mallorca en tota la dècada.

Les raons de seguretat han estat sempre l’argument adduït per la institució insular per justificar una obra d’impacte desmesurat (51,7 Ha de terreny de gran valor agrícola i paisatgístic destruïdes) i cost elevadíssim (33 milions d’euros). Doncs bé, en el mapa indicador de sinistralitat de 2017, publicat ahir pel mateix Consell de Mallorca, no apareix la carretera de Llucmajor a Campos com un dels punts negres de la xarxa viària mallorquina. Entre els punts negres, en canvi, apareixen nombrosos trams de via ràpida, o vies d’accés a les autopistes o pròximes a aquestes infraestructures. Això confirma el que sempre hem sostingut: que les autopistes, per se, no milloren la seguretat. Al contrari: d’acord amb el que sosté l’Organització Mundial de la Salut (OMS) la velocitat és un dels principals factors de mortalitat en els accidents de trànsit.

Avui, 15 de març precisament, en plena mobilització mundial per frenar un canvi climàtic irreversible i desfermat, en el marc d’una autèntica rebel·lió contra l’extinció massiva de la vida i el col·lapse de la nostra civilització, i quan el panell d’experts de les Nacions Unides (l’IPCC) urgeix a reduir en un 45% les emissions de CO2 en el termini de dues dècades, el Consell de Mallorca segueix entestat a optar per un model periclitat: el de l’asfalt, la hipermobilitat i el transport privat. El model del Consell no només no salva vides sinó que actua directament contra la vida i de les nostres oportunitats de sobreviure com a espècie.


Reciente
Visto
Comentado