“Escoltar, deliberar i construir millores juntament amb la ciutadania".
Pedro Rosselló ha fet balanç dels seus dos anys com a primer edil de Manacor: "La millora del municipi i de la qualitat de vida dels manacorins i manacorines han estat els meus objectius”
2016 varem poder destinar 5.165.052 euros a millorar Manacor, enguany hi destinam 7.668.248 euros”, ha explicat Pedro Rosselló. Tot aquest gruix d’inversions ha servit per millorar més de 50 carrers i places.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 24/10/2017 - 07:36:00
El batle també ha recordat que l’Ajuntament compta amb 33 milions d’euros al banc i un deute de 0 euros, “Aconseguir aquesta fita no hagués estat possible sense el rigor pressupostari que ens hem marcat.

"La millora del municipi i de la qualitat de vida dels manacorins i manacorines han estat els meus objectius”. Pedro Rosselló ha fet balanç dels seus dos anys com a primer edil de Manacor. El fins ara batle de Manacor ha renunciat al càrrec en compliment del pacte de govern signat entre el Pi, el Partit Popular i AIPC. Abans, però, ha comparegut en roda de premsa i ha agrait “la lleialtat de tots els regidors que formen part de l’equip de govern que durant aquests dos anys hem posat Manacor per damunt qualsevol altra cosa”. A més Rosselló ha explicat que “durant el meu mandat he tengut la mateixa confiança en tots els regidors i regidores, independentment del partit al qual pertanyen i això ha redundat en el bon enteniment de tot l’equip, a qui vull donar les gràcies”. Així mateix Pedro Rosselló ha volgut agrair als treballadors i funcionaris municipals “la seva empenta i entrega a la feina i a l’Ajuntament”.

Només durant els anys 2016 i 2017 s’han invertit 12.833.300 euros en millores en tot el municipi. El batle ha explicat, a més, que “hem pogut augmentar el gruix de les inversions gràcies a la bona gestió econòmica, si l’any 2016 varem poder destinar 5.165.052 euros a millorar Manacor, enguany hi destinam 7.668.248 euros”, ha explicat Pedro Rosselló. Tot aquest gruix d’inversions ha servit per millorar més de 50 carrers i places, intervenir en totes les escoles, millorar els edificis municipals, així com modernitzar la xarxa de distribució d’aigua i la de l’enllumenat públic. “Aquestes inversions han arribat als diferents nuclis de població del municipi i, a més, s’han fet sense augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans perquè una de les prioritats del meu mandat ha estat l’aposta per un model de gestió que permet seguir millorant el municipi sense repercutir sobre l’economia dels manacorins”, ha afegit el batle. A continuació, teniu unes petites ressenyes de les fites aconseguides en les diferents àrees municipals.

A més de millorar desenes de carrers a Manacor, Porto Cristo i Cala Murada, també s’ha actuat en els camins rurals del Rafal, de Ca na Biela, de Son Vell, de Son Grimalt, de Son Galiana, de Son Barba, de Son Cigala.

URBANISME: Pel que fa a la millora de carrers “hi figuren projectes de reforma integral, en què se substitueixen les xarxes d’aigües pluvials, el clavegueram, les xarxes d’aigua de consum, i les xarxes d’enllumenat públic, a més de renovar completament el ferm viari i les voravies”, explicael batle. A més a més també hi figuren reformes de paviments i de voravies, d’alguns carrers o trams de carrers, a més de diferents xarxes de serveis. A més de millorar desenes de carrers a Manacor, Porto Cristo i Cala Murada, també s’ha actuat en els camins rurals del Rafal, de Ca na Biela, de Son Vell, de Son Grimalt, de Son Galiana, de Son Barba, de Son Cigala, del Pinar de sa Coma, el camí de Plata, el del Rafelet i el de Son Prohens. Unes millores que són “necessàries i molt demandades pels veïnats i veïnades, per això han estat una de les principals prioritats del meu govern. “Durant el meu mandat s’ha aconseguit aprovar inicialment el nou Pla General de Manacor, malgrat les dificultats que hem d’afrontar no deixarem de fer feina perquè la nova normativa s’aprovi definitivament per comptar amb un instrument urbanístic sostenible tan a nivell social com econòmic i ambiental”, ha explicat Rosselló.

GESTIÓ ECONÒMICA:. En aquest sentit l'Ajuntament de Manacor durant dos anys consecutius ha modificat a la baixa l'Impost de Béns Immobles (IBI) i s’ha aprovat la bonificació del 50% de la plusvàlua, que els ciutadans han de pagar en cas de rebre habitatges o terrenys per herència. I és que tal com reconeix el balte, “l’Ajuntament de Manacor no té deute, està sanejat econòmicament i per això gestionant de la millor manera els recursos que són de tots podem tirar endavant les rebaixes d’impostos sense comprometre les inversions. El batle també ha recordat que l’Ajuntament compta amb 33 milions d’euros al banc i un deute de 0 euros, “Aconseguir aquesta fita no hagués estat possible sense el rigor pressupostari que ens hem marcat i vull destacar que al mateix temps que hem fet possible una salut financera envejable hem ampliat els serveis municipals, hem reduït impostos i hem fet les inversions que Manacor mereix”, explica el batle.

EDUCACIÓ:. "No hem deixat de fer feina perquè Manacor sigui una ciutat on els infants i els joves puguin desenvolupar les seves inquietuds i trobin una oferta educativa i instal·lacions a l’alçada del que es mereixen”, explica el batle. El 2016 es va fer oficial la conversió de l’Escola Municipal de Música en Conservatori Municipal i el nou centre ja compta amb alumnes, professors i ha atret grans professionals de la música. I és que un dels objectius de la creació del Conservatori Municipal de Manacor és que els alumnes que hagin estudiat música a l’escola Simó Ballester i acabin l’educació secundària amb un títol oficial de música, puguin acabar els seus estudis professionals a Manacor. En aquest sentit, “hem aconseguit desbloquejar l’edifici de l’antic quarter dels sementals perquè tenim un edifici inacabat i aturat des de fa molts anys i gràcies a les intenses negociacions amb la Conselleria d’Educació hem fet possible que aquest edifici inacabat serveixi per ampliar l’escola Simó Ballester amb una inversió d’1,3 milions d’euros”.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA: “Escoltar, deliberar i construir millores juntament amb la ciutadania sobre aquelles qüestions que són de competència municipal ha estat un dels nostres objectius”, ha explicat el batle. Per això l’Ajuntament impulsa el nou Pla de participació ciutadana i crea estructures per “escoltar la ciutadania i decidir junts” . Però el pla “no és la única acció en participació ciutadana que hem tirat endavant perquè hem instaurat reunions sectorials amb diferents associacions d’empresaris, de veïnats, culturals, educatives o de professionals i així aprofitam sinèrgies i programam accions d’acord amb els interessos de la ciutadania”, afegeix el batle. TURISME: Hem fet feina per impulsar la qualitat dels serveis de les nostres platges, hem millorat la infrastructura i per primera vegada en la història la marca de qualitat internacional Q de Qualitat Turística, certifica la qualitat de totes les platges urbanes de Manacor. S’ha creat i registrat la marca Porto Cristo en col·laborció amb els comerciants i veïnats del nucli i s’ha instal·lat nova senyalització en monuments i serveis i s’han obert 14 noves rutes turístiques que es recullen en un fulletó perquè els turistes i visitants puguin conèixer el municipi a peu o en bicicleta.

IMPULS AL POTENCIAL DE MANACOR: Les delegacions de Cultura, Comerç, Festes, Desenvolupament Local i Turisme fan feina conjunta per mostrar el potencial gastronòmic, artístic, cultural i comercial del municipi. Desenes d’accions municipals s’encaminen en aquest sentit “en col·laboració amb entitats i associacions de tot tipus que fan una feinada per mostrar tot allò que tenim en el nostre municipi”, explica el batle, Pedro Rosselló. En aquest sentit s’han iniciat plans de formació per a comerciants i botiguers, s’han creat esdeveniments com la fira PORTes OBERTes, que mostra tot el potencial nàutic i turístic de Porto Cristo, s’han impulsat nous esdeveniments com el Vermutejant, el Jas Jazz o s’ha donat un nou impuls a la Fira de Manacor. “Les tradicions més arrelades, l’esport, la cultura, la música, l’oferta empresarial i gastronòmica, les entitats i els ciutadans del municipi són els protagonistes de Manacor i volem que tothom els conegui”, ha afegit el batle. S’han impulsat nous esdeveniments culturals com el festival de narració oral Emparaular i al mateix temps s’han consolidat diferents cicles culturals, com el d’Art, dona i Cultura o la Tardor Poètica. Gràcies a aquestes propostes culturals cineastes, actors, escriptors, artistes plàstics o músics procedents d’arreu han pogut mostrar la seva obra als ciutadans i ciutadanes de Manacor. Les arts plàstiques han agafat força amb la sala d’exposicions del Complex s’Estació, que gràcies a un conveni és de gestió municipal, i també amb l’augment de la dotació del premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques.

En aquest sentit seguim apostant per la cultura feta aquí i apostam per reconèixer-la amb els Premis Ciutat de Manacor. Música i arts escèniques S’ha fet feina perquè l’Auditori de Manacor es converteixi en una de les residències de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. A més la Fira de Teatre de Manacor i la Temporada Gran, que cada any atrauen uns 13.000 espectadors consoliden l’oferta de grans espectales teatrals que el Teatre i l’Auditori de Manacor ofereixen a tots els ciutadans i ciutadanes de Mallorca. Una programació variada en quan a disciplines en la qual petites i grans produccions provinents de tot l’Estat comparteixen cartellera amb produccions teatrals de Manacor i de Mallorca. A més, la Mostra de Teatre Escolar segueix contagiant any rere any les ganes de fer teatre i de gaudir-ne com a espectadors entre tots els alumnes del Municipi. De fet l’any passat 500 joves actors i 14.000 persones de públic hi assistiren. Museu i història El Museu, que l’any passat va celebrar els 90 anys, cada any acull tres exposicions temporals temàtiques. I, com ja és habitual, s’ha seguit donant suport a la investigació del nostre passat en les Jornades d’Estudis Locals i les excavacions arqueològiques de l’Hospitalet Vell, Son Peretó i sa Ferradura. A més enguany s’inaugurarà la reforma de la sala del museu dedicada al jaciment paleocristià de Son Peretó.

AIGUA: Durant el 2016 es varen detectar i eliminar progressivament les fuites a la xarxa d’abastiment d’aigual. Gràcies a aquesta campanya l’aigua bombejada anualment ha passat de 2,5 hm³ a 2 hm³, i l’eficiència de la xarxa passà del 45 al 62 %. Enguany han començat les obres de sectorització, que permetran detectar les fuites immediatament, així com reduir les molèsties als usuaris. A finals d’any ja estarà un 33% de la ciutat a punt. Les obres de millora del depòsit elevat del Serralt, han permès estabilitzar la pressió del subministrament a tota la ciutat durant les puntes de demanda de migdia i vespre. Actualment s’està renovant el parc de comptadors. A finals del 2017 ja se’n haurà canviat la meitat. Tot plegat farà que el 2019 s’assoleixi una eficiència del 90% a la xarxa. Segons el batle “allò important és que aquestes millores posen les bases per poder subministrar aigua potable en uns anys a la població, amb la incorporació de nous pous i una planta desnitrificadora biològica”, subratlla el batle.

SERVEIS SOCIALS: Els Serveis Socials municipals atenen unes 4.000 famílies cada any i la gran majoria són de nacionalitat espanyola. “Aquest és el panorama que encaram des de l’Ajuntament i per això no hem deixat de fer feina i hem vulgut prioritzar l’antenció a tots els que ho necessiten”. De fet durant el 2016 s’han atès 4.274 famílies . Pel que fa a les ajudes econòmiques concedides en el mateix període des de l’Ajuntament destaquen que “totes les ajudes econòmiques es concedeixen d’acord amb un pla de feina, això vol dir que tots els beneficiaris han adquirit un compromís de canvi i de fer feina per deixar de necessitar l’ajuda dels Serveis Socials”. Així durant el 2016 es concediren 131.315 euros en ajudes per cobrir necessitats bàsiques, formació, la compra de medicaments o l'educació dels fills mitjançant les quals s’ha beneficiat a 481 famílies. Però paral·lelament a aquesta tasca “els Serveis Socials estan oberts a tothom i volem que la gent perdi la por a acudir-hi, s’ofereixen molts projectes a la població que no té cap tipus de necessitat com cursos, formacions i tallers que tothom pot aprofitar”.

ZONA COSTANERA: “L’obertura de l’oficina municipal i el punt d’atenció ciutadana pels residents a s’Illot ha suposat un canvi en les relacions dels silloters amb l’Ajuntament, ja que ara s’hi poden relacionar cara a cara”, explica el batle. Aquest punt d’atenció descentralitzat se suma al que ja existeix a Porto Cristo. En general a la zona costanera s’han fet millores com la que afecta els entorns del poliesportiu de s’Illot, diversos carrers comercials de Porto Cristo i els projectes per millorar els accessos a Cales de Mallorca i Cala Murada. Tot sense oblidar les tasques de manteniment que s’hi han realitzat i la reordenació del trànsit en molts dels carrers, que ha permès millorar l’estat de les voreres i l’asfalt. A més també s’hi ha incrementat la presència policial i s’ha fet “molta feina per millorar l’enllumenat públic, el servei de neteja de carrers i el servei de recollida de fems.

SERVEIS GENERALS: S’ha aconseguit reorganitzar el funcionament de la brigada municipal per tal de que els operaris puguin dedicar-se a tasques de manteniment, a l’eliminació de les barreres arquitectòniques i a la millora de l’enllumenat públic. Així s’ha establert un nou reglament per la cessió de taules, cadires i material per actes festius, que ara s’entreguen en contenidors per evitar que el material quedi al carrer. A més per facilitar la celebaració d’actes musicals i festius la plaça Ramon Llull, la plaça del Palau, el Parc Municipal i el parc del Molí den Beió s’han equipat amb més il·luminació i amb armaris elèctrics capaços d’alimentar els equips de so i de llums. Aquestes mesures fan que els operaris de la brigada redueixin la dedicació al muntatge d’actes festius. Així s’han pogut centrar en la retirada de material elèctric obsolet de les façanes i de la via pública, en la reparació de les avaries històriques de l´enllumenat públic i en les inspeccions a les instal·lacions elèctriques als edificis públics per millorar-ne l’eficiència.

ESPORTS: Pel que fa a l’àmbit esportiu durant els dos darrers anys s’han executat divereses inversions en instal·lacions esportives com el paviment Miquel Àngel Nadal, la millora de l’enllumenat dels camps de futbol de Porto Cristo i Son Macià i millores en tots els camps i pistes esportives municipals. Des de l’Ajuntament “se segueix donant suport a tota l’activitat que desenvolupen els diferents clubs esportius del municipi”, explica el batle. “Tenim a punt 17 projectes per a la millora de diferents instal·lacions esportives d’arreu del municipi, les quals són necessàries perquè cada vegada són més els esportistes que utilitzen les diferents pistes i pavellons i perquè els clubs manacorins pugen de categoria, es professionalitzen i necessiten instal·lacions homologables i de qualitat”, explica el batle, Pedro Rosselló.

POLICIA: Agents de paisà de la Policia Local podran patrullar per tot el municipi de Manacor amb la intenció d'incrementar el civisme, la neteja i el compliment de les ordenances municipals en els carrers i les places. La Delegació del Govern a les Illes Balears ha aprovat aquesta mesura, que sol·licità l'Ajuntament i que “suposa una passa més en l’aposta per seguir millorant el civisme i la vigilància a tot el municipi”, explica el batle, Pedro Rosselló. “El nostre objectiu sempre ha estat incrementar la presencia policial als carrers i fer-la propera als problemes amb què es troben els ciutadans”, afegeix Rosselló. Els agents de paisà se sumaran a la Unitat Nocturna de la Policia Local, amb la qual s’ha reforçar considerablement la vigilància nocturna dels carrers amb l'entrada en funcions de la unitat “que compta amb dotze policies i tres oficials. Amb aquest dispositiu fins a tres patrulles estan permanentment de servei a partir de les vuit i mitja de l’horabaixa i fins a les sis del matí. Des del departament de Policia també s’ha potenciat la figura del Policia Tutor i s’ha implantat el sistema de detecció de drogues en conductors de vehicles, els agents de la Policia Local han rebut cursos de formació que s’han obert als agents de tota la comarca.

MEDI AMBIENT: No hem deixat de fer feina per aconseguir que Manacor sigui un municipi net. Per això hem augmentat les freqüències de neteja a determinades zones de Manacor i Porto Cristo, a més d’implementar la neteja amb aigua a pressió. A més estam fent molta feina en la redacció d’un nou plec tècnic per a la contractació, dins l’any 2018, del servei de neteja viària i recollida de residus perquè s’acabin els problemes que actualment hem d’afrontar. A més també hem augmentat l’horari d’obertura dels parcs verds i hem implantat la recollida de poda domèstica mitjançant contenidors a la zona costanera. S’ha iniciat un nou servei de recollida d’animals perduts i abandonats que inclou cans, moixos, cavalls, ovelles i altres espècies ramaderes, tan en zona urbana com a foravila. Fins dia 30 de setembre de l’any 2017 s’han recollit 173 animals, la gran majoria cans. Hem iniciat un nou servei de control de plagues urbanes (rates i insectes), que també inclou el seguiment, control i tractament del moscard tigre. Manacor així es converteix en un municipi pioner en aquest sentit, i per això s’han impulsat 8 punts de control a tot el municipi per detectar plagues. En les zones de joc infantil dels parcs públics s’han iniciat inspeccions tècniques de seguretat.

En tot el municipi existeixen 24 zones de joc infantil, que ara es revisen periòdicament per assegurar la seguretat dels infants que les utilitzen. Pel que fa a les cases rurals de Son Talent i escoles rurals de Sa Murtera i Puig d’Alanar podem dir que anualment hi passen més de 10.000 persones, seguim gestionant directament la reserva tot i que s’han iniciat les passes per establir un nou sistema que faciliti la reserva als usuaris. Hem posat sobre la taula i hem instat a totes les administracions amb competències sobre Cala Varques a complir el Pla de regulació dels usos públics de Cala Varques, que hem aportat des de l’Ajuntament. L’objectiu d’aquest document és el d’ordenar els usos que actualment es donen a Cala Varques per tal de garantir el bon estat de conservació de la zona i disminuir el risc d’emergència que actualment té aquest espai: sobreocupació, dificultats d’accés en cas d’emergència, acampada, venda ambulant, xibiu il·legal, etc.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


7
1
pablo
lo unic que ha fet e estatg pujarse es sou.... vaja panda de golfos.... i manacor a laire.... VERGONYA...
S'illotera
Y de qué sirve abrir oficinas en S'Illot si nadie las atiende, y cuando hay alguien no pueden responder ni solucionar nada? Eso si que es tirar el dinero que pagamos entre todos!
DESASTRE
Si aixo eren els seus objectius es que no ha fet gens de feina, no ha fet res, perquè Manacor esta pitjor que mai
Maria
Aquests govern l’únic que ha aconseguit ha estat fer més bo al Batle Pastor. El recorderem durant molt de tems, i la pena és que la que ve és pitjor que en Pedrito. Haver d’aguantar dos anys a na Riera vaja un martiri, esper que passi aviat i qeu a les properes, en Miquel Oliver sigui el proper Batle.
toni
totalmente de acuerdo con los dos comentarios anteriores. Y tampoco nada que esperar la futura alcaldesa ya se sabe lo que ara NADA.
Maria
Millorar la vida dels manacorins? l'únic que fa aquest equip de govern són festes una darrera l'altra, sense arreglar els problemes de brutícia, urbanisme, joventut, educació...
juanito
manacor segueix sent un poblet lleig, brut, ple de merdes, clots i sense llum, sense instalacions deportives, sense ordre, sense pgou, sense res... Aquest batle ha passat sense gloria ni carisma inclus ha tingut l'oposició del seus. arrivederchi pedrito... ningú te coions de posar ordre dins urbanisme ni dins policia...