Alumnes, durant 1 any, rebran formació en dos certificats de professionalitat de nivell 2
Vint joves d'entre 18 i 29 anys començaran a l'àrea de Formació de l'Ajuntament d'Inca dos projectes mixts d'ocupació i formació anomenats «Inca Roda» i “Inca Aprèn”
El projecte «Inca Roda», oferta la formació en els certificats de professionalitat d'activitats de lleure infantil i juvenil i guia per itineraris en bicicleta, i la formació complementària d'anglès i carnet de manipulador .
AGENCIA MANACORNOTICIAS 19/01/2018 - 09:27:00
Amb una inversió pròxima als 400.000 euros, l'objectiu d'aquests projectes és donar una formació de qualitat i oficial mitjançant els certificats de professionalitat, que faciliti als 20 joves i al·lotes una contractació.

20 joves comencen a l'Ajuntament d'Inca dos projectes d'ocupació i formació. Vint joves d'entre 18 i 29 anys començaran a l'àrea de Formació de l'Ajuntament d'Inca dos projectes mixts d'ocupació i formació anomenats «Inca Roda» i «Inca Aprèn», ambdós estan cofinançats pel SOIB, i pel FSE. Els alumnes, durant un any, rebran formació en dos certificats de professionalitat de nivell 2, i formació complementària, alhora que estaran contractats mitjançant un contracte per a la formació i l'aprenentatge. El Batle, Virgilio Moreno i la regidora de Formació, Alice Weber els hi han donat la benvinguda al seu primer dia de classe.

Amb una inversió pròxima als 400.000 euros, l'objectiu d'aquests projectes és donar una formació de qualitat i oficial mitjançant els certificats de professionalitat, que faciliti als 20 joves i al·lotes una contractació relacionada amb la formació obtinguda, i que ofereixi a les empreses perfils polivalents i adaptats a les necessitats exigents del mercat laboral.

El projecte «Inca Aprèn», conté els certificats de professionalitat de dinamització d'activitats de lleure infantil i juvenil, i socorrisme en instal·lacions aquàtiques, a més de formació complementaria.

El projecte «Inca Aprèn», conté els certificats de professionalitat de dinamització d'activitats de lleure infantil i juvenil, i socorrisme en instal·lacions aquàtiques, a més de formació complementaria amb anglès i carnet de manipulador d'aliments, tècnic de manteniment de piscines i desfibril·lador. Les actuacions principals d'aquest projecte se centraran a donar suport a l'aula en el treball per projectes a les escoles públiques d'Inca, la realització de tallers monogràfics per pasqua, dia del llibre, Nadal, dia de l'infant hospitalitzat, ..., edició de contes utilitzant un llenguatge no sexista, suport a l'escola d'estiu municipal, i suport de socorrisme a les piscines públiques del municipi, entre d'altres.

El projecte «Inca Roda», oferta la formació en els certificats de professionalitat d'activitats de lleure infantil i juvenil i guia per itineraris en bicicleta, i la formació complementària d'anglès i carnet de manipulador d'aliments. Les obres socials que es desenvoluparan al llarg d'aquest projecte se centren a elaborar rutes en bicicleta per a infants i famílies per Inca i voltants, així com promoure la cultura i tradicions inqueres realitzant activitats lúdiques, donar suport a la policia local en el projecte educatiu d'educació viària a les escoles d'Inca, i fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport saludable, entre altres.

Ambdós projectes han estat dissenyats després de fer una detecció de necessitats amb empreses relacionades amb el temps lliure, i amb empreses de socorrisme i empreses vinculades a les bicicletes, i comprovar la necessitat de formar perfils professionals polivalents, d'aquí la combinació de dos certificats de professionalitat a cada projecte. Amb algunes de les empreses esmentades s'han signat convenis de col·laboració perquè puguin participar en els projectes fent master class, xerrades pel foment de l'emprenedoria, etc. Amb altres empreses s'han signat convenis de contractació d'alumnat-treballador una vegada hagin finalitzat, i siguin aptes dels certificats de professionalitat realitzats... Es tracta doncs, de dos projectes innovadors, molt adients per a joves, i molt adaptat a les necessitats del mercat laborals de l'Illa.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado