NNSS en su apartado 91 que lleva implícito suspensión de licencias.
Pleno en Santanyí: Ordenanza de playas; Se elige el Juez de Paz; Cambio de NNSS; Paseo; Retratos de alcaldes de 1931 a 1936; Asfaltado
Va al pleno los precios públicos de la piscina, el gimnasio, etc. Se modifican créditos del presupuesto de 2017 y se aclaran conceptos. Hay dos mociones sobre la construcción de un paseo para peatones.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/08/2017 - 07:42:41
Y una moción para instalar en la Sala de Pleno o en lugares relevantes en el Ayuntamiento de retratos de alcaldes del periodo 1931-1936. Finaliza la sesión con ruegos y preguntas en su punto 22 del debate.

Hoy viernes a las 11:30 horas en el Salón de Actos de Santanyí hay pleno ordinario. Se aprueba la nueva bandera y el escudo de la localidad. En el punto 6 del orden del día se tramita la aprobación inicial de la Ordenanza sobre playas. Se elegirá al Juez de Paz. Y también inicialmente se tramita la modificación puntual del las NNSS en su apartado 91 que lleva implícito suspensión de licencias.

Va al pleno los precios públicos de la piscina, el gimnasio, etc. Se modifican créditos del presupuesto de 2017 y se aclaran conceptos. Hay dos mociones sobre la construcción de un paseo para peatones y el asfaltado de calles y carreteras. Y una moción para instalar en la Sala de Pleno o en lugares relevantes en el Ayuntamiento de retratos de alcaldes del periodo 1931-1936. Finaliza la sesión con ruegos y preguntas en su punto 22 del debate.

L’Ajuntament de Santanyí es complau a convidar-vos a la sessió ordinària que celebrarà el Consistori en ple aquest DIVENDRES DIA 11 d’agost, a les 11.30 h a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Santanyí. Es tractaran els següents punts:

1- Aprovació, si escau, de l’acta de la sessió anterior.

2- Dació de compte de decrets de la Batlia.

3- Aprovació de la bandera i escut del municipi de Santanyí.

4- Aprovació jurat 5è Premi Vila de Santanyí d’Arts Visuals 2017.

5- Aprovació inicial Ordenança municipal de platges.

6- Aprovació inicial Ordenança municipal de fitxers de dades de caràcter personal.

7- Elecció dels càrrecs de Jutge de Pau.

8- Aprovació inicial modificació puntual 91 de NNSS.

9- Adhesió conveni col·laboració Ministeri-Comunitat Autònoma

10- Aprovació del compte general de l’exercici 2016.

11- Informació de l’execució del pressupost a 30-6-2017

12- Aprovació inicial modificació Ordenança preu públic piscina, gimnàs...

13- Aprovació inicial expedient 2 modificació de crèdits pressupost 2017.

14- Aprovació inicial modificació base 36 de les bases d’execució pressupost.

15- Moció recolzament per a la reforma del sistema de finançament.

16- Moció del PP construcció passeig vianants.

17- Moció del PP d’asfaltatge de carreteres.

18- Moció d’Alternativa per instal·lar retrats dels batles del període entre 1931 i 1936

19- Moció d’Alternativa per setmana de la mobilitat i dia mundial sense cotxes

20- Controls dels òrgans de governs d’aquesta Corporació

21- Dació de comptes de diverses qüestions i assumptes generals

22- Precs i preguntes.

Torna la Setmana Lírica de Santanyí amb l’òpera barroca com a protagonista Judith van Wanroij, una de les millors sopranos en repertori barroc i clàssic, encapçala un cartell que comparteix amb Sergio Alapont com a director de l’Orquestra de la Setmana Lírica. La Setmana Lírica de Santanyí arriba enguany a la setena edició amb un programa centrat en l’òpera de l’època barroca. Després de sis edicions presentant títols de l’època clàssica, romàntica i del verisme operístic, l’organització ha decidit per l’edició del 2017 la confecció d’una Gala d’Òpera Barroca. Serà els dies 18 i 19 d’agost a partir de les 21.30 al Teatre Principal de Santanyí. Associació Música de Llevant és l’encarregada d’executar l’organització de l’esdeveniment que s’està convertint en cita imprescindible dels amants de la música clàssica i la lírica.

L’opera barroca té una característica fonamental que és la seva especificitat, en el sentit que només pot ser interpretada per especialistes, per músics i cantants que es dediquen de forma concreta a aquest tipus de repertori. La soprano holandesa Judith van Wanroij, compleix amb els requisits com primera espasa de l’òpera barroca a nivell mundial. Judith van Wanroij va estudiar amb Margreet Honig al Conservatori d'Amsterdam i l'Acadèmia Opera holandès, i ha rebut diversos reconeixements arreu del mon. Va fer el seu debut operístic amb el paper principal de Périchole i ha assumits papers com Musetta a La Bohème, Karolina a Les dues vídues, Drusilla/Virtut/ Damigella/Valletto a La coronació de Popea, Julia Der Vetter a Dingsda, Belinda a Dido and Aeneas, Ultrasò en Ariadne auf Naxos, Thisbe en Pirame et thisbe, Ilia a Idomeneu, Despina a Cosi fan tutte, Cleone/Suivante/Ombre a Castor et Pollux, Donna Elvira a Don Giovanni, i sempre actuant als principals escenaris de teatres i lliceus d'Europa i Amèrica.

En els últims anys s'ha especialitzat en la música barroca francesa, i ha treballat amb directors com William Christie, Renée Jacobs, Christophe Rousset, Hervé Niquet, Skip Sempé i Frans Brüggen. Els instrumentistes també han de ser músics especialistes, per això pràcticament s’ha hagut d’adaptar i renovar tota la plantilla de la orquestra de la Setmana Lírica de Santanyí, amb Sergio Alapont com a director. Nascut a Benicàssim, Alapont realitzà els seus estudis oficials a Castelló, València, Madrid i Munic, obtenint les màximes qualificacions i sent becat per la Fundació Davalos-Fletcher i la Generalitat Valenciana. Diplomat en direcció d'orquestra amb qualificació Cum Laude a New York (USA) i Pescara (Itàlia) amb Marco Armiliato i Donato Renzetti respectivament. Amplia estudis de direcció d'orquestra amb el Mestre Jorma Panula (Royal College of Music of Stockholm), Helmuth Rilling (Bachakademie of Stuttgart), Masaaki Suzuki (Bach Collegium of Japan) i Semyon Bychkov (WDR Köln).

Ha dirigit orquestres com Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orchestra Sinfonica di Pescara, Orquestra de Cambra del Cantàbric, Musikene Orkestra Sinfonikoa, Orquestra Simfònica de Bilbao, Silesian Philarmonich, Orquestra Clàssica de Vigo, Gächinger Kantorei, Orquestra Ciutat de Granada, Bach Collegium-Stuttgart, Orchestra Sinfonica d'Abruzzo, Danish National Symphony Orchestra, Orquestra Internacional de Madrid, Orchestre National d'Illa de França, Orquestra del Festival Opera Benicàssim, Orchestra Filharmònica Italiana, Virsky National Orchestra, Lviv Opera Theater, Donestk Opera, Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, Kíev Philharmonic Orchestra, National Ràdio Orchestra of Ukraine o Poznan Opera.

Segons expliquen des de l’Associació Música de Llevant, el repertori per la Gala d’Òpera Barroca és molt assequible per a tot tipus de públic; no s’ha de ser un expert per gaudir de la gala. El gruix del que es podrà escoltar és de compositors com Vivaldi o Händel, molt presents avui en la cultura, el cinema i la televisió. Atès que el format ideal d’aquests títols és a un recinte tancat, el recital es farà dins el Teatre Principal de Santanyí, la qual cosa afavorirà la percepció acústica de l’espectacle.

Donant suport a esdeveniments com aquest, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament

de Santanyí es vol seguir fomentant la imatge del municipi com un referent de la cultura en el

sentit més ample, i dotar al Migjorn i a l’illa de Mallorca de referents en aquest sentit. La Setmana

Lírica de Santanyí pretén acostar la música als seus ciutadans, però també atreure a públic de

la resta de l’illa i de tot el món, i sumar a la gran oferta turística que té el municipi i la comarca.

L’aforament del Teatre Principal de Santanyí és limitat, i hi haurà dues representacions els dies

18 i 19 d’agost. Les entrades s’esgoten aviat, així que els interessats les poden comprar al mateix

teatre dimecres i dissabte de 10.00 a 13.00 i a Musicasa Conservatori. També es poden fer

reserves contactant amb setmanaliricasantanyi@gmail.com o a través de la pàgina de

l’esdeveniment de Facebook. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado