Antoni Mesquida reconegut metge de Porreres i que exercia la medicina a Manacor.
Protagonistes de l'Alberg de Manacor: El Doctor Antoni Mesquida Ferrando, Gerent de l'Hospital, providencial col·laborador al quatrienni 2003-2007
Dr. Mesquida fou contundent: “el concessionari de la cuina que guanyi el concurs sap que hi ha aquesta condició, les 15 racions de sopar gratuïtes per l’Alberg son intocables, del contrari no tindrà la concessió”.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 22/10/2020 - 02:07:00
Des d’aquest blog es vol reconèixer la gestió del Dr. Mesquida com a col·laborador necessari a uns moments en que s’iniciava una de les crisis econòmiques més importants del darrers temps. Vagi l’agraïment més efusiu i sincer.

Protagonistes de l'Alberg de Manacor (8). El Dr. Mesquida, Gerent de l'Hospital, providencial col·laborador de l'Alberg de Manacor al quatrienni 2003-2007. Després de la negativa del nou Consistori de Manacor sorgit a l’any 2003 per a continuar amb les ajudes que s’havien atorgat fins aleshores, l’Alberg quedà sense la petita subvenció anual i sobre tot sense les racions de sopar donades per la antiga Residència o Centre Assistencial.

Al mes d’abril de 1997 s’havia inaugurat l’Hospital de Manacor amb el qual no hi havia hagut relació més que si algú del usuaris de l’alberg havia necessitat dels seus serveis. Però providencialment al mateix any 2003 nomenaren Gerent de l’Hospital a D. Antoni Mesquida Ferrando, reconegut metge natural de Porreres i que exercia la medicina a Manacor.

Així funcionà l’alberg fins l’any 2007 en que el Dr. Mesquida cessà com a Gerent de l’Hospital de Manacor per dirigir l’Hospital de Muro fins a l’any 2016, amb un ínterim com a Conseller de Salut a l’any 2012.

No mancà temps per exposar.li la situació de l’Alberg de Manacor que s’havia quedat sense ajuda municipal i la necessitat sobre tot de les racions de sopar pels usuaris, pensant que la cuina de l’Hospital podia donar aquest servei de forma gratuïta, a la qual cosa accedí sense dubtar-ho ni un moment: era palesa la seva sensibilitat envers dels més desfavorits com ho havia demostrat l’any 1996 en que havia fundat l’ONG Llevant en Marxa.

La cuina de l’Hospital de Manacor funcionava mitjançant una empresa concessionària resultat del concurs públic que es feia periòdicament. Durant la gerència del Dr. Mesquida va caducar la concessió de la cuina vigent i sorgí el dubte si la nova entitat concessionària que guanyés el concurs voldria acceptar continuar donant les racions gratuïtes de sopar per l’alberg de Manacor.

Quan s’exposà la inquietud del usuaris i la pròpia direcció de l’Alberg, la resposta del Dr. Mesquida fou contundent: “el concessionari de la cuina que guanyi el concurs sap que hi ha aquesta condició, les 15 racions de sopar gratuïtes per l’Alberg son intocables, del contrari no tindrà la concessió”.

Així funcionà l’alberg fins l’any 2007 en que el Dr. Mesquida cessà com a Gerent de l’Hospital de Manacor per dirigir l’Hospital de Muro fins a l’any 2016, amb un ínterim com a Conseller de Salut a l’any 2012.

Amb aquest cessament, acabà també la col·laboració impagable de l’Hospital. El nou Gerent Xisco Marí i Marí va posar preu a la ració de sopar, que realment era una quantitat moderada però multiplicat per 15 i per 30 dies, resultà una xifra totalment in-assumible per la Fundació Trobada, titular de l’Alberg i així acabà en sec la col·laboració de l’Hospital de Manacor.

A partir d’aquí, es feu un nou plantejament per servir el sopar a l’alberg amb un cuiner voluntari i els aliments que es poguessin replegar producte de donatius. Però d'això es parlarà a un altre article.

Des d’aquest blog es vol reconèixer la gestió del Dr. Mesquida com a col·laborador necessari a uns moments en que s’iniciava una de les crisis econòmiques més importants del darrers temps. Vagi l’agraïment més efusiu i sincer a l’Hospital de Manacor per part del patrons de la Fundació Trobada, dels professionals i usuaris que aleshores tots plegats amb més il·lusió que recursos van empènyer l’Alberg en circumstàncies tan difícils.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado