N’ANTONI SANSÓ (SANT LLORENÇ) PARLARÀ DEL LLOGUER TURÍSTIC
Koldo Izagirre a l'Espai Na Camel·la aquest dissabte, dia 21 d’abril, a les 19.00 h i el director general de Turisme de Govern balear Antoni Sansó ens parlarà del lloguer turístic el 23 a les 20h
En Koldo Izagirre i En Tomeu Martí seran a Manacor per parlar sobre la lluita a favor de les llengües basca i catalana L’Obra Cultural Balear de Manacor.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 17/04/2018 - 01:20:00
L’actual director general de Turisme compta amb una dilatada trajectòria en el sector públic. Ha estat regidor de Sant Llorenç des Cardassar, diputat al Parlament de les Illes Balears.

Aquesta setmana us enviam dues notes de premsa en comptes d’una. La primera fa referència a l'acte de l'escriptor Koldo Izagirre i el president del Grup Blanquerna, En Tomeu Martí, que tendrà lloc a l'Espai Na Camel·la aquest dissabte, dia 21 d’abril, a les 19.00 h. Es titula “La lluita pel recobrament de la llengua a Heuskal Herria i a les Illes Balears” i serà presentat pel president de l’OCB Manacor, En Jordi Caldentey. L’altre comunicat és sobre la conferència de dilluns que ve, en la qual el director general de Turisme de Govern balear ens parlarà del lloguer turístic i la seva normativa. Serà com gairebé sempre al bar Xarop, a les 20.00 h.

En Koldo Izagirre i En Tomeu Martí seran a Manacor per parlar sobre la lluita a favor de les llengües basca i catalana L’Obra Cultural Balear de Manacor convida tots els socis, els simpatitzants i el públic preocupat per la superviviència i la protecció de l’ecosistema lingüístic, a la conferència-col·loqui titulada “La lluita pel recobrament de la llengua a Heuskal Herria i a les Illes Balears”, en la qual intervendran En Koldo Izagirre (escriptor) i En Tomeu Martí (escriptor i president del Grup Blanquerna). L’acte, que serà presentat pel president de l’OCB Manacor, En Jordi Caldentey, tendrà lloc a la sala d’oci de l’Espai Na Camel·la (c. d’En Tià de Sa Real, 6 bxs.) dissabte, dia 21 d’abril, a les 19.00 h. En Tomeu Martí farà una breu introducció per parlar de la història de la lluita per la recuperació de la llengua catalana a les Illes Balears i presentarà el document amb propostes elaborat pel Grup Blanquerna i l'OCB. En Koldo Izagirre, per la seva banda, farà un repàs a la història de la lluita per la recueració de l'euskara al País Basc i es referirà a les iniciatives actuals per a la normalització de la llengua basca.

En Koldo Izagirre Urreaga és un dels escriptors bascs amb més renom i dels més trencadors. Ha treballat tots els gèneres de la literatura: poesia, novel·la, contes i assaig.

En Koldo Izagirre Urreaga és un dels escriptors bascs amb més renom i dels més trencadors. Ha treballat tots els gèneres de la literatura: poesia, novel·la, contes i assaig. També ha traduït autors clàssics bascos a altre llengües i obres de la literatura universal a l’euskara. Ha fet literatura per a adults, joves i infants. Sovint també escriu a la premsa. Ha participat en guions per a la televisió i el cinema. Per la seva banda, En Tomeu Martí i Florit és periodista, activista sociocultural i polític. Resumint molt la seva trajectòria, podem dir que ha dirigit Ona Mediterrània i el Diari de Balears. Actualment és president del Grup Blanquerna i membre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua. Com a escriptor, ha publicat diversos reculls d’articles periodístics, i també llibres de poesia i d’assaig. Ha estat mereixedor del Premi Josep Maria Llompart (2013) i del Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla.

N’ANTONI SANSÓ, DIRECTOR GENERAL DE TURISME DEL GOVERN, PARLARÀ DEL LLOGUER TURÍSTIC I LA SEVA NORMATIVA EN EL PRÒXIM DILLUNS DE L’OBRA. N’Antoni Sansó Servera, director general de Turisme del Govern de les Illes Balears, serà el convidat de dilluns vinent als actes que setmanalment organitza l’Obra Cultural Balear de Manacor. A través de la conferència “El lloguer turístic i la seva normativa”, el ponent ens parlarà amb tot detall de les permissions i de les limitacions que conté la normativa vigent sobre aquesta nova activitat econòmica, un tema actualment molt mediàtic i polèmic a causa de la modificació de la Llei de lloguer turístic, que cerca posar un sostre de places.

L’actual director general de Turisme compta amb una dilatada trajectòria en el sector públic. Ha estat regidor de Sant Llorenç des Cardassar, diputat al Parlament de les Illes Balears pel Grup Parlamentari del PSM-Entesa i també conseller de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca. Així mateix, ha estat el director-gerent de l'Associació Hotelera Badia de Cala Millor-Sa Coma entre 2011 i 2015, i des de la creació del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç n'ha format part com a membre del Consell d'Administració. La conferència es farà al bar Xarop de Manacor (plaça de Ramon Llull, 18) dilluns que ve, dia 23 d’abril, a les 20.00 h.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado