IES Berenguer d’Anoia. Ampliació. 1.924.032 €. Finalitzada
Signat el conveni amb Educació per a la construcció del nou CEIP del municipi la inversió prevista per al nou CEIP d’Inca és de 5,1 milions € i serà una realitat el curs 2022-2023
CEIP Ponent. Ampliació del centre amb la construcció de quatre noves aules. 441.650 €. Finalitzada. • CEIP Llevant. Ampliació amb la construcció d’un gimnàs, dos vestuaris i un magatzem. 499.579 €. Finalitzada
AGENCIA MANACORNOTICIAS 18/02/2021 - 04:47:00
l’IES Berenguer d’Anoia i convertir-lo en secretaria de l’EOI. 19.303 €. Finalitzades. • IES Pau Casesnoves: ampliació. 1.382.799 €. Inici de les obres previst durant el segon semestre de 2021.

Signat el conveni amb la conselleria d'Educació per a la construcció del nou CEIP del municipi. La inversió prevista per al nou CEIP d’Inca és de 5,1 milions d’euros i serà una realitat el curs 2022-2023. Mitjançant aquest conveni l’Ajuntament avançarà els doblers i Educació els hi tornarà els propers vuit anys.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, han signat avui un conveni de col·laboració entre l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) i l’Ajuntament d’Inca per al finançament i l’execució de les obres de construcció d’un nou centre d’educació infantil i primària (CEIP) al municipi d’Inca, per un import de 5,1 milions d’euros.

El nou CEIP d’Inca serà el quart centre d’educació infantil i primària del municipi i suposa una inversió important que s’afegeix a les que ja s’han realitzat des del 2015.

A l’acte també han assistit el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, la regidora d’Educació, Alice Weber, i el regidor de Transició energètica i Projectes estratègics, Gori Ferrà.

March ha explicat que «aquest nou centre ajudarà a respondre les necessitats d’escolarització d’Inca i s’afegeix a les millores d’infraestructures educatives que s’han fet des de l’inici de legislatura en aquest municipi». En concret, el conseller ha fet una especial menció a l’ampliació de l’IES Berenguer d’Anoia, les noves aules del CEIP Ponent o el nou gimnàs del CEIP Llevant. El total invertit des de 2015 fins a finals de 2021 (incloent la despesa de l’ampliació de l’IES Pau Casesnoves) és de 10 milions d’euros.

Per altra banda, el conseller ha anunciat que un altre gran projecte al municipi, la reforma del quarter de General Luque per acollir l’Arxiu i Museu de l’Educació de les Illes Balears, ja s’ha iniciat fa pocs dies. «Totes aquestes actuacions mostren el compromís amb la millora del sistema educatiu que ha exercit aquest Govern des de 2015».

Per la seva part, Moreno ha destacat que «avui és un dia molt important per a la nostra ciutat, ja que aquest conveni possibilitarà que el centre estigui enllestit per al curs 2022-2023, després de molt de mesos treballant conjuntament amb el Govern de les Illes Balears. Aquest és un projecte clau per a la nostra ciutat, que ens permet seguir avançant en una ciutat d’oportunitats i adaptar els serveis a les necessitats de la nostra ciutadania».

El conveni estipula que el Consistori avançarà íntegrament l’import en el propers dos anys i que Educació ho retornarà en un termini de vuit anys. En termes generals, l’IBISEC es compromet a redactar el projecte per a la construcció del CEIP, en un termini màxim de sis mesos. A continuació, serà l’Ajuntament d’Inca el responsable d’adjudicar i supervisar les obres, que podrien començar l’estiu del 2021.

Les previsions apunten que el nou CEIP serà una realitat per al curs 2022-2023. Cal recordar que, des del passat 2017, quan es va crear el centre, l’alumnat del nou CEIP Inca estudia de manera provisional entre el CEIP Ponent i l’Escola Infantil Toninaina, del municipi.

Més intervencions en infraestructures d’Inca

El nou CEIP d’Inca serà el quart centre d’educació infantil i primària del municipi i suposa una inversió important que s’afegeix a les que ja s’han realitzat des del 2015.


• IES Berenguer d’Anoia. Ampliació. 1.924.032 €. Finalitzada

• CEIP Ponent. Ampliació del centre amb la construcció de quatre noves aules. 441.650 €. Finalitzada.

• CEIP Llevant. Ampliació amb la construcció d’un gimnàs, dos vestuaris i un magatzem. 499.579 €. Finalitzada

• l’Arxiu i Museu de l’Educació de les Illes Balears. Reforma al quarter General Luque. 660.852,26 €. Actualment en execució.

• CEIP Miquel Duran i Saurina. Obres menors d’adequació, de divisió del menjador i ampliació de la sala de professors per a la creació d’una nova aula. 5.409,73 €. Finalitzades.

• Escola Oficial d’Idiomes d’Inca i Alcúdia: obres menors per adequar l’espai a la planta baixa de l’IES Berenguer d’Anoia i convertir-lo en secretaria de l’EOI. 19.303 €. Finalitzades.

• IES Pau Casesnoves: ampliació. 1.382.799 €. Inici de les obres previst durant el segon semestre de 2021.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado