MANACOR NOTICIAS - Tu web de noticias en Manacor
PRESENTACIÓ DE 'EL PREU DE LA VIDA MÒLTA' DILLUNS QUE VE A MANACOR
L’escriptor i síndic general de Can Gazà, Jaume Santandreu i Sureda, presentarà dilluns que ve a Manacor la darrera obra narrativa d’En Jaume Mateu
És autor de tres llibres de poemes: Enderrocaments abissals (1984), Botons de foc (1987; premi Bernat Vidal i Tomàs, Santanyí) i El color del diumenge (1995; premi Bernat Vidal i Tomàs, Santanyí).
AGENCIA MANACORNOTICIAS 10/10/2017 - 00:41:00
En Jaume Mateu és president i cooperant. L’acte de presentació del llibre tendrà lloc al bar Xarop (plaça de Ramon Llull, 18) dia 16 d’octubre, a les 20.00 hores.

PRESENTACIÓ DE <<EL PREU DE LA VIDA MÒLTA>>, DILLUNS QUE VE A MANACOR. L’escriptor i síndic general de Can Gazà, Jaume Santandreu i Sureda, presentarà dilluns que ve a Manacor la darrera obra narrativa d’En Jaume Mateu. Es tracta de “El preu de la vida mòlta”, un dietari poètic sobre la vida a Can Gazà, actual hostatge d’exclosos i marginats socials mancats de tot tipus de suport, del qual En Jaume Mateu és president i cooperant. L’acte de presentació del llibre tendrà lloc al bar Xarop (plaça de Ramon Llull, 18) dia 16 d’octubre, a les 20.00 hores.

Sobre «El preu de la vida mòlta. Diari de Can Gazà» en diu En Santandreu: «Aquest aplec de poemes en prosa, aquest quadern de «dades indispensables, de reflexions necessàries, d’impressions diverses», com apunta l’autor a la seva nota introductòria, es presenta a «manera de dietari». Un diari que comença l’estiu de 2008 per acabar la primavera de 2016, i ens deixa amb la mel a la boca i l’enyorança a l’estimera. Aquesta forma de crònica situa la gesta mentre ens deixa amb la sensació que Can Gazà és una història viva que continua». L’autor del llibre, En Jaume Mateu i Martí, va néixer a Bunyola (Mallorca) 1957. És escriptor, funcionari del Consell de Mallorca, adscrit a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, i president de l’Obra Cultural Balear d’ençà de l’any 2005.

És autor de tres llibres de poemes: Enderrocaments abissals (1984), Botons de foc (1987; premi Bernat Vidal i Tomàs, Santanyí) i El color del diumenge (1995; premi Bernat Vidal i Tomàs, Santanyí). Com a prosista, ho és del relat D’eben i mel (1986) i de les novel·les La Pietà (2003; premi Alexandre Ballester, sa Pobla) i El balancí de la mare (2005; premi de Narrativa Mediterrània Pare Colom, Inca). El 2006 publicà l’assaig Marginàlia. Jaume Santandreu i l’exclusió social a Mallorca (1967-2007), i el 2008 Climent Garau. Un fil de memòria. En Jaume ha publicat també nombrosos articles sobre la realitat lingüística de l’arxipèlag i sobre la situació de l’exclusió social extrema de Mallorca. Igualment, ha participat en col·loquis i taules rodones dedicades a aquestes dues temàtiques.  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado