Electricitat i electrònica, cuina i gastronomia, informàtica i comunicacions
Comarca de Manacor: Gràcies a la feina feta pels organitzadors uns 1.000 estudiants poden trobar respostes entre el 18 i el 19 de maig al seu futur acadèmic i professional
IES Manacor, IES Capdepera, IES Felanitx, IES Llorenç Garcías i Font, IES Mossèn Alcover, IES Porto Cristo, IES Puig de sa Font i IES Santanyí, IES Capdepera i el CC Es Lledoner.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 18/05/2017 - 13:35:00
Tots els assistents han vist els estudis de les diferents famílies professionals que han participat a la fira: activitats físiques i esportives, administració i gestió, jardineria i floristeria, comerç i màrqueting.

Prop de mil alumnes de la comarca assisteixen a la Fira que mostra les possibilitats de la formació professional. Els futurs estudiants de graus de formació professional han visitat els estands. Els centres educatius de la comarca de Manacor han participat en la fira de formació professional per promocionar els cicles formatius que s’hi ofereixen, han presentat un espai d’informació, d’orientació i assessorament als joves que es troben en un moment de transició educativa o professional. I és que l’objectiu d’aquest esdeveniment, que sorgeix de l’interès dels centres en el foment de la formació professional, és el de donar a l’alumnat una visió diferent i més atractiva sobre aquests estudis.

Gràcies a la feina feta pels organitzadors uns 1.000 estudiants poden trobar respostes entre el 18 i el 19 de maig al seu futur acadèmic i professional. “Hem d’animar els joves que tenen ganes d’aprendre i de formar-se en qualsevol de les branques professionals que ofereixen els instituts”, explicà la regidora d’Educació de Manacor, Cati Riera. I és que “és en esdeveniments com aquests que es fa visible la feinada que fan els professionals dels tres instituts de Manacor i els de tota la comarca que lluiten per oferir més i millors estudis de la formació professional”, afegí.

Manacor, Son Servera, Felanitx, Artà, Sant Llorenç i la Conselleria d’Educació i Cultura han organitzat la Fira de Formació Professional d’enguany. Per tot això, els estudiants que han passat per la fira.

Tots els assistents han vist els estudis de les diferents famílies professionals que han participat a la fira: activitats físiques i esportives, administració i gestió, jardineria i floristeria, comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, cuina i gastronomia, informàtica i comunicacions, cures auxiliar d’infermeria, atenció sociosanitària, i transport i manteniment de vehicles, tot visitant els diferents estands dels cicles formatius de formació professional bàsica i de formació professional de grau mitjà i superior a l’IES Manacor.

Tot plegat ha estat possible gràcies a la coordinació i a la feina feta pels instituts IES Manacor, IES Capdepera, IES Felanitx, IES Llorenç Garcías i Font, IES Mossèn Alcover, IES Porto Cristo, IES Puig de sa Font i IES Santanyí, IES Capdepera i el CC Es Lledoner, que juntament amb els ajuntaments de Manacor, Son Servera, Felanitx, Artà, Sant Llorenç i la Conselleria d’Educació i Cultura han organitzat la Fira de Formació Professional d’enguany. Per tot això, els estudiants que han passat per la fira de Formació Professional han pogut experimentar en primera persona les possibilitats de futur que els ofereixen els tres nivells de la formació professional: FP bàsica, de grau mitjà i superior.

Mig miler d’escolars celebren a Manacor el Dia Internacional dels Museus i aprenen del passat a la torre dels Enagistes. Diferents rutes per a adults mostren ‘Històries desconegudes’ del municipi. El Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, se celebra a tot el món des del 1977, gràcies a l’impuls del Consell Internacional dels Museus (ICOM). El Museu de Manacor s’hi suma cada any per apropar la tasca dels museus a la ciutadania. Enguany “hem fet un esforç especial i hem programat diferents activitats per a tot tipus de públic i donar la possibilitat a tothom de conèixer històries desconegudes del municipi”, explica la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. De fet, ‘Museus i històries controvertides’ és el lema que enguany ha triat l’ICOM per celebrar aquest dia.

Durant la jornada de celebració del Dia Internacional dels Museus més de 500 alumnes de les escoles de Manacor i de la comarca s’han acostat al Museu d’Història de Manacor per participar en algun dels tallers que s’hi oferien. Tallers de pintures rupestres, de caixes del temps, de maquines criptogràfiques i activitats per descobrir què s’amaga darrere els grafits de la torre dels Enagistes o darrere alguns dels objectes que conté la seu del Museu de Manacor han permès als alumnes i les alumnes aprendre algunes coses curioses del nostre passat.

Però la celebració del Dia Internacional dels Museus a Manacor va començar dimarts i dimecres passat amb les diferents rutes que mostraren històries amagades de la ciutat. Els historiadors i investigadors Sebastià Sansó, Antoni Pasqual, Rafel Perelló i Antoni Tugores dirigiren una ruta cadascú i parlaren del fenomen d’en Secalló, de l’històric lladre en Parragó, dels curanderos manacorins, o del cementeri d’en Deu. Avui horabaixa de les 18 h a les 20 h tothom que ho desitgi podrà anar al museu a la visita explicativa sobre els grafits medievals de la torre dels Enagistes i al taller familiar sobre els mateixos grafits, que necessita inscripció prèvia. Després l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor celebraran el sopar anual de socis, que tendrà lloc al Museu. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas
Ambas son buenas iniciativas Hay que potenciar más la FP