Plantada d'arbres contra l'ampliació portuària. Portocolom/Felanitx.
Davant la manca de resposta institucional a les demandes populars passam a l'acció i començam a convertir l'esplanada de Cas Corso de Portocolom a Felanitx en una zona verda
Quant a la necessitat d'una rampa d'avarament al port de Portocolom, nosaltres també la veiem i la compartim, però pensam que la seva localització ha de partir d'un estudi d'alternatives.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 16/10/2017 - 01:18:00
A les 12 del matí, convocats a través de missatges telefònics i per les xarxes socials a iniciativa de Salvem Portocolom, els i les participants -de totes les edats- van dur càvecs, aixades, aigua i tots els estris.

Plantada d'arbres contra l'ampliació portuària. Davant la manca de resposta institucional a les demandes populars passam a l'acció i començam a convertir l'esplanada de Cas Corso de Portocolom a Felanitx en una zona verda. Ahir diumenge, desenes de veïns i veïnes de Portocolom van participar de la plantació de 30 tamarells i pins a l'esplanada de davant de Cas Corso. No es tractava de cap reforestació institucional ni de la celebració de cap jornada ambiental internacional sinó d'una altra acció de denúncia contra l'aparcament, el bar i la resta d'instal·lacions portuàries que des de PortsIB i des de l'ajuntament de Felanitx es volen construir en aquest indret a dins la mar.

A les 12 del matí, convocats a través de missatges telefònics i per les xarxes socials a iniciativa de Salvem Portocolom, els i les participants -de totes les edats- van dur càvecs, aixades, aigua i tots els estris necessaris per dur endavant aquesta acció que va durar aproximadament una hora i mitja. En el mes d'agost ja es va plantar simbòlicament un tamarell al bell mig d'aquesta esplanada amb aspecte lunar. Ahir, plantant 30 arbres la feta va passar del simbolisme cap a la recuperació activa de l'espai.

Des de Salvem Portocolom reivindicam la restauració d'aquest indret i la creació d'una zona verda com a veritable manera de dignificar l'espai, donant continuïtat així al tipus de costa que trobam en aquesta..

Hem de recordar que diferents entitats hem presentat al·legacions al projecte d'ampliació portuària en aquest indret del nostre poble. Un projecte que té grans mancances i contradiccions i que, a més, en l'assemblea convocada per l'ajuntament el 20 de setembre va ser rebutjat per la totalitat dels i les presents. Aviat haurà passat un mes d'aquella reunió i el silenci ha estat la resposta davant les peticions d'aturada del projecte que es van fer. Aquesta inacció ha estat la motivació per posar en marxa la plantada d'arbres d'ahir. Des de Salvem Portocolom reivindicam la restauració d'aquest indret i la creació d'una zona verda com a veritable manera de dignificar l'espai, donant continuïtat així al tipus de costa que trobam en aquesta part de la Bassa Nova.

Quant a la necessitat d'una rampa d'avarament al port de Portocolom, nosaltres també la veiem i la compartim, però pensam que la seva localització ha de partir d'un estudi d'alternatives que fins ara no s'ha fet mai. Per acabar, volem dir que, davant dels dubtes que ens genera el silenci institucional, des de Salvem Portocolom hem demanat dues reunions amb l'ajuntament i amb PortsIB per a què ens expliquin quina situació es troba el projecte. Plataforma Salvem Portocolom.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado