Consell de Mallorca
Fins al 8 de febrer està oberta la inscripció del curs del Consell de Mallorca 'Construint pobles feministes'
La institució insular promou a través de l'Aula Varela la inclusió de la perspectiva en la gestió municipal amb aquesta formació a la qual ja hi han participat un centenar de persones.
conselldemallorca.net 24/01/2023 - 13:17:40

Fins al 8 de febrer està oberta la inscripció del curs del Consell de Mallorca 'Construint pobles feministes'

La institució insular promou a través de l'Aula Varela la inclusió de la perspectiva en la gestió municipal amb aquesta formació a la qual ja hi han participat un centenar de persones

Ja està oberta la inscripció al curs del Consell de Mallorca 'Construint pobles feministes'. Es tracta de la tercera edició d'aquesta formació de l'Aula Varela que posa en marxa el departament de Presidència, a través de la direcció insular d'Igualtat que es durà a terme durant els mesos de febrer i març a Palma.

La formació, la imparteixen professores expertes de diversos àmbits que aborden en cada sessió aspectes teòrics i pràctics per incorporar de forma transversal la perspectiva de gènere a les polítiques públiques. En aquest sentit, s'analitzaran i es debatran temes com l'urbanisme, la realitat de les persones migrades, l'acció comunitària o la mobilitat.

Aquest curs està adreçat a membres d'entitats (ONG, associacions, sindicats, agrupacions, etc.) i també a personal polític i ciutadania en general, interessats en la transformació feminista de la comunitat. Són en total 5 sessions de 2 hores presencials i la cloenda del curs que s'impartiran al Casal de les Dones ubicat al carrer dels Foners, 38.

L'aula María José Varela és una aposta del Consell de Mallorca per treballar a favor d'una Mallorca feminista i lliure de violències masclistes. Per això, el 2021 es va posar en marxa aquest espai formatiu en feminisme, adreçat a persones que es dediquen a la política, ja sigui en l'àmbit municipal, insular o autonòmic, i també a persones que participen en col·lectius d'incidència política.

Varela va ser la primera directora insular d'Igualtat del Consell que va promoure la formació en feminisme de tota la ciutadania i va crear l'escola per la igualtat: Genèrica. Va morir el 4 de març de 2020 i el Consell de Mallorca li ha atorgat el títol de filla adoptiva de Mallorca.

Aquesta tercera ediciós són en total sessions de 2 hores presencials i la cloenda del curs. A la primera edició varen participar  cinquanta persones . La majoria eren regidores i regidors de diversos municipis de Mallorca, tot i que també hi va haver tècnics de diverses àrees municipals i persones vinculades a la gestió pública local. A la segona edició també hi varen assistir cinquanta persones i vas tenir lloc als municipis d'Inca i Manacor. Així en total un centenar de persones ja han rebut aquesta formació organitzada pel Consell de Mallorca.

Es poden realitzar les inscripcions al curs 'Construint pobles feministes, estratègies per repensar l'acció municipal' fins dia 8 de febrer de 2023 al següent enllaç. https://bitly.ws/yjSx Telèfon d'informació: 971 219 784

 

Reciente
Visto
Comentado