Esta mañana a las 12.00 horas en la sede de la Institución Antoni M. Alcover
Àngels Fitó, Anna Pentinat, Denise G. Duncan y Magdalena Gelabert recogen sus 4 libros en papel impreso los Premios Ciudad de Manacor
Cada autora ha contado la esencia del principio de su libro, razones e intimidades, sus criterios y alguna anécdota. Un buen regalo para estas navidades, ha dicho la alcaldesa Catalina Riera.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 15/12/2018 - 13:33:40
Los Premis Ciutat de Manacor galardonaron en primavera varios trabajos literarios de Àngels Fitó, Anna Pentinat, Denise G. Duncan y Maria Magdalena Gelabert. En una edición donde cuatro mujeres.

Esta mañana a las 12.00 horas en la sede de la Institución Antoni M. Alcover se han presentado ante un numeroso público los Premios Ciudad de Manacor de Cultura, en su apartado de novela, poesía, teatro y ensayo, los libros en papel y con olor a imprenta.

Los ha editado Món de Llibres de Manacor, colabora el Ayuntamiento y han estado presentes las cuatro autoras ganadoras, la alcaldesa de la ciudad, varios ediles, personalidades del mundo del arte y la literatura, poetas, medios de comunicación.

Hemos conocido que para la próxima edición se han presentado 60 libros y trabajos literarios, eso quiere decir que los Ciudad de Manacor se hacen grandes, muy importantes y que acuden a la cita.

Los Premis Ciutat de Manacor galardonaron en primavera varios trabajos literarios de Àngels Fitó, Anna Pentinat, Denise G. Duncan y Maria Magdalena Gelabert. En una edición donde cuatro mujeres como he mencionado se hicieron con los premios de novela, poesía, teatro y ensayo. Cada autora ha contado la esencia del principio de su libro, razones e intimidades, sus criterios y alguna anécdota. Un buen regalo para estas navidades, ha dicho la alcaldesa Catalina Riera.

Hemos conocido que para la próxima edición se han presentado 60 libros y trabajos literarios, eso quiere decir que los Ciudad de Manacor se hacen grandes, muy importantes y que acuden a la cita personas relevantes, por lo menos en la dimensión del mensaje. Cada vez es más difícil para el jurado seleccionar a los ganadores y ganadoras. Los aplausos se han sucedido en cada intervención, bonito y de primera mano muchos detalles de como se escribe.

Les quatre autores guanyadores dels Premis Ciutat de Manacor presenten l'edició de les seves obres literàries. Àngels Fitó, Anna Pantinat, Denise G. Duncan i Maria M. Gelabert es feren amb els premis de Novel·la, Poesia, Teatre i Assait del 2018. Les guanyadores de les quatre categories literàries dels Premis Ciutat de Manacor 2018 s'han trobat amb els seus futurs lectors durant la presentació de l'edició en paper de les seves obres. Unes obres que “fan gaudir com els grans escriptors saben fer” i que “vosaltres, els lectors heu de decidir el lloc que ocupin a la vostra prestatgeria”, ha explicat durant la presentació l’editor dels quatre volums dels Premis Ciutat de Manacor, Faust Puerto. “El projecte dels Premis Ciutat de Manacor té l’objectiu d’animar els creadors a fer cultura en llengua catalana, la nostra llengua, i no va acabar amb l’entrega de premis ni tan sols acaba avui; aquest projecte no acabarà fins que nosaltres, els lectors, llegim aquets llibres que són un regal perfecte per aquest Nadal”, ha explicat la batlessa de Manacor; Catalina Riera.

Així Àngels Fitó, guanyadora del premi Maria Antònia Oliver de Novel·la; Anna Pantinat, guanyadora del premi Miquel Àngel Riera de Poesia; Denise Graciela Duncan, guanyadora del premi Jaume Vidal de Teatre, i Maria Magdalena Gelabert, guanyadora del premi Antoni M. Alcover d'Assaig han comparegut per fer un tast de les seves obres davant els lectors que dissabte migdia s'acostaren fins a la Institució Alcover per conèixer de primera mà les ideòlegues de les quatre novetats editorial.

La guanyadora del Premi Maria Antònia Oliver de Novel·la 2018, Àngels Fitó (Barcelona, 1970) va presentar el relat que li va valer aquesta distinció: la novel·la Divines mutacions. L’obra relata la història d’una dona mare de tres fills de tres pares diferents que descobreix a través d’un reportatge periodístic que “tota dona, quan queda embarassada, s’empelta de cèl·lules del pare de la criatura fins al punt de modificar la seva pròpia genètica” i “inicia un procés de recerca interior convençuda que viu un procés de metamorfosi”, explica la sinopsi del llibre.

La guanyadora del Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera 2018, Anna Pantinat (Barcelona, 1977), va presentar l’obra Qui no s’anomena. Un poemari que el jurat considerà “una vindicació serena i alhora contundent de la dona, tan present i alhora tan invisible. Tot i la contenció en les paraules, la tensió poètica traspua l’abrandament del joc poètic amb un lèxic mesurat i gens gratuït”.

Denise Graciela Duncan (Costa Rica, 1979), va merèixer Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal Alcover 2018 per l'obra Negrata de merda. L’autora va presentar un text que parteix d’un fet que passa a l’escola: una nina blanca insulta un nin negre. I aquest fet desencadena una lluita de poder entre dues famílies i desencadena una successió d’actes de micro violència que trenscorren amb el masclisme, el classisma, la xenofòbia i l’homofòbia com a teló de fons.

Maria Magdalena Gelabert Miró (Manacor, 1964) es va fer amb el Premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover per l’obra La dona a les Rondalles Mallorquines d’Antoni M. Alcover. Es tracta d’un treball que “transcendeix la visió de la dona en la cultura tradicional mallorquina i dignifica el seu paper en la societat”; una obra “que defuig els aspectes locals i s’endinsa en referències universals de la rondallística i el conte”, va destacar el jurat. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado