L’artista manacorí va viure vint anys al nucli turístic de Santanyí.
Cala d'Or en Santanyí dedicará un carrer al pintor de Manacor Joan Riera Ferrari concretament l’actualment anomenat carrer Baixada al Port
Van ser més de 20 anys de vincle del polifacètic artista amb Cala d’Or, que ha plorat la seva mort, en tenir-lo com un dels més il·lustres veïnats, tot i que feia uns anys que s’havia traslladat al seu Manacor.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 19/05/2017 - 14:19:00
Concretament l’actualment anomenat carrer Baixada al Port de Cala d’Or, serà el que es dirà carrer de Joan Riera Ferrari. Ja s’han començat els tràmits perquè el canvi sigui efectiu per les properes festes.

CALA D’OR “SANTANYÍ DEDICARÀ UN CARRER AL PINTOR JOAN RIERA FERRARI. L’artista manacorí va viure vint anys al nucli turístic de Santanyí. El passat 4 de maig ens deixava el pintor manacorí Joan Riera Ferrari, un dels artistes espanyols més importants de la seva generació, amb una dilatada carrera que el va dur a exposar la seva obra arreu del món.

Donada la seva relació amb Cala d’Or, l’Ajuntament de Santanyí, ha decidit posar el seu nom a un carrer del nucli costaner. A final dels anys 60 Riera Ferrari es va instal·lar a Cala d’Or, cosa que va afectar a la seva carrera artística, però ell també va deixar la seva empremta al poble. És en aquesta època que enfoca la seva trajectòria cap a l’arquitectura d’interiors i la decoració, i la seva mà es pot veure en el disseny d’hotels com el Tucán, el Cala d’Or Garden o l’Stella Maris (avui Robinson Club). També va rehabilitar i redecorar nombroses cases particulars, i hi va instal·lar el seu taller.

Van ser més de 20 anys de vincle del polifacètic artista amb Cala d’Or, que ha plorat la seva mort, en tenir-lo com un dels més il·lustres veïnats, tot i que feia uns anys que s’havia traslladat al seu Manacor natal. És per tot això que la corporació municipal, amb el suport de tots els partits polítics, ha decidit sense dubtar-ho, dedicar-li un carrer al nucli; concretament l’actualment anomenat carrer Baixada al Port de Cala d’Or, serà el que es dirà carrer de Joan Riera Ferrari. Ja s’han començat els tràmits perquè el canvi sigui efectiu per les properes festes de la patrona de Cala d’Or que es celebren al mes d’agost. A més, durant les festes també s’organitzaran diferents actes per retre homenatge a Joan Riera Ferrari.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado