Aquesta setmana s'ha procedit a la seva retirada i reposada per nous.
Felanitx: Aquestes darreres setmanes el Consistori ha començat a canviar l'aspecte de l'arbrat a diferents punts del municipi, estan en mal estat i acabaran morint
El global d'aquestes intervencions està valorat en 30.000€. La pròxima intervenció d'arbrat per part de l'Ajuntament al municipi serà quina serà la fulla de ruta a seguir a la via argentina a Felanit
AGENCIA MANACORNOTICIAS 22/02/2021 - 01:26:00
Les obres que s'estan duent a terme a la pista d'atletisme obliga a retirar les palmeres que seran replantades a un altre indret. Aquests arbres s'adapten a la singularitat de cada carrer. El global

L'Ajuntament de Felanitx planta un centenar d'arbres al municipi. Se substitueixen els arbres malalts i se'n planten de nous als carrers que s'estan rehabilitant. Aquestes darreres setmanes el Consistori ha començat a canviar l'aspecte de l'arbrat a diferents punts del municipi. L'objectiu és substituir els exemplars que estan en mal estat i acabaran morint a més de posar arbres nous als carrers que s'estan duent a terme obres.

Els carrers afectats són Cifre, Sant Miquel i Llebeig a més del Passeig Ernest Mestre a Felanitx i el carrer Rodrigo de Triana de Portocolom. El regidor d'espais públics i jardineria, Joan Aznar «era necessari fer aquesta actuació en aquests espais, ja que hi havia arbres morts.

S'han reposat i plantat 40 lledoners (celtis australis) instal·lats al carrer Rodrigo de Triana, 34 arbres tipus Mirabolano (Prunus Cerasifera 'Pisardii') i Lledoners, a més d'una dotzena de plataners al Passeig Ernest Mestre

D'altra banda s'ha aprofitat que s'estan arreglant i adequant diferents carrers per sembrar arbres i embellir l'entorn urbà. Tenir arbres a l'espai públic, genera una millora en la qualitat de l'aire i contribuïm a crear un caràcter més agradable als nostres carrers»

S'han reposat i plantat 40 lledoners (celtis australis) instal·lats al carrer Rodrigo de Triana, 34 arbres tipus Mirabolano (Prunus Cerasifera 'Pisardii') i Lledoners, a més d'una dotzena de plataners al Passeig Ernest Mestre. Els plataners substituïts han estat atacats per una plaga de fongs que ha provocat la mort de diversos arbres. Aquesta setmana s'ha procedit a la seva retirada i reposada per nous.

Les obres que s'estan duent a terme a la pista d'atletisme obliga a retirar les palmeres que seran replantades a un altre indret. Aquests arbres s'adapten a la singularitat de cada carrer.

El global d'aquestes intervencions està valorat en 30.000€. La pròxima intervenció d'arbrat per part de l'Ajuntament al municipi serà quina serà la fulla de ruta a seguir a la via argentina a Felanitx i es continua fent feina amb el becut vermell a les palmeres d'aquesta i altres zones.

Instal·lat un comptador de persones al jaciment dels Closos de Can Gaià a Portocolom. L'objectiu és sabre quantes persones visiten el jaciment i quin temps estan dins el recinte, entre d'altres.

L'Ajuntament de Felanitx estudia delimitar el jaciment i la carretera, instal·lant postes, cordes i cartells perquè la gent segueixi un recorregut adient, pràctic i didàctic. L’objectiu és que els visitants entrin per un únic punt i segueixin un recorregut. 

Aquesta passada setmana el Consell de Mallorca ha instal·lat un comptador de persones per infrarojos (amb connexió a Internet) per controlar quantes persones visiten el recinte per dies o mesos emmarcat dins el projecte Smart Island.

David Javaloyas, dels closos s'ha mostrat molt satisfet, ja que ha dit, «permet tenir un control d'afluència de gent. D'aquesta manera ens permetrà adequar les accions de divulgació».  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado