Festival Teresetes
Comença la 21ena EDICIÓ DEL FESTIVAL DE TEATRE DE TERESETES DE MALLORCA
El prestigiós artista francès Damien Schoëvaërt-Brossault ha estat l’encarregat d’iniciar-lon amb un curs de construcció d’animacions pop-up.
festivalteresetes 15/05/2019 - 17:01:38

Comença la 21ena EDICIÓ DEL FESTIVAL DE TEATRE DE TERESETES DE MALLORCA

El prestigiós artista francès Damien Schoëvaërt-Brossault ha estat l’encarregat d’iniciar-lon amb un curs de construcció d’animacions pop-up.

La inauguració oficial i l’inici de les activitats professionals es farà dijous 16 de maig al Teatre Sans i al Casal Balaguer, respectivament.

La vintena edició del Festival Internacional de Teatre de Teresetes de Mallorca, que tendrà lloc fins diumenge 19 de maig, va donar el toc de sortida ahir, dimarts 14, amb el Curs de tècnica pop-up impartit per l’introductor de la tècnica pop-up al teatre Damien Schoëvaërt- Brossault. Una formació d’alt nivell on el mestre francès, vinculat al teatre des de 1972, acosta als professionals els fonaments d’aquest art, les tècniques bàsiques de fabricació i els dispositius de posada en escena d’aquesta tècnica.

El curs, que s’imparteix en torn de matí i horabaixa, continuarà fins divendres 17 de maig, a la sala d’assaig de La Misericòrdia.

AVANÇ PROGRAMA. DIJOUS 16 MAIG 2019

HORA LLOC COMPANYIA ESPECTACLE

De 10:00 a

14:00 hores

Matins professionals al Casal

Balaguer

De 17:00 a

19:00 hores

Continuació jornades professionals

al Casal Balaguer

18:00 hores 1era actuació a Palma. Teatre Sans Laurent Bigot Le petit cirque

20.30 hores Actuació d’Inauguració.

Teatre Sans

Laurent Bigot Le petit cirque

21:15h Concert d’inauguració. Teatre Snas TRIO KATASTROFA

Al llarg del matí i la tarda de dijous 16 tindran lloc, al Casal Balaguer de Palma, les trobades professionals, amb sessions destacades com: “La realitat i potencialitat balear” amb la participació d’Esadib, Institut d’Estudis Baleàrics, Teatre Principal, acompanyant la direcció del Festival; o la tan esperada “Els secrets dels programadors” on convidats per a l’ocasió s’hi trobaran per ampliar i aprofundir les aliances amb les fires de titelles i arts associades més importants de l’àmbit estatal i europeu. Enguany coneixerem la tasca, entre d’altres, de: Bime – Bienal internacional de marionetas de Évora de Portugal

Festival de títeres La Mera Astilla Remediana de Colòmbia Letni Letná International Festival of New Circus and Theatre de República Txeca Teatralia. Festival internacional de las artes escénicas para niños y jóvenes de Madrid Titeresi. Festival internacional del títere y la palabra d’Astúries

Acabarà el matí, a les 13.30 h, amb la presentació pública de la nova associació UNIMA

BALEARS. La Unió Internacional de la Tereseta és d’àmbit internacional i forma part de l’Unesco. Està oberta a tots els amants d’aquest gènere i arts associades i la delegació que s’obre a la nostra comunitat autònoma ha estat impulsada per companyies locals de renom i comptarà amb l’escriptor Gabriel Janer Manila i el dibuixant Max com a membres d’honor.

Estaran presents a la presentació per atendre als mitjans, als qui convidam a poder assistir a la foto de grup.

L’horabaixa continuarà amb el debat i la reflexió entorn les teresetes amb dues sessions. A les 17.00 h centrada en “El turisme cultural a l’entorn dels festivals d’arts escèniques” amb el Sr. Jaume Reus, gerent del flamant ICIB, i el Sr. Miquel Àngel Lladó, responsable del programa Euroregional com a ponents convidats; i, a les 18.00 hores, Augusto Muñoz, tereseter i docent vingut expressament de Colòmbia, farà una xerrada aproximació a l’art teatral d’aquelles contrades i sobre la figura de Manuelucho.

Finalment, a banda de tota la tasca reflexiva, dijous 16 tendrem les actuacions d’inauguració oficial del festival, amb la proposta d’instal·lació sonora de l’artista francès Laurent Bigot LE PETITI CIRQUE i posteriorment el concert del Trio Katastrofa, en col·laboració de Món de Sons i Estrella Damm al Teatre Sans, encarregats de donar el toc de sortirà a 4 dies d’actuacions variades i de qualitat.


Reciente
Visto
Comentado