Sala La Fornal
Gràcies a La Sala La Fornal de Manacor i el Teatre Sans de Palma, arriba a Mallorca Carrer de Txernòbil
L’espectacle, dirigit per en Joaquim Armengol i protagonitzat per l’actriu Evelyn Arévalo, s’estrenà a Girona el 2 de novembre de 2019
lafornal.cat 12/08/2020 - 13:24:35

NOTA DE PREMSA DE CARRER DE TXERNÒBIL

Gràcies a La Sala La Fornal de Manacor i el Teatre Sans de Palma, arriba a Mallorca Carrer de Txernòbil, un monòleg creat a partir del testimoni de la Ljudmila Ignatenko, la dona d’un dels bombers difunts arran del desastre nuclear de 1986 a la ciutat de Prypiat, que va transcriure la premi Nobel Svetlana Aleksiévitx al seu llibre La pregària de Txernòbil.

L’espectacle, dirigit per en Joaquim Armengol i protagonitzat per l’actriu Evelyn Arévalo, s’estrenà a Girona el 2 de novembre de 2019, a la Sala La Planeta amb una molt bona rebuda de públic i crítica.

La crítica ha dit:

Una posada en escena feta de sobrietat i sentit, molt mesurada i molt efectiva: il·luminació delicada, so íntim, escenografia suggeridora, audiovisuals precisos, vestuari exacte. Tot, a l’entorn de la interpretació poderosa de l’actriu Evelyn Arévalo, amb un domini ple dels matisos i de totes les emocions. Una interpretació sense exhibicions, al servei del retrat de Ljudmila Ignatenko (...). Un treball actoral net i de primer nivell, en una producció dotada de talent i maduresa.” Esteve Miralles, Núvol

"Evelyn Arévalo fa una interpretació sensacional, extraordinàriament continguda, volgudament mesurada, sense caure en el parany d’un sentimentalisme que resultaria contraproduent i insuportable i, com a Ljudmila, explica com fa el possible i l’impossible per passar la major part del temps al costat del marit (...) El to de veu de Ljudmila és molt baix, però determinat i sull, molt ben modelat i amb una dicció clara i neta; no s’altera en cap moment, no hi ha plors ni sentimentalismes, i tot i això, Arévalo es capaç d’imprimir un munt de matisos i la història arriba potent i aclaparadora. La nostra interlocutora, amb la seva serenitat i sobrietat, aconsegueix construir una atmosfera d’intimitat pregona i evitar la compassió (...). Teatre que transforma, teatre necessari." Dani Chicano, Recomana.cat

A Mallorca, Carrer de Txernòbil s’estrenarà a La Sala la Fornal, a Manacor els dies 5 i 6 de setembre, aquesta petita gira es tancarà a Palma, al Teatre Sans dies 16,17,18 d'octubre.

Després de la temporada a Mallorca, Carrer de Txernòbil arribarà a Barcelona per obrir la Temporada 2020/2021 a un teatre de la Ciutat Comtal.

Carrer de Txernòbil és un plantejament senzill i elegant: Un capvespre a la sala d’estar de la Ljudmila Ignatenko on ella entra, seu a la cadira i ens parla de l’abast inconcebible de les xifres resultants de l’accident nuclear i el seu significat però, sobretot, ens parla de l’amor immens, incondicional i commovedor que sent per en Vàssia.


CLIP DE L’ESPECTACLE:

 

Reciente
Visto
Comentado