CAIB
Divendres comencen les III Jornades de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació
El termini per inscriure’s acaba dimecres. Les coorganitza la UIB i la Direcció General de Política Lingüística
caib.es 28/09/2020 - 19:39:03

Divendres comencen les III Jornades de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació

El termini per inscriure’s acaba dimecres. Les coorganitza la UIB i la Direcció General de Política Lingüística

Aquest divendres, 2 d’octubre, s’inicien les III Jornades de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació, dedicades enguany al lèxic. La conferència inaugural anirà a càrrec del periodista Joaquim Maria Puyal. Les jornades han estat organitzades pel Gabinet d'Assessorament Lingüístic als Mitjans de Comunicació de la UIB, juntament amb la Direcció General de Política Lingüística. 

La tercera edició d’aquestes jornades pretén continuar reflexionant sobre la llengua als mitjans de comunicació, i especialment sobre els aspectes relacionats amb el lèxic. Tindran lloc els divendres 2, 9, 16, 23 i 30 d'octubre a la sala d'actes de l'edifici Anselm Turmeda del campus de la Universitat de les Illes Balears. A banda de Puyal, els ponents de les jornades són Neus Faura, Oriol Camps i Magí Camps. Les clourà Maria Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

Les jornades s’adrecen especialment als periodistes i als professionals dels mitjans de comunicació audiovisuals de les Illes Balears. Això no obstant, si hi ha places disponibles, també seran obertes a graduats i estudiants de periodisme, de comunicació audiovisual, i de llengua i literatura catalanes. Els assistents podran obtenir un certificat d’aprofitament. Aquest dimecres finalitza el termini d’inscripció, la qual es pot fer a través del web galmic.uib.cat.

Els objectius de les jornades són, per una banda, reflexionar sobre la llengua com a eina bàsica de feina del periodista i sobre la responsabilitat dels professionals dels mitjans de comunicació com a difusors de models lingüístics de referència i, per una altra, suscitar inquietud i interès per fer un ús de la llengua correcte i adequat, que respongui amb eficàcia a les necessitats comunicatives dels mitjans de comunicació. També se cerca, a partir de l’estudi d’aspectes concrets, facilitar eines per analitzar críticament els propis usos lingüístics. Finalment, es vol proporcionar recursos per continuar millorant la praxi lingüística en l’àmbit professional.

 

Reciente
Visto
Comentado