CCOO
El personal interí no pot perdre l'ocupació en plena crisi sanitària
CCOO ha manifestat la seva preocupació davant la situació de vulnerabilitat en la qual queda el personal interí després de l'obligatorietat de realitzar la labor docent de manera telemàtica.
ib.ccoo.es 25/03/2020 - 17:47:26

El personal interí no pot perdre l'ocupació en plena crisi sanitària

CCOO ha manifestat la seva preocupació davant la situació de vulnerabilitat en la qual queda el personal interí després de l'obligatorietat de realitzar la labor docent de manera telemàtica que es deriva de l'aplicació del Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19.

El sindicat entén que, en un context tan difícil com l'actual, en el qual el professorat està teletreballant amb professionalitat, responsabilitat i rigor, no és admissible que, quan un professor o professora malalta, no sigui substituït immediatament per un company/al fet que pugui continuar amb aquesta labor.

A més, existeix una gran preocupació des del sindicat perquè el personal interí el nomenament del qual conclou durant el període de mesures urgent no pugui accedir a un altre lloc durant la durada de tals mesures, la qual cosa pot limitar el seu dret al cobrament del període vacacional.

Per altra banda cal tenir present que l’activitat lectiva continua i es fa a distància. Per tant, si algun docent es posa malalt, es jubila o qualsevol altra situació que impliqui l’aturada de la seva activitat professional, es deixen alumnes sense atendre.

Per això, hem urgit al Ministeri d'Educació i Formació Professional i a la Conselleria d’Educació de les Illes Balears al fet que en aquesta situació excepcional es prenguin mesures extraordinàries:

     S’activin els tràmits de substitucions setmanals per tal de cobrir qualsevol baixa.

 

     La pròrroga automàtica del nomenament dels i les interines que estaven en actiu quan va començar el període de mesures extraordinàries. Pròrroga que s´haurà d 'ampliar fins, al menys, a la fi de l'aplicació de les mesures extraordinàries.

 

Reciente
Visto
Comentado