El Pleno del Consell de Mallorca da una alternativa al Ayuntamiento de Manacor
Si el Ayuntamiento de Manacor presenta antes del 21 de diciembre al menos "301" de las 600 acciones del Hipódromo todo quedará arreglado y habrá inversiones y restaurante
Para conseguir este quórum, y de cara a dar las máximas facilidades posibles en el ayuntamiento de Manacor, el Pleno del Consell ha decidido ampliar el plazo anteriormente concedido de inicio.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 14/03/2019 - 13:34:33
Instituto del Deporte Hípico de Mallorca, con el fin de salvar el actual convenio de cesión vigente entre la institución insular y el Patronato Municipal de Deportes del Ayuntamiento de Manacor.

El Pleno del Consell de Mallorca da una alternativa al Ayuntamiento de Manacor. El Pleno del Consejo ha ratificado una propuesta alternativa, propuesta por el Instituto del Deporte Hípico de Mallorca, con el fin de salvar el actual convenio de cesión vigente entre la institución insular y el Patronato Municipal de Deportes del Ayuntamiento de Manacor.

El Ayuntamiento de Manacor formuló alegaciones al acuerdo de inicio de resolución del convenio, que se tomó debido a que se hiciera público que sólo disponía del 40% de la propiedad y que el usufructo que tenía del 60 % restante había caducado en 2014. a pesar de no haber sido estimadas, el Instituto plantea una solución alternativa al Ayuntamiento consistente en conseguir la convalidación del actual convenio por al menos 301 de las 600 participaciones en que está dividida la propiedad hipódromo reuniendo al resto de propietarios.

Ayuntamiento consistente en conseguir la convalidación del actual convenio por al menos 301 de las 600 participaciones en que está dividida la propiedad hipódromo reuniendo al resto de propietarios.

Para conseguir este quórum, y de cara a dar las máximas facilidades posibles en el ayuntamiento de Manacor, el Pleno del Consell ha decidido ampliar el plazo anteriormente concedido de inicio, por lo que de no hacerse efectiva esta convalidación propuesta, el convenio quedaría extinguido el 21 de diciembre de 2019. De esta manera el Consell de Mallorca ponen de manifiesto su voluntad de facilitar el entendimiento entre el Ayuntamiento de Manacor y el resto de la propiedad del hipódromo para que sea posible que el Instituto siga gestionando la emblemática instalación hípica de la comarca de Levante.

El Ple del Consell de Mallorca dona una alternativa a l'Ajuntament de Manacor. El Ple del Consell ha ratificat una proposta alternativa, proposada per l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, per tal de salvar l'actual conveni de cessió vigent entre la institució insular i el Patronat Municipal d'Esports de l'Ajuntament de Manacor.

L'Ajuntament de Manacor va formular al·legacions a l'acord d'inici de resolució del conveni, que es va prendre a causa que es fes públic que només disposava del 40% de la propietat i que l'usdefruit que tenia del 60% restant havia caducat el 2014. Tot i no haver estat estimades, l'Institut planteja una solució alternativa a l'Ajuntament consistent en aconseguir la convalidació de l'actual conveni per almenys 301 de les 600 participacions en què està dividida la propietat de l'hipòdrom reunint a la resta de propietaris.

Per aconseguir aquest quòrum, i de cara a donar les màximes facilitats possibles a l'ajuntament de Manacor, el Ple del Consell ha decidit ampliar el termini anteriorment concedit d'inici, de manera que de no fer-se efectiva aquesta convalidació proposada, el conveni quedaria extingit el 21 de desembre de 2019. D'aquesta manera el Consell de Mallorca posen de manifest la seva voluntat de facilitar l'entesa entre l'Ajuntament de Manacor i la resta de la propietat de l'hipòdrom perquè sigui possible que l'Institut segueixi gestionant l'emblemàtica instal·lació hípica de la comarca de Llevant.

El conveni que regula la gestió pública de l’Hipòdrom continuarà vigent almenys fins dia 31 de desembre. L’Ajuntament presentà al·legacions contra la decisió del Consell d’abandonar l’hipòdrom a partir de dia 31 de març per trobar solucions i desbloquejar inversion. El conveni signat entre l’Ajuntament de Manacor i l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca que regula la gestió de l’Hipòdrom de Manacor seguirà vigent almenys fins dia 31 de desembre del 2019. Així ho ha decidit avui el Ple del Consell de Mallorca després que l’Ajuntament de Manacor presentàs al·legacions contra la decisió del Consell d’abandonar les instal·lacions aquest mes de març.

Des de l'Ajuntament de Manacor s’han iniciat les gestions necessàries per poder aconseguir que el 51% dels propietaris dels títols de propietat de l’Hipòdrom ratifiquin el conveni signat amb el Consell de Mallorca. L’objectiu és que l’actual gestió pública pugui continuar i es puguin iniciar les inversions de millora del recinte. I és que els serveis jurídics municipals i els del Consell de Mallorca han acordat que el vigent conveni estaria avalat i ratificat de manera suficient amb el suport de la majoria dels propietaris dels terrenys de l’Hipòdrom.

L'Ajuntament de Manacor compta amb 224 títols de propietat dels 600 que existeixen i que corresponien a antics socis de l’antiga Sociedad de carreras de trote de Manacor, que va desaparèixer l'any 1983 per un deute amb l'Estat. Des de l’Ajuntament s’ha fet una crida per tots els mitjans oficials als propietaris de les 376 participacions que es troben en mans de particulars perquè acudeixin a les oficines municipals. L’objectiu és que els propietaris validin el conveni per tal de poder continuar amb la gestió, a més de modernitzar i dignificar l'hipòdrom de Manacor.

Antecedents. El consistori va detectar, arran de la petició d'una particular, que l'usdefruit que tenia l'ens municipal sobre el recinte i que el 2011 va cedir al Consell de Mallorca es va extingir l'any 2014. Aquest fet va bloquejar temporalment les inversions previstes en el conveni que es va signar el mes de juny del 2018 entre l'Ajuntament i l'Institut d'Esport Hípic amb l'objectiu de poder modernitzar l'hipòdrom. Arran d’aquesta situació els juristes han determinat que és necessari que almenys el 51% dels propietaris de l’Hipòdrom ratifiquin el conveni per poder continuar amb l’actual gestió de les instal·lacions a Manacor.

El conveni signat el mes de juny té per objectiu adequar les instal·lacions de l'hipòdrom manacorí, preveu millorar la climatització de la cafeteria per poder reobrir aquest servei, la zona de les tribunes cobertes i el manteniment de la pista, de les instal·lacions veterinàries, entre moltes altres actuacions.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


2
1
Manuel Rosas Serra
Esperemos y deseemos que pese a la falta de "personal administrativo" en la corporación, se consigan estos "301 titulos". Imagino que un mínimo de control habrá decestevtema , queven su fachada dice "Hipodromo Municipal de Manacor"
Simo Tort
Pues, lo va a tener crudo el Consell. Ni para el año que viene va ha estar resuelto.