Consell de Mallorca
Galmés penja una banderola a la façana del Consell de Mallorca amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones
L’edifici de la institució insular lluirà la banderola al llarg de tota la setmana amb motiu del 25N per tal de conscienciar i promoure la igualtat.
conselldemallorca.net 20/11/2023 - 13:50:30

Galmés penja una banderola a la façana del Consell de Mallorca amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

L’edifici de la institució insular lluirà la banderola al llarg de tota la setmana amb motiu del 25N per tal de conscienciar i promoure la igualtat

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, junt amb el conseller de Presidència, Antoni Fuster, i la directora insular de Famílies, Maria Garrido, ha penjat aquest dilluns una banderola a la façana del Palau del Consell amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones que se celebra el 25 de novembre. Així, l’edifici de la institució insular lluirà la banderola al llarg de tota la setmana. En aquest sentit, Galmés ha afirmat que «aquest gest contribueix a la conscienciació d’aquesta xacra que, lamentablement, encara patim a Mallorca i al conjunt del país».

Així mateix, el president de la institució insular ha destacat que «el compromís d’aquest equip de govern amb la lluita per la igualtat i l’eliminació de la violència contra les dones és ferm i inqüestionable». Llorenç Galmés ha assenyalat que «així es constata amb l’augment del pressupost destinat a famílies, igualtat i lluita contra la violència masclista per a l’any que ve».

El president del Consell de Mallorca ha reiterat la «tolerància zero davant la violència masclista» i ha assenyalat que «és fonamental impulsar polítiques de prevenció, així com d’acompanyament i d’atenció a les víctimes». També ha recordat que «els fills menors de les dones víctimes de la violència de gènere són els grans oblidats i que ells també en pateixen les conseqüències».

Augment del pressupost per famílies, igualtat i lluita contra la violència masclista

El conseller de Presidència, Antoni Fuster, ha explicat que el pressupost de la Direcció Insular de Famílies per al 2024, en el qual estan integrades les polítiques d’igualtat, diversitat, conciliació i de lluita enfront de la violència contra les dones augmenta un 6,62 % respecte d’enguany. Es tracta del primer pressupost d’aquest mandat.

Fuster ha detallat que per a l’any que ve aquesta àrea disposarà de 5.265.119,63 milions d’euros, 327.116,45 euros més que el 2023. Aquesta quantia anirà destinada als programes de Famílies, Igualtat i Diversitat, i al Servei d’Atenció a les Violències. El conseller de Presidència ha destacat també l’increment de les partides per a jornades, conferències i formacions, que és de 69.242,12 euros, el que suposa un 38 % més que enguany; i la d’activitats culturals i familiars que passa de 2.000 a 14.552,22 euros. L’augment d’aquestes partides preveu l’organització del primer congrés LGTBI i, especialment, l’organització d’estades, jornades familiars i altres activitats adreçades a les famílies.

D’altra banda, Antoni Fuster ha avançat que el Consell de Mallorca donarà un impuls a les campanyes de prevenció de les violències masclistes i sexuals, de manera molt especial amb el programa «No i punt!». Fuster ha dit que «continuam ampliant el programa, com ja hem començat a fer en els quatre mesos que som al capdavant del Departament».

A més, el conseller de Presidència ha detallat que s’han creat dues noves partides. Una de 6.000 euros per premiar estratègies artístiques i comunicatives en l’àmbit familiar a favor de la igualtat, la diversitat i la prevenció de violències masclistes. L’altra de 42.695,36 euros per impulsar projectes de conciliació, la conscienciació de la igualtat i la prevenció de la violència masclista. 

Activitats culturals i tallers per fomentar la igualtat

La directora insular de Famílies, Maria Garrido, ha donat a conèixer les activitats culturals i tallers que ha organitzat el Consell de Mallorca amb motiu del 25N per tal de conscienciar i promoure la igualtat des dels més joves fins al públic en general. Garrido ha explicat que des d’aquest dilluns i fins el desembre hi ha exposicions, obres de teatre i tallers als diferents pobles de Mallorca.

Amb tot, Garrido ha destacat que el pròxim divendres tindrà lloc a Raixa l’acte en memòria de les víctimes de violència masclista presidit pel president del Consell de Mallorca. Es llegiran els noms de les 39 dones assassinades a Mallorca, es guardarà un minut de silenci i s’inaugurarà un arbre i una placa en memòria de totes elles. 

Atenció a les víctimes

La directora insular de Famílies, Maria Garrido, ha informat que el Consell de Mallorca desenvolupa programes d’especial protecció per a les dones i infants víctimes de violència masclista. La institució insular ofereix serveis d’acollida com el Casal Ariadna, el Programa Aurora o la Casa Violeta amb diferents nivells d’atenció. Enguany, fins a dia d’avui, un total de 170 persones, entre dones i infants, han estat ateses en règim d’acollida.

Pel que fa a altres recursos especialitzats en violències que ofereix el Consell de Mallorca a través de la Direcció Insular de Famílies, cal destacar que el Servei d’Atenció Psicològica ha atès enguany més de 1.000 demandes i el servei d’atenció jurídica a prop de 500 fins el mes de novembre. D’altra banda, el Centre d’Informació de la Dona (CID) va atendre l’any passat un total de 2.328 dones, una xifra s’incrementarà enguany vist l’augment de la demanda en els darrers mesos.

 

Reciente
Visto
Comentado