Les donés que han treballat a la indústria protagonitzen la programació del Museu
Durant l'any 2017 les dones que treballaren i que treballen a les fàbriques serán el fil conductor de les activitats que es realitzaran al Museu del Calçat i de la Pell d'Inca
L'objectiu del Museu del Calçat i de la Pell d'Inca és que la gent el visiti, però que també interactuï. Per aquesta raó, s'han involucrat entitats, agrupacions i col·lectius ciutadans per anar conformant tota...
AGENCIA MANACORNOTICIAS 15/02/2017 - 10:20:00
Dins aquesta línia cada 15 dies amb l'associació Comunitart es farà un cinefòrum on a través d'una pel·lícula, un ponent ens endinsarà dins els papers de la dona a les fàbriques a Balears.

Les donés que han treballat a la indústria protagonitzen la programació anual del Museu del Calçat i de la Pell. Durant l'any 2017 les dones que treballaren i que treballen a les fàbriques serán el fil conductor de les activitats que es realitzaran al Museu del Calçat i de la Pell d'Inca. La nova programació ha estat presentada per la regidora del Museu, Antònia Sabater, la directora de l'entitat, Sandra Rebassa i per membres del col·lectiu Comunitart, que col·laboren amb el centre.

«Pensam que les treballadores industrials han sigut les grans oblidades, per això les donarem veu per conèixer les vivències d'unes persones que ens han fet progressar com a ciutat, però també com a societat», ha expressat Sabater. Qui, també ha subratllat la importància que per primera vegada la institució pugui comptar amb un calendari anual d'esdeveniments.

La temàtica central de Dona i Indústria donarà peu durant tot l'any a altres activitats que tenen èxit a la institució com les visites escolars o els tallers familiars.

L'objectiu del Museu del Calçat i de la Pell d'Inca és que la gent el visiti, però que també interactuï. Per aquesta raó, s'han involucrat entitats, agrupacions i col·lectius ciutadans per anar conformant tota una programació que convidi a participar. Així, s'ha començat amb una reunió-taller mensual on hi participen dones i gent relacionada amb el món de la pell i la sabata per tal d'anar recollint testimonis i plantejant activitats.

«Dins aquesta línia cada 15 dies amb l'associació Comunitart es farà un cinefòrum on a través d'una pel·lícula, un ponent ens endinsarà dins els papers de la dona a les fàbriques a Balears al llarg del temps», ha comentat Rebassa. A més, s'està acabant el muntatge d'una exposició, pròpia del Museu, on també es contarà aquest paper de la indústria i la seva relació amb la societat. La temàtica central de Dona i Indústria donarà peu durant tot l'any a altres activitats que tenen èxit a la institució com les visites escolars o els tallers familiars.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado