El Rhea, veler de 54 metres d'eslora de bandera holandesa
Si fa uns dies trèiem a la llum el fondeig del vaixell de gran eslora: Interposada denúncia contra el Rhea davant Medi Ambient pel seu impacte damunt la posidònia a Portocolom (Felanitx)
Els fets denunciats avui són un exemple inequívoc que crida a la modificació de l'esborrany de Decret de conservació de la Posidonia oceanica per a què clarament també protegeixi l'alguer de Portocolom.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 30/11/2017 - 08:33:00
Des de 2012, amb l'ampliació dels camps de boies a dins el port, el fondeig lliure s'ha desplaçat cap a aquesta zona on la praderia ha anat reduint la cobertura fins a un 44% com es documenta.

Interposada denúncia contra el Rhea davant Medi Ambient pel seu impacte damunt la posidònia a Portocolom. Si fa uns dies trèiem a la llum el fondeig del vaixell de gran eslora Rhea damunt la posidònia de Portocolom amb el seu impacte sobre la praderia d'aquesta planta, avui volem anunciar que, d'una banda, hem fet públic un vídeo amb imatges de l'embarcació, la seva cadena i la seva àncora a damunt l'alguer i que, de l'altra, s'ha interposat denúncia contra l'embarcació per aquest fet.

El Rhea, veler de 54 metres d'eslora de bandera holandesa i propietat de l'empresa sailing-classics.de, va fondejar damunt l'alguer de l'entrada del port de Portocolom el passat 31 d'octubre a les 16.20 hores i va romandre en aquest punt fins a l'1 de novembre a les 14.30. Membres de Salvem Portocolom van tenir temps de filmar el fet i avui publicam un vídeo d'un minut i mig de durada on es pot veure l'impacte de la cadena i de l'enorme àncora de més de 200 quilos a damunt de la Posidonia oceanica.

Salvem Portocolom van tenir temps de filmar el fet i avui publicam un vídeo d'un minut i mig de durada on es pot veure l'impacte de la cadena i de l'enorme àncora de més de 200 quilos a damunt de la Posidonia.

Aquesta infracció s'ha denunciat, en col·laboració amb el GOB-Mallorca, a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca per a què s'obri el corresponent expedient. La praderia de posidònia del port de Portocolom pateix una desprotecció de facto que fa que aquest només sigui un cas entre tants de fondeig damunt l'alga en aquest indret. Des de 2012, amb l'ampliació dels camps de boies a dins el port, el fondeig lliure s'ha desplaçat cap a aquesta zona on la praderia ha anat reduint la cobertura fins a un 44% com es documenta en un estudi encarregat per l'ajuntament de Felanitx (Vaquer-Sunyer i Moranta, 2017).

Els fets denunciats avui són un exemple inequívoc que crida a la modificació de l'esborrany de Decret de conservació de la Posidonia oceanica per a què clarament també protegeixi l'alguer de Portocolom i la resta d'alguers de les Illes Balears, siguin grans o petits o estiguin millor o pitjor conservats. Plataforma Salvem Portocolom.

Facebook: https://www.facebook.com/plataforma.quinportvolem/

Twitter: @QuinPortVolem

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado