L'Ajuntament d'Inca i Finestra al Sud presenten la iniciativa Cafè Ciutat d'Inca
Cafè Ciutat d'Inca com a compromís del municipi amb el Comerç Just: Es tracta d'una iniciativa que pretén generar un vincle entre la producció del cafè i el seu consum
Comerç Just és un moviment internacional format per organitzacions del Sud i del Nord, amb el doble objectiu de millorar l'accés al mercat dels productors més desfavorits i canviar les injustes regles del comerç internacional.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 13/11/2017 - 04:25:00
Andrea González. Aquesta serà la primera experiència de Cafè-Ciutat a Mallorca, una proposta que ja duen endavant més d'una quinzena de municipis a l'estat espanyol.

L'Ajuntament d'Inca i Finestra al Sud presenten la iniciativa Cafè Ciutat d'Inca com a compromís del municipi amb el Comerç Just. Es posa en marxa Cafè-Ciutat a Inca. Es tracta d'una iniciativa que pretén generar un vincle entre la producció del cafè i el seu consum, entre el seu origen i el seu destí a la nostra localitat. D'aquesta manera, els ciutadans coneixeran de forma directa les millors condicions de vida dels pagesos que l'han conreat i el respecte al medi ambient en el seu país d'origen. A la presentació han participat Antoni Rodríguez, tinent de batle de Cultura, Antònia Sabater, regidora de Fires i Dijous Bo, Antoni Servera, Director General de Cooperació; Antònia Rosselló, gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació; a més de la responsable de sensibilització de Finestra al Sud, Andrea González. Aquesta serà la primera experiència de Cafè-Ciutat a Mallorca, una proposta que ja duen endavant més d'una quinzena de municipis a l'estat espanyol.

Finestra al Sud vol que els inquers i les inqueres s'involucrin en aquest projecte. Per això, com a primera activitat, ha presentat un concurs de fotografia per cercar la imatge que s'utilitzarà als paquets d'aquest cafè. Les bases es poden descarregar a la pàgina web de l'associació. Es podran presentar fotografies fins al pròxim 15 de desembre. Un jurat compost Eulària Martorell, Nadal Crespi, Mar Agüera, Biel Bosch, Biel Frontera Arrom i Curro Viera decidirà la fotografia guanyadora, tinent en compte el missatge solidari, la seva estètica i la vinculació amb el municipi d'Inca. Santiago Cortès, prevere i historiador d'Inca que apadrina el projecte. A més, des de l'àrea de Comerç, una vegada comenci la venda, es farà una promoció per tal que comerços de la ciutat puguin vendre el producte.

L'Ajuntament d'Inca ha preparat un pla de seguretat i emergències per rebre més de 100.000 visitants per Dijous Bo..

El cafè prové de la cooperativa CECOCAFEN de Nicaragua, a causa de l'existència de llaços previs amb aquesta cooperativa i a la intenció de cercar sinergies amb l'agermanament solidari de la ciutat d'Inca amb la municipalitat de Telpaneca, també al país centre-americà. Andrea González, en nom de Finestra al Sud, ha agraït el suport a aquest projecte, conscients de la importància de promoure el Comerç Just i el Consum Responsable, actuant des de l'àmbit local amb la voluntat de transformar l'injust sistema econòmic global. No debades, el Comerç Just millora la vida de les persones que ho consumeixen i dels que el produeixen. Com sempre recordam, el Comerç Just és un moviment internacional format per organitzacions del Sud i del Nord, amb el doble objectiu de millorar l'accés al mercat dels productors més desfavorits i canviar les injustes regles del comerç internacional.

L'Ajuntament d'Inca ha preparat un pla de seguretat i emergències per rebre més de 100.000 visitants: 15 de novembre i el dijous 16 Dijous Bo. L'Ajuntament d'Inca ha preparat un pla de seguretat i emergències per rebre més de 100.000 visitants. La Junta de Seguretat d'Inca i els diferents cossos d'emergència han creat un pla de seguretat i emergències pel dimecres 15 de novembre i el dijous 16 de novembre – Dijous Bo.-. Des de l'àrea de policia es gestiona tot un operatiu per rebre, durant els dos dies, a més de 100.000 visitants. Al pla es destaquen la creació dins el nucli de cinc rutes d'emergència lliures de trànsit per a possibles evacuacions. Des de l'àrea de seguretat s'ha subratllat la necessitat que els visitants segueixin totes les indicacions, per tal de garantir que aquestes rutes siguin totalment accessibles. Així s'ha multiplicat la col·locació de senyals viàries mòbils per tal d'oferir la màxima informació a vehicles i a vianants.

L'operatiu dels dos dies estarà compost per uns 300 efectius que vetlaran per la seguretat de ciutadans i visitants. A l'avinguda de Lluc i a l'avinguda General Luque s'obstaculitzarà el trànsit amb vehicles mentre que a altres zones, la mateixa naturalesa de l'exposició fa de pantalla natural. Tot això, seguint les recomanacions de seguretat per a grans aglomeracions que es fan des del Ministeri de Seguretat. Així mateix hi hauran els habituals controls a les entrades del nucli urbà.

Pel que fa a l'estacionament, es podrà comptar el dijous amb 1.200 places més. Així, l'aparcament de la plaça Mallorca i dues zones al carrer de Formentor i al carrer Miquel Servet s'incorporen a les places que s'habiliten a l'avinguda Jaume i a la ronda de Migjorn. «Creiem que amb tot això més les places que es poden trobar als carrers d'Inca en els quals no transcorre la fira, seran suficients per a donar servei a tots els visitants». Així i tot, des de Serveis Ferroviaris de Mallorca - SFM - s'han habilitat freqüències especials. Durant la revetlla es podrà trobar servei de quatre trens fins a enllaçar amb les primeres freqüències de dijous. Des de la web oficial de SFM es poden consultar les novetats. Des de l'Ajuntament es recomana l'ús del transport públic. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado