Santanyí
La música torna a Cala Figuera amb la veu del baríton Javier Franco i el XII Festival Internacional de Música Vila de Santanyí
El Caló den Busques de Cala Figuera s’ha tornat a omplir de música, aquesta vegada per a la dotzena edició del Festival Internacional de Música Vila de Santanyí.
ajsantanyi.net 08/07/2024 - 16:02:34

La música torna a Cala Figuera amb la veu del baríton Javier Franco i el XII Festival Internacional de Música Vila de Santanyí

El Caló den Busques de Cala Figuera s’ha tornat a omplir de música, aquesta vegada per a la dotzena edició del Festival Internacional de Música Vila de Santanyí. Una vetlada espectacular protagonitzada pel baríton Javier Franco, juntament amb l’Orquestra del Festival de Santanyí sota la direcció de Vicent Balaguer, que va reunir unes mil persones al voltant de l’escenari del Caló den Busques. Les més de sis-centes cadires que havia preparat l’ajuntament estaven totes reservades dies abans del concert. I s’hi ha de sumar tots els veïns de la zona que van gaudir de l’espectacle des de casa, una embarcació o es van acostar fins a les roques i els mollets del caló.

Com ja és tradició, l’intèrpret va arribar sobre una barca de rems al caló mentre interpretava una de les peces seleccionades per al programa, que incloïa obres de R. Leoncavallo, W. A. Mozart, G. Puccini, G. Rossini, G. Bizet, G. Verdi i U. Giordano.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí, Mateu Nadal, ha valorat molt positivament tot l’esforç posat en el concert: “és un gran honor poder presentar de nou el concert de Música arran de mar. Aquest esdeveniment és fonamental en el nostre calendari cultural a Santanyí, i hem treballat intensament per oferir un espectacle excepcional”.

Per la seva banda Maria Pons, la batlessa de l’Ajuntament de Santanyí, ha agraït la fidelitat del públic, que any rere any, continua exhaurint les entrades d’aquest concert: “És un goig veure lluir el Caló den Busques d’aquesta manera, es fa difícil posar-hi paraules. Només podem tenir paraules d’agraïment per a tots aquells que han col·laborat per fer d'aquest concert una nit memorable”.

Javier Franco

Reconegut com un dels grans barítons espanyols, va néixer a la Corunya, va realitzar els seus estudis a l’Escola Superior de Cant de Madrid i al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, on a més va assistir a cursos de perfeccionament amb Alfredo Kraus i Renato Bruson.

Ha guanyat concursos internacionals de cant com el Viñas de Barcelona, el Concurs Internacional Francisco Alonso de Madrid, el Luis Mariano d’Irun o el Rocca delle Macie a Siena (Itàlia).

Ha actuat en teatres com el Teatro Real de Madrid, el Teatre del Liceu de Barcelona, el Palau de les Arts Reina Sofia de València, el Teatre de la Zarzuela de Madrid, l’Auditori Nacional de Madrid, el Palau de l’Òpera de la Corunya, el Teatre Campoamor d’Oviedo, el Teatro Comunale de Bolònia, el Teatre Verdi de Sàsser i Salern (Itàlia), Sant Carles de Lisboa, Bijloke Concert Hall de Gant (Bèlgica), Bunkamura Orchard Hall (Tòquio), Biwako Hall d’Otsu (Japó); ha col·laborat amb mestres com ara Zubin Mehta, Jesús López Cobos, Guillem Garcia Calvo, David Parry, Donat Renzetti, Renato Palumbo o Miguel Ángel Gómez Martínez.

Orquestra del Festival de Santanyí (OFS)

L’Orquestra del Festival de Santanyí és una nova agrupació formada per músics de prestigi d’importants orquestres espanyoles i joves instrumentistes que encara es perfeccionen a centres musicals d’Espanya i l’estranger. Molts d’ells formen part d’orquestres joves de la importància de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), la Gustav Mahler Jugendorchester o la Jove Orquestra Europea (EUYO).

Vicent Balaguer

Nascut a Benaguasil (València), és professor de violí al Conservatori Professional de Torrent i professor convidat al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. És concertino convidat habitual de l’Orquestra Simfònica de Navarra,l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i de les orquestres de València, Comunitat de Madrid, Tenerife, Galícia, Castella i Lleó i Cadaqués i concertino-fundador del Collegium Instrumentale de València. És professor de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana i l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.

 

Reciente
Visto
Comentado