Capdepera
L’Ajuntament presenta el ‘Projecte Millora’ com a eina de reactivació social
Capdepera participa en la Jornada d’intercanvi d’experiències dels serveis socials comunitaris bàsics davant la Covid-19 organitzada per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials.
ajcapdepera.net 29/10/2020 - 16:54:15
L’Ajuntament presenta el ‘Projecte Millora’ com a eina de reactivació social 
 
Capdepera participa en la Jornada d’intercanvi d’experiències dels serveis socials comunitaris bàsics davant la Covid-19 organitzada per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. 
 
L’Ajuntament de Capdepera participa aquest dijous en la Jornada d’intercanvi d’experiències dels serveis socials comunitaris bàsics davant la Covid-19 organitzada per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), amb la presentació de ‘Projecte Millora’ desenvolupat al municipi des de l’any 2014 en que va néixer com un projecte pilot de reinserció i capacitació soci-laboral dirigit a persones en situació de vulnerabilitat, i que per tant es troben en risc d'exclusió. 
 
Segons ha explicat el batle, Rafel Fernández, aquesta iniciativa, que compta amb el consens de tots els grups polítics representats a l’Ajuntament, equip de Govern i oposició, ha anat creixent en les diferents convocatòries i enguany, per la situació excepcional derivada de la crisi de la Covid s’ha fet una modificació de crèdit per tal de destinar 866.000 € a aquest projecte. “La pandèmia s’ha cebat amb els col·lectius més desfavorits i des de l’Ajuntament hem dedicat tots els nostres esforços a pal·liar situacions personals i familiars en algunos casos extremes”. 
 
El regidor de Serveis Socials Javier García ha constatat la importància d’aquest programa, “pioner a Mallorca i que alguns ajuntaments han contactat amb nosaltres per a interessar-se pel projecte, conèixer-lo i posar-lo en marxa en els seus respectius municipis”, no tan sols per l’aspecte econòmic que representa, ja que els beneficiaris reben una beca mensual de 600 € sinó també “perquè és una oportunitat de creixement, de formació integral de la persona i facilita una futura inserció al mercat laboral”. 
 
La coordinadora de Serveis Socials del Ajuntament de Capdepera, Mercedes Torres, ha comentat que el projecte d’enguany “ha estat molt ambiciós’ per la realitat que ens ha tocat viure i si en 2018 es van destinar 90.000 €, en 2019 la partida va ser de 101.000€. En 2020 s'ha batut el rècord (a causa de les circumstàncies especials que vivim per la pandèmia), amb una dotació pressupostària d’1 milió de € i a prop de 500 beneficiaris; 240 a la primera convocatòria que abarca del mes de juny al mes d’agost i uns 200 participants a la segona fase que es desenvolupa de setembre a novembre. 
 
“Ens va sorprendre el gran allau de sol·licituds rebudes a les primeres hores de l’obertura d’aquesta segona convocatòria, de fet es van acabar les places el mateix dia”. Els interessats hauran d’esperar a la convocatòria del ‘Projecte Millora’ de 2021. 
 
‘Mallorca Reacciona’. Reactivam els serveis socials 
 
La jornada d’avui organitzada per l’IMAS i celebrada a l’auditori d’Alcúdia, s’emmarca en la campanya insular: ‘Mallorca Reacciona’. Reactivam els serveis socials, i pretén analitzar com s’han d’enfrontar els municipis als reptes derivats de la pandèmia. Una posada en comú, entre els diferents serveis socials del municipis de Mallorca, d’experiències per trobar solucions efectives per fer front als efectes negatius provocats per la crisi. 
 
 
Reciente
Visto
Comentado