Consell de Mallorca
Mobilitat i Infraestructures anuncia el fi de les obres del passeig cívic per connectar Santanyí amb el seu polígon industrial i dels treballs per a la pacificació del tràfic a S’Alqueria Blanca, Alaró, Selva, Esporles i Bunyola
La suma total d’aquestes actuacions han suposat una inversió de 69.400 euros.
conselldemallorca.net 24/11/2022 - 19:16:47

Mobilitat i Infraestructures anuncia el fi de les obres del passeig cívic per connectar Santanyí amb el seu polígon industrial i dels treballs per a la pacificació del tràfic a S’Alqueria Blanca, Alaró, Selva, Esporles i Bunyola

La suma total d’aquestes actuacions han suposat una inversió de 69.400 euros

Iván Sevillano:  «Amb aquest nou passeig cívic els veïns i veïnes de Santanyí podran accedir al polígon sense caminar pel  voral de la carretera com feien fins ara, amb la perillositat que això suposava. Les donem una alternativa segura i continuem apostant per actuacions que fomenten la mobilitat sostenible»

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha visitat avui Santanyí per anunciar el fi de les diverses actuacions que s’han realitzat els darrers dies al municipi. Sevillano ha estat acompanyat per la directora insular Olga Martínez, la batllessa de Santanyí, Maria Pons, i part de la corporació municipal.


La primera de les actuacions ha suposat l’execució d’un nou passeig cívic al carrer de Palma, des de la rodona de Ronda de Cas Canonge fins al polígon industrial. Amb aquesta obra, que ha tingut un costo de 35 mil euros, es dota de millors condicions de seguretat a la via i als vianants, que ara podran utilitzar-la per accedir al polígon amb total seguretat.


El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat que gràcies als nous contractes de carreteres formalitzats en agost, «els quals suposen per als anys vinents una inversió de més de 53 milions d’euros, s’està desenvolupant tot un grapat d’importants obres al voltant de l’illa que respon a la nova estratègia i planificació d’obres que hem iniciat al departament de Mobilitat i Infraestructures després de l’estiu i que continuarem fem en la pròxima legislatura. La nostra manera de fer política és diferent. No volem grans megaprojectes sinó fer actuacions que realment millorem el dia a dia dels veïns i veïnes dels municipis de Mallorca».


La segona de les intervencions, segons ha detallat el Departament, s'ha realitzat a l'altura del col·legi situat a la travessia de S'Alqueria Blanca. Amb un pressupost de 6.000 euros, s’ha pacificat el tràfic mitjançant mesures de reducció de velocitat per als vehicles, s’ha disposat un nou pas de zebra i repintat un altre i a més s'han instal·lat dos radars pedagògics.


«Amb els nous contractes de carreteres estem donant un rellevant impuls a la conservació i millora de les infraestructures viàries de la xarxa secundària de Mallorca, especialment a les zones urbanes. Per això estem molts satisfets de totes les actuacions que venint duent a terme en els darrers mesos  i que continuarem al llarg dels propers», ha afegit el conseller Sevillano.


La batlessa de Santanyí, Maria Pons ha destacat que «aquestes actuacions eren una demanda dels veïns des de feia anys. Estem molt contents que finalment s’hagin pogut fer».

Actuacions en altres municipis per valor de 28.400 euros
Mobilitat i Infraestructures ha aprofitat aquesta visita per informar d’altres actuacions que s’estan executant o que ja estan finalitzades als darrers dies a diferents municipis de Mallorca.


En Alaró, s’han fet una sèrie d’obres per pacificar el tràfic a la Ma-2021, a l’altura del col·legi públic Pere Rosselló, per aconseguir un entorn més segur tant pels vianants com pels usuaris del centre escolar. S'ha instal·lat un radar pedagògic a l'entrada del municipi i a més s'han instal·lat senyals lluminosos en el pas de zebra. El costo total de l'actuació ha estat de 6.700 euros.


En Bunyola, s'han instal·lat dos radars pedagògics en cada una de les entrades al municipi, en les carreteres Ma-2010 i Ma-2020, perquè avisen i alerten als vehicles que han de reduir la velocitat per entrar en una travessa urbana. A més, s'ha pintat i instal·lat un senyal de led en el pas de vianants en la Ma-11, just en la rodona on es produeix la intersecció amb la carretera Ma-11 amb la Ma-2020; aquest punt es troben les aturades dels autobusos que donen servei a Bunyola i és a més un pas de senderistes, ja que és un encreuament amb una de les rutes de pedra en sec del Consell de Mallorca. Aquestes actuacions han suposat una inversió  de 9.400 euros.


En Selva, també ha finalitzat una obra per tal de pacificar el tràfic en la carretera Ma-2130 i Ma-2131 per obtenir un entorn més segur. L’actuació ha consistit en la instal·lació de nous pas de zebra en la Ma-2131 i radars pedagògics a l’entrada del municipi. El costo total ha estat de 5.400 euros.


En Esporles, l'actuació ha consistit a pacificar el trànsit en la carretera Ma-1100, per a aconseguir un entorn més segur pels vianants; per a això s'ha repintat la travessia -inclosos els passos de zebra-, s'ha reforçat la senyalització horitzontal pintant les línies en groc en les zones on no és possible aparcar i s'ha instal·lat un radar pedagògic en l'entrada del municipi des de Palma. També, dins d'aquestes mesures de pacificació i millora de la seguretat viària, s'ha instal·lat senyals lluminosos en el pas de zebra situat en aquesta carretera que dona accés a l'Institut del municipi, amb la finalitat d'emfatitzar la preferència de pas dels i les escolars respecte als vehicles que circulen per la calçada.


S'ha aprofitat també aquesta obra per a fer una revisió de l'estat del ferm i eliminar les arrels per a així millorar la seguretat dels vehicles, especialment els de dues rodes. El pressupost total d'aquesta intervenció ha estat de 6.900 euros.


El conseller Sevillano ha conclòs que «amb tot aquest  grapat d’actuacions, estem donant un important impuls a la millora de la xarxa secundària de carreteres i, especialment, en els trams d’àmbit urbà. Atenem a les peticions que els municipis, veïns i veïnes fa anys que demanaven. A poc a poc anem transformant les vies que travessen els municipis de l’illa, en espais més segurs i amables».

 

Reciente
Visto
Comentado