El grup Noise End i el DJ Bernat Garau varen posar la banda sonora
Els carrers de Son Macià han acollit alguns actes festius que enguany s’han celebrat abans del concert de la Banda de Música de Manacor i del pregó de festes
Sopar Solidari de dijous dia 10 d’agost, que enguany anirà a benefici de Tip-Tap, la gran revetla de dissabte dia 12 d’agost o la Festa Pagesa de diumenge dia 13. Una festa que enguany canvia d’ubicació.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 09/08/2017 - 11:59:00
Cal recordar que serà Margalida Caldentey l’encarregada de pronunciar el pregó d’enguany i qui donarà el “sus” oficial a les festes. Un pregó que serà l’avantsala d’esdeveniments festius importants, com el Sopar Solidari.

Els actes previs al “sus” oficial a les festes omplen els carrers de Son Macià de bauxa, humor i solidaritat. Els carrers de Son Macià han acollit alguns actes festius que enguany s’han celebrat abans del concert de la Banda de Música de Manacor i del pregó de festes, els actes que típicament s’encarregaven d’inaugurar el programa de festes. Així, durant els darrers dies s’ha celebrat el mercadet de segona mà, l’Agro-tardeo, la baixada de carretons o l’horabaixa esportiu, per destacar-ne només alguns. “El que hem volgut respectar és que les festes acabin dia 15 d’agost i per això hem decidit programar actes els dies previs al pregó”, han aclarit des de la Comissió de Festes.

Així els actes previs al pregó de festes s’han convertit en multitudinaris. El primer mercadet de segona mà i d’intercanvi, per exemple, va omplir la plaça de davant el centre cívic de paradetes i d’objectes que els macianers i macianeres ja no volien a ca seva. Famílies i amics varen poder muntar parades per intercanviar o vendre. A més, tothom va poder donar objectes, llibres, discos i materials de tota casta a la paradeta de la Comissió de Festes, els beneficis dels quals revertiran a les festes de Son Macià i a la Fundació Deixalles. A més a més, el primer mercadet de segona mà va comptar amb acompanyament musical. El grup Noise End i el DJ Bernat Garau varen posar la banda sonora al mercadet i a l’Agro-tardeo, un esdeveniment que enguany s’ha celebrat per primera vegada i que segurament es repetirà en properes edicions gràcies a l’èxit que va tenir.

Així els actes previs al pregó de festes s’han convertit en multitudinaris. El primer mercadet de segona mà i d’intercanvi, per exemple, va omplir la plaça de davant el centre cívic de paradetes.

Un altre dels actes més típics de les festes macianeres ha estat la baixada de carretons, que diumenge capvespre va omplir de vehicles sense motor de tota casta el carrrer del Sol. Estirats per un tractor els carretons pujaren la costa del carrer i a continuació baixaren en carrera en tot un espectacle de velocitat i humor. Dilluns i dimarts ha estat l’esport el que ha protagonitzat les festes: els horabaixes esportius, classes col·lectives de Zumba, la iniciació al ioga o el partit de futbol que disputaren els casats contra els fadrins han estats alguns dels actes que enguany s’han celebrat abans del tret de sortida oficial de les festes.

Cal recordar que serà Margalida Caldentey l’encarregada de pronunciar el pregó d’enguany i qui donarà el “sus” oficial a les festes. Un pregó que serà l’avantsala d’esdeveniments festius importants, com el Sopar Solidari de dijous dia 10 d’agost, que enguany anirà a benefici de Tip-Tap, la gran revetla de dissabte dia 12 d’agost o la Festa Pagesa de diumenge dia 13. Una festa que enguany canvia d’ubicació i que es durà a terme just a l’entrada del poble des de la carretera que va cap a Manacor.  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado