MOCIÓ QUE PRESENTA EL PI – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS
Moció PI al Consell: En el termini de 30 dies, presentin davant d'aquest plenari una proposta detallada d'intervencions de manteniment urgents a l'Hipòdrom de Manacor i en 60 dies un pla detallat d'inversions
El Ple del Consell de Mallorca insta també al Departament de Desenvolupament Local i a l'IEHM perquè, en el termini de 60 dies presenti davant d'aquest ple un pla detallat d'inversions i un projecte de foment.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/09/2018 - 03:52:00
Hipòdrom de Manacor i els informes tècnics que calguin per a garantir que les instal·lacions no representen un perill ni per a la seguretat, ni per la salut tant dels usuaris de les mateixes com dels cavalls.

MOCIÓ QUE PRESENTA EL PI – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS DEL CONSELL INSULAR DE MALLORCA PER A L’APROVACIÓ DE MESURES URGENTS DE MANTENIMENT I INVERSIONS PER A L’HIPÒDROM DE MANACOR.

ANTECEDENTS D'ençà de l'any 2010, any en què es va celebrar el 50è aniversari de la seva creació, la gestió de l'Hipòdrom Municipal de Manacor és competència de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca (IEHM), en virtut de diferents acords de col·laboració signats amb el Patronat Municipal d'Esports de Manacor (PMEM). El darrer Conveni entre el Patronat i l'Institut és de l'any 2011, si bé recentment s'ha signat una modificació d'aquell acord per tal d'allargar el termini de cessió fins al 2031 i per a pactar diverses inversions per a l'any 2018 que, si tot va com ha d'anar, facilitaran la reobertura del bar d'aquí a poc temps.

El Ple del Consell de Mallorca insta al Departament de Desenvolupament Local i a l'IEHM perquè, en el termini de 30 dies, presentin davant d'aquest plenari una proposta detallada d'intervencions de manteniment urgents.

L'objectiu principal de l'acord entre l'ajuntament de Manacor i el Consell de Mallorca, cada un a través dels organismes adients, sempre ha estat el de cedir unes instal·lacions hípiques perquè la institució insular les dediqui al foment de l'esport hípic a Mallorca, desenvolupant-hi activitats que facilitin la pràctica i la promoció d'aquest esport tan emblemàtic i que tants d'aficionats té a la nostra illa. Per tal d'acomplir a aquest objectiu, l'ajuntament de Manacor manté cedides gratuïtament unes instal·lacions i, fins i tot, s'ofereix a col·laborar en el desenvolupament d'esdeveniments aportant personal de manteniment propi.

L'única obligació que tenia i té l'IEHM és la d'utilitzar les instal·lacions cedides de forma responsable i fer-se càrrec de totes les despeses de conservació i manteniment de l'Hipòdrom de Manacor. Resulta patent que des de fa anys el Consell de Mallorca ve incomplint el conveni signat amb l'ajuntament de Manacor. Són notòries i reiterades les denúncies dels usuaris de l'hipòdrom i dels ciutadans de Manacor per l'abandonament d'unes instal·lacions que, en altra època, varen arribar a ser considerades com la "Catedral del Trot".

El PI – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS. Grup de Consellers. Avui, l'hipòdrom de Manacor està brut i abandonat. Les quadres presenten un estat de salubritat denigrant, el parc infantil i les instal·lacions elèctriques poden provocar un accident en qualsevol moment, no hi ha personal de manteniment, ni de jardineria ni, per descomptat, de neteja. I els vehicles presenten un estat lamentable a l'espera que en comprin de nous per Son Pardo i traslladin a Manacor els vells que es retirin de Palma... I el tancament del bar. Un escenari dantesc que, tot plegat, fa que de cada vegada sigui més difícil mantenir una programació estable de carreres, que cada vegada els premis siguin més magres i que de cada vegada sigui més meritori que el públic vulgui acostar-se a l'hipòdrom.

Fa poc, a començaments d'aquest estiu, es reunien més de 400 aficionats per reclamar millores i manteniment urgent a l'hipòdrom de Manacor. Recollint el discurs pronunciat en aquella trobada, des d'EL Pi volem dir que "ha arribat el dia en què, sense fer renou, ens facem sentir, de córrer junts i no un contra l'altre" i de reclamar, en conseqüència el compliment dels convenis signats entre el Consell de Mallorca i l'ajuntament de Manacor, per tal de recuperar no només unes instal·lacions, sinó l'objectiu que mai s'hauria d'haver perdut a Manacor, que no és altre que el de fomentar la pràctica de l'esport hípic al Pla i Llevant i, per extensió, a tota Mallorca. Des d'EL Pi considerem que l'actual situació de degradació i abandonament de l'hipòdrom de Manacor és insostenible, tot i les inversions compromeses en el darrer conveni signat amb l'ajuntament de Manacor, que només fan referència a millores per a poder reobrir el bar, i és per això que demanem al Ple que aprovi el següents

ACORDS:

1. El Ple del Consell de Mallorca insta al Departament de Desenvolupament Local i a l'IEHM perquè, en el termini de 30 dies, presentin davant d'aquest plenari una proposta detallada d'intervencions de manteniment urgents a l'Hipòdrom de Manacor i els informes tècnics que calguin per a garantir que les instal·lacions no representen un perill ni per a la seguretat, ni per la salut tant dels usuaris de les mateixes com dels cavalls.

2. El Ple del Consell de Mallorca insta també al Departament de Desenvolupament Local i a l'IEHM perquè, en el termini de 60 dies presenti davant d'aquest ple un pla detallat d'inversions i un projecte de foment de l'esport hípic per a l'hipòdrom de Manacor i la seva comarca, pel període 2019-2025

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
La pregunta del "millon" ¿Servirá para algo? , o se seguiravdegradando la instalación , hasta que se produzca su cierre definitivo.