Ha llevado el pleito el abogado Juan Felipe Pou Catalá
El Ayuntamiento de Manacor solo tendrá que pagar por la expropiación de la zona verde del cilindro 142.000 €; pedían 30 millones al TS
La finca denominada del cilindro en la salida de Manacor a Porto Cristo, 142.000 €, en vez de los 41 millones de € que pedían la primera valoración los propietarios ante el Tribunal de Baleares y luego 30 al TS.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 02/03/2018 - 14:05:51
Los 142.000 euros del precio coinciden con la defensa que hizo en Ayuntamiento de Manacor ante el Tribunal Superior de Justicia de Baleares y que ahora ha dado por bueno en Tribunal Supremo.

El Ayuntamiento de Manacor solo tendrá que pagar por la expropiación de la zona verde (calificada de suelo rural) en la finca denominada del cilindro en la salida de Manacor a Porto Cristo, 142.000 euros, en vez de los 41 millones de euros que pedían la primera valoración los propietarios ante el Tribunal de Baleares y luego 30 millones de euros cuando recurrieron ante el Tribunal Supremo. La alta magistratura ha condenado a los propietarios de los terrenos a pagar las costas judiciales que totalizan entorno a los 4.000 euros. Se quedará por lo tanto el pago por los 12.973 m2 de suelo rural en tan solo 138.000 euros, si descontamos los gastos del pleito.

Han comparecido para explicar la buena noticia en el salón de prensa la alcaldesa de Manacor Catalina Riera en nombre del Equipo de Gobierno (PI,AIPC-SyS y PP), la responsable de Urbanismo y Obras Bel Febrer, el director de Urbanismo Joan Toni Salom y el Jefe de los Servicios Jurídicos del Ayuntamiento de Manacor y que ha llevado el pleito el abogado Juan Felipe Pou Catalá.

Condenado a los propietarios de los terrenos a pagar las costas judiciales que totalizan entorno a los 4.000 euros. Se quedará por lo tanto el pago por los 12.973 m2 de suelo rural en tan solo 138.000 €.

Los propietarios de los terrenos defendieron en todas las instancias judiciales que era suelo urbanizable rodeado de suelo urbano y con una expectativa muy elevada por su situación ya que está emplazado a la salida de Manacor en dirección Porto Cristo en un lugar de alto valor inmobiliario. Los 142.000 euros del precio coinciden con la defensa que hizo en Ayuntamiento de Manacor ante el Tribunal Superior de Justicia de Baleares y que ahora ha dado por bueno en Tribunal Supremo.

Mucha alegría entre todos los concejales del Ayuntamiento, el Gobierno y de la Oposición, porque era un pleito que amenazaba la economía municipal y la viabilidad de la Corporación Local. Había esperanzas por todos los datos anteriores y porque los propietarios habían bajado las pretensiones económicas en 11 millones de euros de 41 a 30, sin embargo los criterios de los jueces no se conocen hasta que se dicta el fallo. Hoy es un día importante para Manacor, un día según varios ediles como para brindar y respirar fuerte.

El Suprem rebaixa fins als 142.000 euros el preu que l’Ajuntament haurà de pagar per la zona verda del cilindre. Els terrenys s’arribaren a valorar en més de quaranta-un milions d’euros. El Tribunal Suprem ha dictat sentència sobre el preu dels 12.973 metres quadrats a la zona del cilindre que l’Ajuntament ha d’expropiar a petició dels actuals propietaris dels terrenys. El Suprem fixa el preu d’aquesta parcel·la en uns 142.000 euros “i això és una bona notícia per a tots els manacorins i les manacorines perquè els propietaris arribaren a reclamar un preu de 41 milions d’euros per aquests terrenys”, ha explicat la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer.

Els terrenys es troben situats entre la rotonda d’entrada a Manacor des de Porto Cristo i el club de tennis Manacor. En una compareixença davant els mitjans en la qual han estat presents la batlessa de Manacor, Catalina Riera; la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer; l’assessor jurídic de l’Ajuntament, Felipe Pou; i el cap tècnic del departament d’Urbanisme, Joan Antoni Salom; s’ha informat sobre el contingut d’aquest sentència. La batlessa ha expressat que “des de l’Ajuntament estam contents, és una bona notícia perquè podem posar punt i final a molts anys de patiment”.

La sentència 293/2018 del Tribunal Suprem sobre la valoració dels terrenys de la zona del cilindre de Manacor és conseqüència del recurs que presentaren els propietaris dels terrenys al Tribunal Suprem contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que ja fixava en uns 140.000 euros el preu d’aquesta zona verda. “La sentència del Tribunal Suprem considera el sòl expropiat com a sòl rústic i no com a sòl urbà i aquesta és la raó per la qual els terrenys es valoren en uns 142.000 euros i no 41 milions”, ha afegit la regidora d’Urbanisme.

“Els serveis jurídics municipals han hagut de certificar davant els Tribunals que la zona és rústica i no urbana perquè no compta amb serveis com el d’enllumenat, el d’aigua corrent o el de clavegueram”, ha explicat l’assessor jurídic municipal, Felipe Pou. “Allò rellevant és que en aquest cas s’ha aplicat la nova Llei del Sòl, que distingeix clarament entre el que s’ha de considerar zona rústica o zona urbana”, ha afegit. Per això des del Govern Municipal consideren que “les sentències favorables no depenen de qui exerceix la defensa dels interessos de l’Ajuntament sinó de la llei que es pot aplicar”, ha explicat la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer. I és que “tan aquesta sentència com la de Torre Florida són favorables als interessos de l’Ajuntament, que en el cas de la zona del cilindre han defensat directament els serveis jurídics municipals mentre que en el cas de Torre Florida l’han exercida serveis jurídics externs”, ha afegit Febrer.

Des del departament d’Urbanisme, a més, han informat que s’han fet les passes necessàries perquè l’expropiació de zones verdes no pugui amenaçar més el futur econòmic de l’Ajuntament. Així la batlessa ha recordat que “l’any 2013 es va rebaixar el sostre de població del municipi dels 180.000 habitants als 80.000”. I és que “les zones verdes dels nuclis urbans es calculen tenint en compte la població i corresponen a cinc metres quadrats de zona verda per cada habitant”, han explicat els tècnics del departament d’Urbanisme. A més, “amb el Pla General es reduirà el número de zones verdes i totes les que preveu s’adscriuran a unitats d’actuació i per això no tendran cap cost econòmic per l’Ajuntament”, han conclòs des del departament. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


3
1
Rusca i rascla
Senyorots...Senyorots. Misserables de merda!!!!!
Bernat
I després es queixen els de mes/esquerra de la feina feta per l’ equip de govern. Jo no se que hagues passat si no els arriben a censurar. Chapeau per l’ equip de govern i per tots els manacorins
Pedro
Jaja jaja......los Suasi, Nadal, Lliteres i Mascaros con un dedo en el culo.