El PI
Melià: “És contradictori desclassificar sòl urbanitzable i, a la vegada, impulsar el creixement urbanístic a Palma”
El Pi ha criticat que el partit que impulsa aquest decret urbanístic ha previst en el Pla General de Palma vint nous sòls urbanitzables.
elpi.com 24/01/2023 - 15:52:19

Melià: “És contradictori desclassificar sòl urbanitzable i, a la vegada, impulsar el creixement urbanístic a Palma”

El Pi ha criticat que el partit que impulsa aquest decret urbanístic ha previst en el Pla General de Palma vint nous sòls urbanitzables que suposaran un creixement poblacional de més de 60.000 persones

El grup parlamentari d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSs’ha abstingut en el decret llei d’urbanisme. El portaveu, Josep Melià, ha criticat l’abús continuat i injustificat del decret llei per part del Govern, així com la manca d’explicacions per part del conseller de Medi Ambient sobre la utilització d’aquesta figura que és “excepcional i extraordinària”.

Melià ha explicat que, tot i que la formació comparteix la desclassificació de terrenys per fer front a la sobrepoblació, hi ha aspectes contradictoris. “El partit que impulsa aquest decret ha previst en el Pla General de Palma vint nous sòls urbanitzables que suposaran un creixement poblacional de més de 60.000 persones”.

Durant la seva intervenció, el portaveu ha fet palès les contradiccions dels partits d'esquerres que "voldrien prohibir la construcció en sòl rústic, i així ho repeteixen als seus discursos, però al Consell de Mallorca voten a favor d'una iniciativa d'El Pi per mantenir les dues quarterades. Quan es compara el que diuen amb el que voten tela marinera".

El mateix passa amb la construcció d’habitatges de protecció oficial. “No hi ha coherència amb el que es diu i el que s’escriu. La contenció del creixement no compta pels HPO, quan també s’augmenta la població, el consum d’aigua, el consum de recursos, aquesta és la seva contradicció manifesta”.

Amb tot, el portaveu ha finalitzat la seva intervenció, demanant al Govern que no faci canvis constants a la normativa urbanística. “Necessitam una normativa més segura, més estable i més continuista perquè els Ajuntaments s’hi puguin adaptar i no fer canvis cada dos per tres”.

 

Reciente
Visto
Comentado