Margalida Mayol no s’ha oblidat de fer evident la transformació de Son Macià.
El concert de la Banda de Música i els pregó de l’apotecària Margalida Mayol omplen d’orgull les festes de Son Macià. La plaça va acollir ahir els centenars de veïns que varen ser testimonis de l'inici
I és que els actes se succeiran cada dia i no s’aturaran fins dimarts dia 15 d’agost. Avui, dijous, a partir de les 22 h se celebrarà el tradicional Sopar Solidari, que enguany es dedicarà a l’associació Tip-Tap.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 09/08/2017 - 17:51:00
Margalida Mayol és macianera i ha estat implicada en diversos col·lectius del poble, com l’associació de pares i mares de l’escola i actualment exerceix de farmacèutica a Son Carrió.

El concert de la Banda de Música i els pregó de l’apotecària Margalida Mayol omplen d’orgull les festes de Son Macià. La plaça de Son Macià va acollir ahir els centenars de veïns que varen ser testimonis de l'inici de les Festes d'agost. La Banda de Música de Manacor, dirigida per Eduardo Bernabeu, va començar a interpretar a les deu del vespre un repertori que combinà grans peces clàssiques, melodies d’algunes grans bandes sonores amb les versions d'alguns grans èxits del pop i del rock, que com no poda ser d’altra manera varen incloure una versió de l’èxit d’aquest estiu Despacito. El públic que omplia la plaça va regalar grans aplaudiments al músics, un públic entre el qual s'hi comptà el batle de Manacor, Pedro Rosselló; el delegat de Son Macià, Miquel Perelló i molts dels regidors del consistori. Tots esperaren pacients el pregó de festes, que començà devers les onze del vespre.

Margalida Mayol és macianera i ha estat implicada en diversos col·lectius del poble, com l’associació de pares i mares de l’escola i actualment exerceix de farmacèutica a Son Carrió. Tot i que nasqué a Son Prohens, a Felanitx, “ja em varen batiar a ca les monges de Son Macià perquè en aquells moments, fa 46 anys, l’església nova estaa en construcció”, recordà la pregonera. De la infantesa evocà els records de “quan plovia una setmana de tira i es feia un gran bassiot dins el baix del carrer del Sol, on anàvem a jugar quan sortíem d’escola”. La pregonera també va parlar de les festes que es feien a can Murtero o de la proximitat que tenen amb els clients tots els que fan feina als negocis de nuclis petits. Margalida Mayol no s’ha oblidat de fer evident la transformació de Son Macià. Així ha recordat com es construiren les xarxes d’aigua i de serveis o, més recentment, la nova escola, que ja és una realitat.

Dissabte dia 12 serà el torn de la gran verbena, la qual a partir de les dotze de la nit oferirà la música dels grups Gin Tònics, Onion Rabbits, Toninaina i el DJ Biel Castell.

Mayol també ha parlat dels comerços i serveis de què gaudeixen els macianers i les macianeres. A més la pregonera ha aprofitat per reivindicar petites millores pel poble. Sobretot, però, la pregonera ha fet sentir 'orgull macianer' i ganes de festa. “Vivim en un lloc fantàstic, situat a aquesta petita vall, envoltats de nombrosos turons com la muntanya de Sa Vall, la penya des Corb, es Picot o la muntanya de Sant Josep, que formen un quadrat perfecte al voltant del nostre poble”, explicà la pregonera. “Estam a un set quilòmetres de la costa mediterrània i gaudim de platges verges, les nostres platges de tota la vida”, afegí Margalida Mayol abans de reivindicar “aquest caràcter rural que encara és viu, al qual s’hi han afegit noves generacions de joves pagesos” i abans de convidar tothom a gaudir de la setmana de festes que queda per endavant.

I és que els actes se succeiran cada dia i no s’aturaran fins dimarts dia 15 d’agost. Avui, dijous, a partir de les 22 h se celebrarà el tradicional Sopar Solidari, que enguany es dedicarà a l’associació Tip-Tap. L’horabaixa de divendres dia 11 d’agost està especialment dedicada als més petits. A partir de les 16.30 començarà la festa infantil. A les 18.30 els nins i nines de fins a 6 anys i els seus pares i mares podran gaudir de l’activitat “Música en família”. I a partir de les 22 h tothom podrà gaudir del Jazz & Tapes a la plaça.

Dissabte dia 12 serà el torn de la gran verbena, la qual a partir de les dotze de la nit oferirà la música dels grups Gin Tònics, Onion Rabbits, Toninaina i el DJ Biel Castell. Potser una de les activitats que més atraurà els visitants de fora és la Festa pagesa que diumenge dia 13 d’agost, a partir de les 16 h, omplirà el nou recinte firal de jocs tradicionals, amos de cans mostrant la destresa de les seves mascotes, menjadors professionals de síndria i demostracions diverses. L’endemà, dilluns dia 4 d’agost, a partir de les 19 h se celebrarà un dels plats forts del programa: la XXXIII Fira de Son Macià. A més de productes i animals, hi haurà desfilada de la Colla Gegantera de Sant Domingo de Manacor, exhibició eqüestre i ball de bot amb l’actuació dels grups Esclafits i Castanyetes i Es Revetlers. I per acabar les festes dimarts, a més de l’ofici i el teatre que cada any omple la plaça, se celebrarà el XVII Campionat Mundial d’Estràngol, el joc de cartes més macianer.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado