La Denominació d'Origen Pla i Llevant es va fundar l'any 1999. Agrupa 18 municipis
Manacor acull l’acte que dóna inici oficial a la verema d’enguany en els cellers que formen part de la DO Pla i Llevant. Els meteoròlegs Miquel Salamanca i Martín Barreiro feren de mestres de cerimònies
Algaida, Ariany, Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Llucmajor, Manacor, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Petra, Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Sineu i Vilafranca.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/08/2017 - 13:13:00
Segons informaren els enòlegs, la verema comença amb la recol·lecció de raïms de la varietat Pinot Noir i en haver collit totes les varietats esperen poder arribar a les xifres de la passada campanya.

Manacor acull l’acte que dóna inici oficial a la verema d’enguany en els cellers que formen part de la DO Pla i Llevant. Els meteoròlegs Miquel Salamanca i Martín Barreiro feren de mestres de cerimònies. Aquesta setmana s’ha celebrat l’acte que dóna inici oficial a la verema d’enguany, i és que la recol·lecció del raïm s’ha avançat unes setmanes a causa de les altes temperatures que s’han registrat durant els primers dies d’agost, un fet que ha produït que alguns tipus de raïm ja tenguin prou sucre i un grau d'acidesa òptim per convertir-se en vi.

La finca manacorina del Fangar ha acollit l’acte que dóna el sus a la recol·lecció del raïm amb una festa que ha servit per nomenar vermandors d’honor els homes del temps d’IB3 i de TVE, Miquel Salamanca i Martin Barreiro. I és que tal com va destacar el president de la Denominació d’Origen Pla i Llevant de Mallorca, Antoni Bennàssar, “els viticultors miram el cel i ens preocupam de la meteorologia d’ençà que els ceps treuen els primers ulls i fins que hem acabat de recollir tot el raïm, per això les previsions meteorològiques són grans aliades a la nostra feina”.

Aquesta setmana s’ha celebrat l’acte que dóna inici oficial a la verema d’enguany, i és que la recol·lecció del raïm s’ha avançat unes setmanes a causa de les altes temperatures que s’han registrat...

A l’acte, a més dels vermadors d’honor i del president de la DO, hi assistiren el regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Manacor, Antoni Sureda; el director general d’Agricultura, Mateu Ginard; el batle de Felantix, Joan Xamena; el director del celler Es Fangar, Daniel Morales; i els representants dels cellers que formen part de la DO Pla i Llevant. Segons informaren els enòlegs, la verema comença amb la recol·lecció de raïms de la varietat Pinot Noir i en haver collit totes les varietats esperen poder arribar a les xifres de la passada campanya, que va servir per recol·lectar més de dos milions i mig de quilos.

Els vins del Pla i Llevant. La Denominació d'Origen Pla i Llevant es va fundar l'any 1999. Agrupa 18 municipis de les comarques del Pla i del Llevant de Mallorca: Algaida, Ariany, Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Llucmajor, Manacor, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Petra, Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Sineu i Vilafranca de Bonany. Actualment formen part de la Denominació d'Origen 13 cellers i 67 viticultors, que conreen un total de 444 hectàrees de vinya. En aquesta extensió els viticultors de la DO Pla i Llevant cultiven les varietats chardonnay, moscatell de gra petit, moscatell d'Alexandria, parellada, riesling, viognier i les autòctones premsal blanc i giró ros per elaborar els vins blancs.

Per extreure el vi negre cultiven les varietats cabernet sauvignon, merlot, monestrell, pinot noir, sirà, ull de llebre i les autòctones callet, mantonegro, fogoneu i gorgollassa. L'estat del raïm i de la vinya és bo tot, encara que fa algunes setmanes l’amenaça de calabruix va fer patir els enòlegs. De fet els viticultors explicaren que les vinyes de la zona del Pla i Llevant estan situats a menys de 100 metres d'altura, pràcticament al nivell de la mar. A més, les brises marines influeixen sobre les vinyes, i el vent d'embat, que bufa diàriament com a conseqüència de la variació de la temperatura, modera la calor i el fred i determina la formació de la nuvolositat i de petites pluges que són bones per als cultius.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado