XXIII Fira de Teatre de Manacor y Temporada Gran con más de 50 espectáculos
Han presentado la "XXIII Feria de Teatro" de Manacor que comienza el 6 de octubre con 50 espectáculos y 100.000 euros de presupuesto
En las anteriores 22 ediciones de la Fira de Teatre de Manacor han participado 650 productoras, 800 funciones, han asistido 1.150 programadores, y se han superado los 200.000 espectadores.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 08/09/2018 - 12:33:43
El presupuesto de este año supera los 100.000 euros y los abonos aportan una importante cantidad de ingresos para hacerla rentable. Es una primera información, luego les facilitamos todos los detalles.

A las 12.00 horas de este sábado día 8 de septiembre se ha presentado la XXIII Fira de Teatre de Manacor y Temporada Gran con más de 50 espectáculos de gran relevancia cultural. La cita teatral comenzará el 6 de octubre y termina el 30 del mismo mes. En la XXIII Fira hay complementos, Firó, y programación anexa, por eso hay 31 montajes, 22 son de Mallorca y 9 de fuera. Hasta el 2 de diciembre hay actividades de la Fira en el Auditorio y en el Teatre.

Joan Miquel Artigues ha conducido la presentación de la Fira y estaban en primeras filas la alcaldesa de la ciudad y numerosos concejales, el vicepresidente del Consell Francesc Miralles. El representante del Govern Manel Santana, y pleno de personalidades del mundo de la cultura manacorina y comarcal.

En la XXIII Fira hay complementos, Firó, y programación anexa, por eso hay 31 montajes, 22 son de Mallorca y 9 de fuera. Hasta el 2 de diciembre hay actividades de la Fira en el Auditorio y en el Teatre.

En vestíbulo del Auditorio se ha llenado como nunca, 15 minutos antes de la presentación era una multitud. Piensan los organizadores teniendo en cuenta las referencias de otros años que asistirán a los diferentes actos, obras y montajes entorno a las 13.000 personas/espectadores.

En las anteriores 22 ediciones de la Fira de Teatre de Manacor han participado 650 productoras, 800 funciones, han asistido 1.150 programadores, y se han superado los 200.000 espectadores, alguien da más. El presupuesto de este año supera los 100.000 euros y los abonos aportan una importante cantidad de ingresos para hacerla rentable. Es una primera información, luego les facilitamos todos los detalles en profundidad.

La XXIII Fira de Teatre de Manacor i la Temporada Gran ofereixen més de 50 espectacles a partir del proper 6 d’octubre. La XXIII Fira de Teatre de Manacor, que començarà dia 6 d’octubre i acabarà dia 30 del mateix més, s’engloba en la temporada 2018/2019 del Teatre i l’Auditori de Manacor. Una temporada que que també conté la Temporada Gran, el Firó, l’Off Fira, l’Off Firó i els cicles de concerts de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i de la Banda de Música de Manacor.. Tot plegat farà possible que el públic pugui gaudir de més de 50 espectacles durant tota la temporada. Una programació a la qual s’hi ha de sumar concerts, espectacles de dansa i totes les mostres de teatre amateur que acullen les instal·lacions teatrals de Manacor. Dins el marc de la XXIII Fira, l’Off Fira, el Firó i l’Off Firó hi estan programats fins dia 2 de desembre 31 muntatges, 22 dels quals són de companyies de Mallorca i 9 de fora.

Presentació de la Fira. L'Auditori de Manacor ha acollit avui la presentació de la XXIII Fira i la Temporada teatral 2018-2019. L’actor Joan Miquel Artigues ha conduït l’acte de presentació, en què s’ha ofert un tast de dos dels espectacles que formen part de la programació teatral de Manacor: Al sud del Paral·lel, que ha comptat amb l'actuació de Carlos Gramaje, i Ganes de Mus, de la companyia Petita Pàtria. El programador artístic del teatre i alma mater de la fira, Tomeu Amengual, ha destacat la gran presència de teatre illenc en aquesta edició, on també hi ha espectacles de fora “que enriqueixen el nostre imaginari teatral”. La batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha explicat que “a Manacor el teatre és un projecte social, cultural, econòmic i educatiu que impregna tot el poble i tothom s'ho sent seu, tan el manacorí més petit com la manacorina més gran”. “La capitalitat cultural de Manacor és, en gran part, mèrit del teatre i vull convidar tothom a gaudir d'aquesta mostra de teatre plural que concentra la XXIII fira i tota la temporada 2018/2019”, ha conclòs la batlessa.

Durant la presentació també han intervingut el gerent de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Bonet, que ha explicat que “l'orquestra de tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears farà la seva quarta temporada a l'Auditori de Manacor, és una temporada pròpia amb concerts únics i puc dir que enguany durem fins a Manacor un dels millors cicles de concerts que es podran escoltar a Balears”. A més el reconegut director teatral català Oriol Broggi ha destacat “la forta relació que tots els ciutadans de Manacor tenen amb el teatre i amb el teatre que es fa fora perquè aquí els nins i nines fan teatre i fan que els pares hi vagin, que els avis i els tiets ho provin i tot es conjura perquè la ciutadania senti el teatre com a seu i tot plegat fa molta enveja sana als que us mirem des de fora”.

Per la seva banda, el vicepresident del Consell, Francesc Miralles, ha recordat la trajectòria de la Fira i ha explicat que “el teatre i l'Auditori de Manacor són com un far que ens guia i ens i ha apostat per teixir aliances entre tots els teatres de gestió pública”. I des de la Conselleria de Cultura i Participació, Manel Santana ha destacat que “la vocació que té el Teatre de Manacor per projectar cap a l'exterior la feina que fan els professionals de les arts escèniques de Balears” i ha remarcat que “la bona salut del fet teatral manacorí no és flor d'un dia sinó que és fruit de la feina constant que s'ha fet durant dècades”. A l’acte també hi han assistit molts dels regidors del consistori manacorí i molts manacorins i manacorines vinculats al món del teatre i de la cultura.

La presentació ha comptat amb l'assistència d'un nombrós públic al vestíbul de l'Auditori, que ha pogut descobrir de primera mà els espectacles que podran veure en els propers mesos. En acabar l’acte de presentació tots els assistents han brindat per la bona salut del teatre a Manacor amb una copa de cava. I en aquest moment han aparegut els membres de la Banda de Música de Manacor tocant els seus instruments, una sorpresa que ha servit per posar el punt final a l’acte que dona el ‘sus’ a la temporada teatral manacorina.

Amb aquesta programació des del Teatre i l’Auditori de Manacor pretenen promoure i difondre els espectacles teatrals produïts a les Illes Balears. A més a més, al mateix temps, la fira i tota la Temporada teatral volen donar la possibilitat al públic i als professionals del teatre de Mallorca d’entrar en contacte directe amb les companyies i els espectacles produïts més enllà de les fronteres de Balears. Així, els abonaments que estan a disposició del públic permetran combinar obres teatrals de tota la temporada.

“La Fira de Teatre de Manacor és la fira que té una trajectòria més llarga de totes les que es fan a Balears, per això apostam de cada vegada més per ser una fira de qualitat i rendibilitat, això vol dir que volem ser útils en la trajectòria dels nostres professionals del teatre i volem que el públic surti del teatre amb la sensació d’haver viscut una bona experiència”, expliquen des de l’organització. En aquest sentit des del Teatre i Auditori de Manacor enguany esperen l’assistència d’uns 13.000 espectadors i de més d’una cinquantena de programadors que acudiran a la Fira provinents de Mallorca i d’altres punts de l’Estat. Història i pressupost En les 22 edicions anteriors de la Fira, hi han participat al voltant de 650 productores o companyies i s’hi han representat prop de 800 funcions. Hi han assistit uns 1.150 programadors i s’han superat els 200.000 espectadors. El pressupost previst per a la Fira i la temporada d’enguany gira al vontant dels 100.000 euros, que aporten l’Ajuntament a través de l’Institut del Teatre de Manacor, el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i el públic a través de les entrades i els abonaments. Tot seguit teniu la programació teatral 2018-2019:

Fira de Teatre de Manacor:

Octubre

6, 7 Èdip – Teatre Romea – Focus

13, 14 Humans – Teatre Romea – Grec 2018 Festival de Barcelona

20, 21 Sopa de pollastre amb ordi – La Perla 29 – Biblioteca Nacional de Catalunya

Espectacles de Mallorca:

Octubre

22 Microteatre – El Somni Produccions

23 Teatre de barra: Dones a escena – Òrbita Produccions

24 Aquí i ara – Cia. S’al·lota

24 Ganes de Mus – Cia. Petita Pàtria

25 Llum trencada – Iguana Teatre

25 Capaltard – Mals papers

26 Les cançons perdudes – Noctàmbuls

26 Rostoll cremat – Teatre Principal Palma – Festival Grec – Produccions de Ferro

27 Martina – La Fornal d’espectacles

27 Bombers – Mise en Lumière i Barba-Bé

27 La volta al món – Pasodos Dance Company

27 Sótano de Cielo – Maghen Compañía de Danza

27 Set maneres de ser Hamlet – Cia.Josep Pere Peyró

28 Les simples coses – Atempo Circ

28 Commedia all’improvviso 3 – TrabuCats Teatre

28 Smiley – El Somni Produccions

28 La conferència – LookAtMe

29 Brossat – La Seca Espai Brossa

29 Quincas, la mort i la mort – Cia.Xangô i Centre d’Arts Escèniques de Terrassa

30 Set... I diumenge 7 – El Maldà

30 Al·lot de barca – Cia.Petita Pàtria

Off Fira:

31 Octubre i 1 Novembre

Un cop l’any – Minoria Absoluta – Cow Theatre – Teatre Poliorama

Firó:

Novembre

3, 4 Mala broma – Sala Muntaner

9 Al sud del Paral·lel – Sala Bars – Carlos Gramaje

10 Irene i la terra adormida – Fundació Mallorca Literària

11 AKA – Sala FlyHard

24, 25 Les noies de Mossbank Road – La Villarroel

Off Firó:


1 i 2 Desembre

Troia – Cor de Teatre – Temporada Alta Girona – Teatre Nacional de Catalunya

Temporada Gran:

Gener

19, 20 4 D’òptic – La Perla 29 – Teatre Romea

Febrer

2, 3 Maremar – Dagoll Dagom – Teatre Poliorama

23, 24 El preu – Bitò – Grec 2016 Festival de Barcelona – Teatre Goya

Març

16, 17 La importància de ser Frank – La Brutal - Teatre Nacional de Catalunya

24, 25 La bona persona de Sezuan – La Perla 29 - Teatre Nacional de Catalunya

30, 31 Escape Room – Focus - Teatre Goya

Abril

6, 7 El chico de la última fila – Sala Beckett

13, 14 Othelo – La Villarroel – Mika Project

27, 28 Per davant i per darrere – Teatre Borràs – Anexa

Orquestra Simfònica de les Illes Balears:

19 octubre: Dvorak, Txaikovsky.Violoncel: Pablo Fernández. Director: Kerem Hasan

16 novembre: Mendelssohn, Brahms, Holst.Violí: Ray Chen. Director: Pablo Mielgo

02 gener: Concert de Cap d’Any. Soprano: Valentina Nafornita .Director: Joji Hattori

22 febrer: Mahler. Director: Pablo Mielgo. Acadèmia Simfònica

22 març: Ravel, Palomo, Debussy, Rimski Korsakov. Guitarra: Rafael Aguirre. Director: Sergio Alapont

12 abril: Beethoven, Brahms. Piano: Yevgeny Sudbin. Director: Joji Hattori

Banda de Música de Manacor:

03 novembre: Oscar Navarro

16 desembre: Andreu Riera

16, 17 febrer: Serafín Zubiri i Mikel Herzog

08, 9 juny: Sarsuela

Altres programacions:

17 de novembre: El llac dels cignes, Russian Classical Ballet

25 de desembre: Concert de Nadal, Cappela

26, 27, 28, 29 i 30 de desembre: Aladí i la làmpada màgica, musical per a tota la familia

12 i 13 de gener: Comèdia de Sant Antoni, Patronat de Sant Antoni

1, 3 i 5 de març: La bella Helena, Cor de Cambra Ars Antiqua

9 de març: Mar de fons. Història oculta del desembarcament, Teatre Principal de Palma -Teatre Lliure - Iguana Teatre. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado