MAJORICA, EL SEU PERSONAL I PEL MANTENIMENT A MANACOR
Declaració Institucional del Consell: L’empresa Majorica ha estat als darrers 130 anys de la seva història un referent industrial i comercial per a Manacor i el llevant mallorquí
Constata, davant l’anunci del possible acomiadament de persones, la necessitat de cercar una solució a la situació de l’empresa Majorica que sigui beneficiosa per a la situació laboral de les treballadores
AGENCIA MANACORNOTICIAS 08/04/2021 - 10:19:00
manteniment de la producció, comercialització i administració de l’empresa en el municipi de Manacor, així com assegurar el manteniment dels llocs de feina . Consell de Mallorca, 17 de març de 2021.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL EN DEFENSA DE LA SITUACIÓ DE L’EMPRESA MAJORICA, PEL SEU PERSONAL I PEL MANTENIMENT DE L’EMPRESA A MANACOR. EXPOSICIÓ DE MOTIUS. L’empresa Majorica ha estat als darrers 130 anys de la seva història un referent industrial i comercial per a Manacor i el llevant mallorquí. Des de 1890 ha anat consolidant-se com una marca i un símbol que s’ha anat lligant a la imatge turística de l’illa de Mallorca.

Aquest camí al llarg del temps ha fet que aquesta empresa s’hagi convertit en un dels principals motors econòmics del municipi manacorí i en un referent de la incorporació del treball femení al sector industrial de les Illes Balears. Al llarg de tot aquest llarg període de temps, l’empresa Majorica ha passat per diferents situacions de feblesa empresarial i econòmica però que han pogut superar-se sense desarrelar-se de la localització inicial i sense incidir greument en el mercat laboral de Manacor. Mantenint la seva activitat amb caràcter tractor per a altres activitats que la complementaven de caràcter comercial i turístic a la comarca de Llevant.

Insta el Govern de les Illes Balears, per a què, conjuntament amb el Consell de Mallorca, l’Ajuntament, treballadors i representants sindicals es treballi per arribar a una resolució d’aquesta situació i s’arribi a garantir

Ara, després d’aquest recorregut, aquesta empresa ha entrat en concurs de creditors i, per part de l’administració concursal s’ha obert la possibilitat que sigui venuda a una empresa radicat fora de Mallorca i, per tant, la seva deslocalització de la producció i la seva comercialització.

Segons l’informe enviat al jutjat per l’administrador concursal l’empresa que s’adjudicaria Majorica té origen francès i i és la que menys llocs de feina garantiria. D’acord amb les declaracions del propietari de l’empresa adjudicatària de Majorica publicades al DM el 12 de març de 2021, té previst acomiadar a 179 persones i que assegura que es farà càrrec de les indemnitzacions de totes les persones cessades i que es compromet a recuperar, a llarg termini, aquests llocs de feina.

Aquesta possibilitat incidirà de forma molt negativa en el mercat laboral del poble de Manacor i, de manera indirecta, a la resta de la comarca del llevant mallorquí, agreujant la situació general de feblesa empresarial i laboral generada per la crisi sanitària de la Covid-19 al darrer any.

Així mateix l’empresa possible adjudicatària se compromet a mantenir la producció de la companyia a Manacor, sense afectar a la capacitat instal·lada amb la què actualment compta l’empresa i subratlla que no existeix cap interès en deslocalitzar la producció de Manacor. Malgrat aquesta afirmació es tracta d’una empresa que no està arrelada a Mallorca ni que coneix la seva configuració. És per tot això que el ple del Consell de Mallorca:

1.- Constata, davant l’anunci del possible acomiadament de persones, la necessitat de cercar una solució a la situació de l’empresa Majorica que sigui beneficiosa per a la situació laboral de les treballadores i treballadors d’aquesta empresa i, en conseqüència per al mercat laboral de la comarca.

2.- Insta el Govern de les Illes Balears, per a què, conjuntament amb el Consell de Mallorca, l’Ajuntament, treballadors i representants sindicals es treballi per arribar a una resolució d’aquesta situació i s’arribi a garantir el manteniment de la producció, comercialització i administració de l’empresa en el municipi de Manacor, així com assegurar el manteniment dels llocs de feina . Consell de Mallorca, 17 de març de 2021.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado