El dimecres 26 d’abrill a les 20 h al Casal de la Pau-S'Altra Senalla de Manacor: Xerrada
En el Hogar del IMAS de Manacor el 26 a las 19h hay una conferencia sobre la Dominación Musulmana en Mallorca (902-1229) años 327
De todo ello nos hablará el profesor Santana, en una interesante conferencia en el salón de actos del Hogar IMAS en C / Nou 46 de Manacor. Todo el mundo está invitado.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 20/04/2017 - 07:44:52
Córdoba, Issam al-Khawlani, viajó de camino a la Meca en peregrinación con más barcos. Ante una gran tormenta, el emir y su séquito se refugiaron en Mallorca.

Miércoles, 26 de abril a las 19:00 hs. en el Hogar IMAS. Conferencia sobre. LA DOMINACIÓN MUSULMANA EN MALLORCA. A cargo de Manel Santana. Profesor de Historia del IES Mossèn Alcover. La dominación musulmana en Mallorca (902-1229) empezó cuando un poderoso hombre del emir de Córdoba, Issam al-Khawlani, viajó de camino a la Meca en peregrinación con más barcos. Ante una gran tormenta, el emir y su séquito se refugiaron en Mallorca.

Descubrió una isla que no conocía y al regresar de su peregrinación intentó indagar más sobre ella e informar a su señor, el emir Abd-Allah de las condiciones defensivas y la incitó a conquistarla. Issam al-Khawlani informó a su señor que Mallorca pertenecía a un archipiélago de islas que los viejos romanos llamaban Baleària. Pronto el emir envió muchas naves hacia el archipiélago, principalmente a la mayor para conseguir su conquista. A pesar de la oposición, los nativos aguantaron 8 años y cinco meses.

Más de 300 años de presencia musulmana en Mallorca dejó una fuerte huella que aún perdura. Actualmente, podemos encontrar vestigios, de esta presencia en nuestra habla, paisaje, agricultura.

Una vez reintegrado en el emirato de Córdoba, la llegada de sarracenos fue constante. Issam al-Khawlani fue designado señor de Mallorca. Más de 300 años de presencia musulmana en Mallorca dejó una fuerte huella que aún perdura. Actualmente, podemos encontrar vestigios, de esta presencia en nuestra habla, paisaje, agricultura, arquitectura, etc. De todo ello nos hablará el profesor Santana, en una interesante conferencia en el salón de actos del Hogar IMAS en C / Nou 46 de Manacor. Todo el mundo está invitado.

El proper dimecres 26 d’abrill a les 20 h al Casal de la Pau-S'Altra Senalla de Manacor Xerrada: És realment important que em preocupi pels productes cosmètics? COSMÈTICA 100% NATURAL I DE COMERÇ JUST: BONA PER QUI LA CONSUMEIX, BONA PER QUI LA PRODUEIX. Poques vegades prenem en consideració l'omnipresència de la cosmètica a la nostra vida diària . Si ens aturam a pensar-hi, podem constatar que usam una mitjana de 12 productes de cosmètica al dia (les dones) i 6 productes (els homes). Actualment hi ha més de 10.000 compostos químics usats en la indústria cosmètica de forma habitual, un cosmètic té de mitjana entre 15 i 70 compostos químics. Aquests compostos penetren en el nostre cos i poden tenir efectes secundaris no desitjats i perjudicials. Hi ha molts productes químics permesos per llei i són usats de forma massiva, sense saber com poden afectar la nostra salut.

A S’Altra Senalla treballam per unes formes de consum respectuoses amb les persones productores, amb el medi, i amb la salut. Dimecres dia 26, us convidam a conèixer de primera mà les propietats i beneficis de la cosmètica natural i de comerç just a càrrec de Jordi Serena de la Fundació AdsisEquimercado, organització de comerç just que ha desenvolupat una ampla gamma de productes cosmètics a base d’ingredients provinents de productors de Comerç Just amb certificació biològica. Una cosmètica natural lliure de parabens i derivats del petroli. No testada en animals. Aquesta xerrada és possible gràcies al finançament de la DG de Cooperació del Govern de les Illes Balears i a la col·laboració de les entitats membres de la Federació S’Altra Senalla. La xerrada es farà també dijous matí a Inca (a la botiga de Finestra al Sud) i horabaixa a Palma (a la botiga de S'Altra Senalla).

Benvolguts amics, us recordam que aquest diumenge 23, com fa un grapat d'anys, serem presents a la Fira del Llibre que se celebra al Claustre de Manacor, amb una gran varietat de contes i llibres amb valors. Durant tota aquesta setmana, i fins diumenge, totes les compres de llibres a la nostra botiga podran participar en el sorteig de tres vals de 10 euros en productes de comerç just. Per altra banda, el proper dimecres 26 tendrem a la botiga (C. Bosch, 12) a les 20 h, una interessant xerrada per conèixer les característques de la cosmètica natural i de comerç just. Teniu més informació a continuació. Us agraïrem que en faceu difusió.

Casal de la Pau - S'Altra Senalla

C. Bosch, 12 (a l'edifici de la Torre del Palau)

971 55 93 78

senallamanacor@gmail.com

 

https://www.facebook.com/SaltraSenallaManacor/

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
moha
Hay que invitar a todo el colectivo musulman, al menos podran reclamar lo que se les robo y expropio en el REPARTIMENT DE MALLORCA