Fires i Festes de dia 26 de maig, començarà a ca la dama, al carrer de Covadonga, 25.
Una vintena d’empreses de Manacor s’interessen per acollir estudiants universitaris en pràctiques i Jazmina Cabanillas guanya el XV Concurs de Cartells dels Cossiers que organitza l’Escola de Mallorquí
150 € per a la guanyadora i 50 € per a cada finalista. L’entrega de premis tendrà lloc dijous dia 1 de juny, a les 19 h, a la Institució Pública Antoni M. Alcover conjuntament amb els premis del XV Concurs.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 17/05/2017 - 08:11:00
En col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears els tècnics de Desenvolupament Local de l’Ajuntament han visitat una àmplia mostra d'empreses de Manacor amb capacitat per acollir alumnes en pràctiques.

Una vintena d’empreses de Manacor s’interessen per acollir estudiants universitaris en pràctiques. Una vintena d'empreses de Manacor de tots els sectors han acudit a la reunió que ha convocat l’Ajuntament de Manacor en col·laboració amb del Departament d'Orientació i Inserció Professional de la Universitat de les Illes Balears (DOIP-FUEIB) per intentar afavorir les possibilitats d'ocupació dels estudiants universitaris. Aquesta és una acció puntual que s’engloba dins el projecte de dinamització empresarial que impulsa l’Ajuntament de Manacor.

En col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears els tècnics de Desenvolupament Local de l’Ajuntament han visitat una àmplia mostra d'empreses de Manacor amb capacitat per acollir alumnes en pràctiques. Els tècnics de Desenvolupament Local han donat a conèixer així les possibilitats que ofereix la universitat per inserir els futurs professionals que s’hi formen i han lliurat als empresaris informació referent a la normativa i condicions de les pràctiques extracurriculars de la UIB. Per part seva els representants de les empreses assistents mostraren el seu interès a conèixer aquest tipus d'ocupació per als universitaris.

Durant la reunió Maria del Mar Socias, directora del DOIP, va explicar les opcions que existeixen des del departament que coordina pel que fa a les pràctiques extracurriculars fent esment als requisits.

La regidora d’Educació i Desenvolupament Local, Catalina Riera, va agrair a les empreses la seva assistència i va demanar que facin “tots els suggeriments i les peticions que us interessin, som aquí per fer feina pels interessos de l’economia de Manacor i a l’Ajuntament trobareu les portes obertes del departament, que trobareu a peu de carrer just davant l’oficina d’informació turística”. La reunió es va obrir a totes les empreses del municipi interessades a participar-hi i es va convocar mitjançant correu electrònic, les xarxes socials i la premsa.

Durant la reunió Maria del Mar Socias, directora del DOIP, va explicar les opcions que existeixen des del departament que coordina pel que fa a les pràctiques extracurriculars fent esment als requisits, les despeses i la durada que poden tenir. En relació al servei de col·locació va indicar la possibilitat que tenen les empreses per fer ofertes de feina a la universitat. Per acabar la seva exposició va demanar als representants de les empreses assistents per les necessitats de personal qualificat i va respondre els seus dubtes i inquietuds. Les empreses compartiren amb la ponent la dificultat en el reclutament de professionals qualificats i coincidiren en la dificultat de trobar estudiants i titulats dels graus de les diferents enginyeries. També han deixat palès el seu interès a col·laborar amb aquest tipus d'accions ja que la majoria d'assistents ha ofert aquest i altres tipus de pràctiques i acullen alumnes tant universitaris com de cicles formatius que en molts dels casos han mantingut a la plantilla posteriorment. Des del departament de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Manacor volen agrair la participació de les empreses a la iniciativa i la receptivitat seva per informar-se de les iniciatives que s’ofereixen des de les administracions públiques i des de la Universitat.

Jazmina Cabanillas guanya el XV Concurs de Cartells dels Cossiers que organitza l’Escola de Mallorquí. Per quinzè any consecutiu l’Escola Municipal de Mallorquí ha convocat el Concurs de Cartells dels Cossiers, que va adreçat a alumnes escolaritzats al municipi de Manacor nascuts entre el 1996 i el 2002, amb l’objectiu que el treball guanyador es convertesqui en el cartell que anuncia les sortides dels Cossiers, que enguany són el divendres 26 de maig (dia del pregó de les Fires i Festes) a les 17 h, i el diumenge 4 de juny (festa del Sant Crist o Cinquagesma) a les 19 h. La guanyadora de l’edició d’enguany ha estat Jazmina Cabanillas Keller, de 2n de batxillerat artístic de l’IES Mossèn Alcover. Les dues finalistes han estat: Emma Gallardo Gomila, de 2n d’ESO del col·legi de St. Vicenç de Paül, i Júlia Fermina Espinosa Barrios, de 4t d’ESO del col·legi La Salle.

A més, des de l’Escola de Mallorquí han fet públics els recorreguts que faran els Cossiers en les dues sortides que fan cada any. La primera, coincidint amb el pregó de Fires i Festes de dia 26 de maig, començarà a ca la dama, al carrer de Covadonga, 25. Des d’allà seguiran els carrers de la Princesa, d’Espanya, de Francesc Gomila, de Sant Isidre, del Nord, de Sant Roc, de la Verònica, de Cervantes, de Pius IX i d’en Salas abans d’arribar al passeig de n’Antoni Maura. Des del passeig arribaran al carrer de l’Amargura, la plaça del Palau, la plaça de sa Bassa, els carrers d’en Francesc Gomila, del Llaurador, d’en Joan Lliteres i el carrer del Convent abans d’arribar al claustre per acompanyar la pregonera d’enguany i les autoritats en l’acte oficial d’obertura de les Fires i Festes.

L’altra sortida dels cossiers se celebrarà dia 4 de juny a les 19 h, coincidint amb la Festa del Sant Crist i Cinquagesma. Aquest dia els cossiers tornaran sortir de ca la dama, al carrer de Covadonga, 25 i seguiran el seu recorregut pels carrers de Murillo, la plaça de Sant Jaume, el carrer d’en Joan Lliteres, la plaça de sa Bassa i la plaça del Palau. Pel que fa als guanyadors del Concurs de Cartells dels Cossiers, els premis consisteixen en 150 € per a la guanyadora i 50 € per a cada finalista. L’entrega de premis tendrà lloc dijous dia 1 de juny, a les 19 h, a la Institució Pública Antoni M. Alcover conjuntament amb els premis del XV Concurs de Redacció Literària per a Joves.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado