CAIB
COVID-19: El Govern defensa la creació d’un fons específic per fer front als efectes de la COVID-19 a l’àmbit universitari
Facilitaria actuar en la formació del professorat, la digitalització i atendre les necessitats sobrevingudes. Les comunitats assumeixen la baixada de primeres matrícules proposada pel Ministeri d’Universitats
dguni.caib.es 28/05/2020 - 08:55:11
La secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha reivindicat avui la necessitat que el Ministeri d’Universitats aprovi un fons específic per fer front als efectes de la COVID-19 a l’àmbit universitari. Aquest fons serviria per transitar cap a la digitalització de la universitat, formar i preparar a la comunitat universitària en noves tecnologies i oferir més recursos digitals per impartir la docència. També per a l’adaptació d'espais per complir amb la distància física o altres mesures per garantir la salut de la comunitat universitària. Això ha estat durant la Conferència General de Política Universitària, celebrada per videoconferència aquest dimecres. A la reunió entre el Ministeri d’Universitats i les comunitats autònomes hi ha assistit també el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluís Pons.

Aquesta petició ja va ser feta pel conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March a l’anterior reunió de la Conferència. Es pretén que es tengui en compte la situació específica de les Balears, ja que seran un dels territoris més afectats econòmicament per aquesta pandèmia. El ministre Manel Castells ha informat que s’està treballant en aquesta qüestió a través de fons destinats a plans de digitalització o formació del professorat. Així mateix, Castells ha dit que es disposarà de fons europeus. Des del Govern se li ha demanat que aquesta partida sigui finalista per a universitats.

Durant la reunió s’ha acceptat establir un termini de tres anys per baixar les taxes de les primeres matrícules fins al nivell del curs 2011/12. Les Illes Balears han estat un dels territoris que havien demanat disposar d’aquest període per poder fer efectiva la proposta del Ministeri de reduir el cost de les matrícules. Finalment, també s’ha parlat de la reorientació de la política de beques per tal de fer possible que aquestes vagin més lligades a la renda i no tant a l’expedient acadèmic.
 
 
Reciente
Visto
Comentado