A més de la instal·lació de 102 plaques solars a la coberta de l’edifici.
L’Ajuntament de Sant Llorenç ha iniciat les obres per millorar l’eficiència energètica de l’auditori de sa Màniga i el Consistori ha rebut una subvenció de 275.407 € del Consell de Mallorca
L’auditori de sa Màniga disposa d’una potència instal·lada superior als 100kw, gran part dels quals corresponen al sistema de climatització de l’edifici, i el consum mínim és de l’ordre dels 40kw.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 19/05/2017 - 14:09:00
Així s’aconseguirà que, a l’hivern, l’interior sigui més calent que l’exterior perquè les làmines actuen inversament i limiten la pèrdua de calors de l’edifici.

L’Ajuntament de Sant Llorenç ha iniciat les obres per millorar l’eficiència energètica de l’auditori de sa Màniga. L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha iniciat les intervencions per millorar de l’eficiència energètica de l’auditori de sa Màniga. Per poder dur a terme aquestes obres, el Consistori ha rebut una subvenció de 275.407 euros del Consell de Mallorca. Aquesta millora consisteix en l’aplicació de pintura tèrmica a tot l’edifici i la protecció de les vidrieres amb làmines d’alta reflexió solar, a més de la instal·lació de 102 plaques solars a la coberta de l’edifici.

La pintura termoaïllant s’està aplicarant tant a la façana com a la coberta. Una vegada es finaslitzi es començarà amb les vidireres de l’edifici, que es revestiran per la seva cara interior amb làmines tèrmiques, transparent sota el voladís de l’entrada i amb efecte mirall d’alta reflexibilitat al resta de les finestres. Així s’aconseguirà que, a l’hivern, l’interior sigui més calent que l’exterior perquè les làmines actuen inversament i limiten la pèrdua de calors de l’edifici.

Enguany l'Ajuntament de Sant Llorenç ha sol·licitat vuit espectacles per a l’Auditori sa Màniga de Cala Millor, i la proposta ha estat aprovada íntegrament. Això suposa una aportació de fins a 56.500 €.

L’auditori de sa Màniga disposa d’una potència instal·lada superior als 100kw, gran part dels quals corresponen al sistema de climatització de l’edifici, i el consum mínim és de l’ordre dels 40kw. Per reduir el consum es va realitzar un estudi energètic a partir de les factures del consum elèctric del 2015. Arrel del mateix es va proposar una possible solució encaminada a millorar l’eficiència energètica i a la implantació d’energies renovables. "Aquesta inversió ens suposarà un important estalvi energètic, en un termini de set anys estarà amortitzada", ha explicat el batle Mateu Puigròs.

L’Ajuntament obté 56.500 € per a espectacles a l'Auditori sa Màniga. L’Ajuntament de Sant Llorenç ha renovat la participació al Programa PLATEA de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM), organisme que depèn del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Aquest programa, sorgit l’any 2014, té com a objectiu dinamitzar les arts escèniques. Per a això va crear una destacada línia d’ajudes per als ajuntaments i per a companyies de teatre, dansa i circ amb l’objectiu d’impulsar la programació escènica. El Ministeri, a través d’aquest programa, finança els trasllats i els allotjaments de les companyies, i també una part dels honoraris. Enguany l'Ajuntament de Sant Llorenç ha sol·licitat vuit espectacles per a l’Auditori sa Màniga de Cala Millor, i la proposta ha estat aprovada íntegrament. Això suposa una aportació de fins a 56.500 €, per a espectacles entre setembre i desembre d’enguany. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado