Aquests tallers de sensibilització escolar formen part de la campanya
L’alumnat de sis escoles de Manacor ha participat en els tallers ambientals Desembossa’t, que “té l’objectiu de donar a conèixer l’impacte que tenen els plàstics, i en concret les bosses de plàstic d’un sol ús
Jo no vull bossa!. De fet dilluns que ve, dia 25 de febrer, el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor es traslladarà a la plaça de ses Verdures coincidint amb el mercat setmanal.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 19/02/2019 - 07:31:00
Per això, “en paral·lel a aquests tallers hem començat a repartir bosses reutilitzables entre la ciutadania i hem informat més de quatre-cents comerços que des de dia 1 de gener del 2019.

Prop de 300 escolars participen en el taller Desembossa’t, que mostra l’impacte dels plàstics sobre el medi ambient. L’Ajuntament continua oferint bosses reutilitzables a canvi de bosses de plàstic. L’alumnat de sis escoles de Manacor ha participat en els tallers ambientals Desembossa’t, que “té l’objectiu de donar a conèixer l’impacte que tenen els plàstics, i en concret les bosses de plàstic d’un sol ús, en el medi ambient i especialment en el medi marí”, explica el regidor de Medi Ambient, Pedro Rosselló. D’aquesta manera 295 escolars manacorins ja s’han endinsat en la necessitat de reduir, reciclar i reutilitzar els residus que generam “mitjançant una versió del joc de l’oca que té l’illa de Mallorca com a taulell de joc”, afegeix el tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pascual.

Aquests tallers de sensibilització escolar formen part de la campanya municipal de sensibilització i comunicació ambiental que amb el lema “Jo NO vull bossa” té l’objectiu de reduir l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús a tot el municipi. Per això, “en paral·lel a aquests tallers hem començat a repartir bosses reutilitzables entre la ciutadania i hem informat més de quatre-cents comerços que des de dia 1 de gener del 2019 està en vigor la llei que prohibeix donar gratuïtament bosses de plàstic,”, ha concretat el regidor de Medi Ambient, Pedro Rosselló.

D’aquesta manera 295 escolars manacorins ja s’han endinsat en la necessitat de reduir, reciclar i reutilitzar els residus que generam “mitjançant una versió del joc de l’oca que té l’illa de Mallorca.

Jo no vull bossa!. De fet dilluns que ve, dia 25 de febrer, el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor es traslladarà a la plaça de ses Verdures coincidint amb el mercat setmanal per canviar bosses de plàstic per bosses de tela reutilitzables a canvi de bosses de plàstic d’un sol ús. Aquesta activitat forma part de la campanya municipal Jo No vull bossa! Una iniciativa que vol donar a conèixer a la ciutadania que des del passat dia 1 de gener els comerços no poden donar bosses de plàstic de franc als seus clients i a partir de dia 1 de gener del 2021 les típiques bosses de plàstic amb anses quedaran totalment prohibides.

Així ho preveu el reial decret 293/2018, que adapta la Directiva europea 2015/720, un text legal que pretén acabar amb la problemàtica de la contaminació marina i perill per a la fauna que causen les bosses de plàstic. I és que, de mitjana, una bossa s'usa uns 10 minuts i tarda més de 150 anys a desintegrar-se a la natura. Aquesta nova llei afecta les bosses de plàstic que es donen tant a botigues, serveis a domicili i venda en línia.

I "precisament per ajudar els empresaris i comerciants i també per conscienciar la ciutadania l'Ajuntament de Manacor va posar en marxa la campanya de sensibilització sobre la reducció en l'ús de les bosses de plàstic en la qual s’emmarquen els tallers escolars i els diferents esdeveniments en què repartim bosses de plàstic", han explicat des del departament de Medi Ambient. “El nostre objectiu és que tothom sigui conscient que les bosses de plàstic desapareixeran i que hem de començar a tornar a incorporar els senallons, els carros, les motxilles o les bosses de tela o de paper", ha conclòs el regidor de Medi Ambient, Pedro Rosselló.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado