Els premis Ciutat de Manacor en les seves categories literàries fan un homenatge..
Es convoquen els Premis Ciutat de Manacor 2017 en les categories de Novel·la, Poesia, Assaig i Teatre. Els guanyadors es repartiran 14.000 € en premis i s'editaran les seves obres
Maria Antònia Oliver de novel·la 2017 rebrà 5.000 euros; i els guanyadors del premi Miquel Àngel Riera de poesia, del Jaume Vidal Alcover de teatre i de l'Antoni Maria Alcover d'assaig obtindran 3.000 €.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 10/02/2017 - 08:59:00
Com a novetat, enguany les obres literàries que es presentin als Premis Literaris Ciutat de Manacor s’han de presentar únicament en suport digital. D’aquesta manera enguany els autors...

Es convoquen els Premis Ciutat de Manacor 2017 en les categories de Novel·la, Poesia, Assaig i Teatre. Els guanyadors es repartiran 14.000 euros en premis i s'editaran les seves obres. L'Ajuntament de Manacor convoca els premis literaris Ciutat de Manacor 2017, uns premis que guardonen i promocionen projectes acabats d’escriptors, emergents o consolidats, d'assaig, teatre, poesia i novel·la. La dotació econòmica dels guardons literaris en conjunt suma 14.000 euros. Així els guanyadors de l’edició que ara es convoca, a més de veure publicada en paper la seva obra literària, rebran un premi en metàl·lic, com cada any. D’aquesta manera el guanyador del premi Maria Antònia Oliver de novel·la 2017 rebrà 5.000 euros; i els guanyadors del premi Miquel Àngel Riera de poesia, del Jaume Vidal Alcover de teatre i de l'Antoni Maria Alcover d'assaig obtindran 3.000 euros cadascun.

Les obres participants als Premis Literaris Ciutat de Manacor han de ser originals, inèdites i escrites en català. En aquesta edició, els autors tenen temps fins dia 10 d’abril per entregar els originals per correu o en mà a la Institució Pública Antoni M. Alcover. Com a novetat, enguany les obres literàries que es presentin als Premis Literaris Ciutat de Manacor s’han de presentar únicament en suport digital. D’aquesta manera enguany els autors no hauran d’entregar còpies en paper de les seves obres i hauran de presentar-les o bé amb un llapis de memòria o en CD. Tots els interessats en consultar les bases d’aquests premis poden trobar-les a www.manacor.org.

En aquesta edició, els autors tenen temps fins dia 10 d’abril per entregar els originals per correu o en mà a la Institució Pública Antoni M. Alcover.

Quatre categories. Els premis Ciutat de Manacor en les seves categories literàries fan un homenatge a alguns dels autors manacorins que més han contribuït al reconeixement de la creació literària en la nostra llengua. Així el premi Antoni M. Alcover d’assaig destaca una obra sobre l’estudi de la llengua, la literatura, la sociolingüística i la cultura popular. A més el premi valora especialment projectes que estiguin centrats en la figura d’Antoni M. Alcover i que servesquin per aprofundir en el coneixement de la seva vida i obra.

De la mateixa manera, el premi Ciutat de Manacor de Teatre du el nom de Jaume Vidal i Alcover. Com a autor d’extensa producció literària, va escriure obres teatrals, entre altres gèneres, i per aquesta raó dóna nom al premi teatral que any rere any destaca un text dramàtic en català i de temàtica lliure. A més, totes i cadascuna de les obres teatrals guardonades s’ha posat en escena amb la implicació de diferents professionals del teatre. En l’apartat de poesia els premis literaris fan un homenatge a Miquel Ángel Riera, un dels escriptors més reconeguts per la seva aportació a la creació poètica en català.

El premi Ciutat de Manacor de Novel·la compta amb la dotació més elevada d’aquests guardons i consisteix en 5000€ per una novel·la en català de temàtica lliure. El premi es dedica a Maria Antònia Oliver, que ha entregat bona part de la seva vida a escriure i que, recentment, ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Guanyadors 2016. Rosa Teresa Pagès (Reus, 1967), va ser la guanyadora del Premi Maria Antònia Oliver de Novel·la 2016 amb la novel·la Negra. Una novel·la “ambientada en el segle XV, durant la pesta negra i en el final de la dinastia dels reis catalans que intenta mostrar el món amb els ulls d'unes persones quotidianes que varen viure fa cinc-cents anys, íntima, amb personatges consistents i ambientada en el passat”.

Joan Mahiques (Gandia, 1978) es féu amb el Ciutat de Manacor d’Assaig 2016 amb Els morts agraïts, un estudi que té com a eix temàtic el culte dels difunts, les aparicions del més enllà, i la col·laboració entre morts i vius. Un assaig basat en el cicle rondallístic del mort agraït, i articulat per mitjà d'una tasca de documentació i d'una exhaustiva anàlisi comparativa de textos molt diversos. Es tracta, en definitiva, d'un assaig que situa les llegendes i rondalles de les terres de parla catalana dins la tradició folklòrica i literària europea.

Toni Cabré (Mataró, 1957) va rebre el Premi Jaume Vidal i Alcover de Teatre 2016 amb Silencis, un text teatral que indaga sobre certs aspectes criticables de la societat actual com la corrupció o els fraus immobiliaris a partir d'una vídua que cerca nous aspectes sobre la identitat del seu marit desaparegut.

Raimond Aguiló (Falset, 1950) va rebre el Premi Miquel Àngel Riera de Poesia 2016 pel poemari La pols de la calaixera. El jurat dels premis va descriure La pols de la calaixera com “un recull equilibrat de gran qualitat literària, mesurat, harmònic pel que fa al ritme i a la cadència; un poemari ben treballat, amb un llenguatge ric i capaç d'arribar al lector però, al mateix temps, suggeridor i evocador”.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado