Concert “Dard d’amor diví. Santa Teresa de Jesús i la música del seu temps”.
L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar inverteix 5.200.000 € en matèria de sanejament i depuració per garantir el bon funcionament en temporada turística
Aquesta inversió supera els 4,5 milions d’euros. Així mateix s’han renovat i millorat les instal·lacions de tractament de fangs i la instal·lació de desinfecció de l’aigua tractada terciariament.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 20/04/2017 - 12:35:00
5.200.000 en matèria de sanejament i depuració per garantir el correcte funcionament de la xarxa i la bona qualitat de l’aigua depurada en plena temporada turística.

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar inverteix 5.200.000 en matèria de sanejament i depuració per garantir el bon funcionament en temporada turística. L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha invertit uns 5.200.000 en matèria de sanejament i depuració per garantir el correcte funcionament de la xarxa i la bona qualitat de l’aigua depurada en plena temporada turística.

A l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de sa Coma s’ha construït una instal·lació nova de pretractament i uns nous reactors de tractament biològic de l’aigua, amb unes capacitats notablement més altes que les del sistema anterior. Aquesta inversió supera els 4,5 milions d’euros. Així mateix s’han renovat i millorat les instal·lacions de tractament de fangs i la instal·lació de desinfecció de l’aigua tractada terciariament amb destinació a reg de les zones verds dels nuclis urbans costaners.

Així mateix s’han renovat i millorat les instal·lacions de tractament de fangs i la instal·lació de desinfecció de l’aigua tractada terciariament amb destinació a reg de les zones verds dels nuclis urbans costaners.

Estacions de bombament. L’Ajuntament ha renovat completament les estacions de bombament d’aigües residuals del municipi, de s’Illot, sa Coma II i Cala Millor II. Al terme municipal hi ha vuit estacions de bombament i ha projectat la renovacions de les altres. Les renovacions consisteixen en substituir les bombes, els grups electrògens, les instal·lacions elèctriques i altres equips per equips nous, més moderns i efectius; fer l’obra civil nova necessària; instal·lar sistemes de telecontrol i telecomandament. Per aquestes obres, l’Ajuntament de Sant Llorenç ha sol·licitat les indemnitzacions corresponents a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears.

Aquestes ajudes estan aprovades, però gairebé totes les paga el Govern en deu anualitats. Xarxa de clavegueram. A la xarxa de clavegueram s’estan fent obres de substitució d’alguns col·lectors que donen problemes freqüents d’embussos per manca de pendent. Estan a punt de finalitzar els treballs als col·lectors de l’avinguda Llevant i al carrer Estanyol de Cala Millor, i s’està treballant en el del carrer Dàlies de sa Coma. L’obra de l’avinguda Llevant es fa a càrrec de promotor privat.

L’obra del carrer Estanyol està subvencionada, aproximadament al 75%, pel Consell de Mallorca. S’han licitat les obres de dotació de bombament i clavegueram als carrers Fonoll i Alfabeguera, de Son Moro – Bonavista, obres indemnitzables al 50% per la Conselleria de Medi Ambient. Desprès de l’estiu es farà la substitució dels col·lectors del carrer Atzeroles i el Passeig Neptú, de S’Illot.

Concert “Dard d’amor diví. Santa Teresa de Jesús i la música del seu temps”. Avui dematí el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, ha presentat el concert Dard d’amor diví. Santa Teresa de Jesús i la música del seu temps que interpretaran els músics Jaume Compte, Guillermo Femenías, Irene Gili i Xisco Aguiló i amb les narracions de Maria Bel Riera dissabte dia 22, a les 20.30 h a l’Espai 36. Aquest concert en la setmana dedicada a Mossèn Guillem Galmés.

Fa dos anys, es van complir exactament cinc-cents anys del naixement de Teresa de Cepeda i Ahumada, coneguda universalment com Santa Teresa de Jesús, després de la seva canonització l'any 1622, per S.S. Gregori XV. A aquesta corona de la canonització li seguirà, segles més tard, la proclamació, l'any 1970, com a Doctora de l'Església Universal, per S.S. Pau VI.

Ara es presenta aquesta celebració del V centenari del naixement d'aquesta gran dona, en forma de concert. No és un concert a l'ús, sinó un concert molt especial. Un concert en el qual, a més de la narració dels fets més importants de la seva vida, la veu de la santa es fa present a través d'una selecció dels seus propis textos, que seran recitats i amenitzats amb obres instrumentals i vocals dels millors autors espanyols del seu temps, i consagrats avui universalment, com Francisco Guerrero, Tomás Luis de Victoria, Luis Milà i Luis de Narváez, entre altres. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado