Los niños y sus padres van a sus locales por la tarde, de 16 a 20h
Los parques de ocio infantil de Mallorca piden al Govern poder abrir sus terrazas durante el horario establecido de sus locales (PIMECO)
“Hemos pedido en multitud de ocasiones que no nos ignoren de los planes de desescalada y en la concesión de ayudas” afirma la Presidenta de la Asociación de Parques Infantiles de Mallorca, Mercedes Marín.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 22/04/2021 - 12:59:38
El sector del ocio infantil de Mallorca se encuentra en una situación de emergencia total. Estas empresas han sido tremendamente perjudicadas en esta crisis sanitaria derivada de la COVID-19 y siguen siendo ignoradas

Los niños y sus padres van a sus locales por la tarde, entre las 16:00 y las 20:00. LOS PARQUES DE OCIO INFANTIL DE MALLORCA PIDEN AL GOVERN PODER ABRIR SUS TERRAZAS DURANTE EL HORARIO DE APERTURA DE SUS LOCALES. Estas empresas no han recibido todavía ni un euro de las ayudas prometidas.

El sector del ocio infantil de Mallorca se encuentra en una situación de emergencia total. Estas empresas han sido tremendamente perjudicadas en esta crisis sanitaria derivada de la COVID-19 y siguen siendo ignoradas tanto por el Govern balear como por el Gobierno del Estado.

La asociación que preside Marín, asociada a Pimeco, ha hecho llegar un escrito a la Conselleria de Salut i Consum pidiendo que se les tenga presentes en el próximo paso para la desescalada y no empeorar, todavía más

Hemos pedido en multitud de ocasiones que no nos ignoren de los planes de desescalada y en la concesión de ayudas” afirma la Presidenta de la Asociación de Parques Infantiles de Mallorca, Mercedes Marín. La asociación que preside Marín, asociada a Pimeco, ha hecho llegar un escrito a la Conselleria de Salut i Consum pidiendo que se les tenga presentes en el próximo paso para la desescalada y no empeorar, todavía más, la situación que viven.

La intención de esta solicitud es que se tengan en cuenta los siguientes puntos antes de redactar el BOIB. Que no se les aplique las mismas limitaciones de horario que al sector de la restauración ya que no lo son. Estos locales no sirven ni desayunos, ni comidas ni cenas.

Que las terrazas de los parques puedan estar operativas coincidiendo con el horario de apertura de los parques de ocio infantil (de lunes a viernes de 16:00 a 20:00 coincidiendo con la salida de los niños del colegio y los fines de semana).

Estos locales solo abren 3 o 4 horas al día y necesitan tener las terrazas abiertas para que los padres esperen mientras los niños juegan. Hace 3 meses que se aprobaron unas ayudas para el sector del pequeño comercio y de ocio infantil y todavía no se ha recibido ni un euro.

MANIFESTACIONS. Primera.- El present escrit té com a principal objectiu posar de manifest la situació actual d’emergència en la que es troba el sector de l’oci infantil, sector tremendament perjudicat en aquesta crisi sanitària derivada de la Covid-19. 

Com es conegut per tots, la pandèmia provocada per la Covid-19 ha suposat un dur cop per el sector de l’oci infantil, sector que s’ha vist ignorat pel Govern Estatal i també pel Govern Autonòmic en matèria d’ajudes per pal·liar els efectes d’aquesta crisis sanitària. 

El sector de l’oci infantil ha demanat en multitud d’ocasions estar present i no ser ignorat en les desescalades com en la concessió d’ajudes, ja que han estat varies les ocasions en que aquest sector no ha rebut el suport esperat que sí han rebut altres sectors econòmics. 

En base a aquesta greu situació econòmica i al seu estat de supervivència, es vol fer arribat aquest escrit amb una proposta d’actuacions en el sector d’oci infantil durant la desescalada de les restriccions imposades per lluitar contra la propagació de la Covid-19, propostes que es detallaran a continuació. 

Segona.- L’objectiu d’aquest escrit es que la Conselleria de Salud i Consum tingui present aquest sector en la pròxima passa per a la desescalada i d’aquesta manera evitar agreujar la dura situació que ja es viu en l’actualitat. 

És per tots conegut, per mitjans d’informació locals i autonòmics, que s’està treballant en un projecte de desescalada que permetrà l’apertura de les terrasses de bars i restaurants, del dematí a les 17 hores de l’horabaixa i de les 20:00/20:30 hores fins a les 22h de la nit per poder oferir serveis de restauració (sopars). Si bé, a dia d’avui no hi ha cap BOIB publicat al respecte, la intenció d’aquesta sol·licitud es que es tinguin en compte les següents manifestacions, abans de redactar el BOIB pertinent.

La limitació d’horari comentada provoca que el sector de l’oci infantil continuï sense oferir el servei de berenars, element característic del sector ja que és la base de cada esdeveniment juntament amb el temps de joc. Per tant, és tracta d’una mesura que duria implícita un greu perjudici per aquest sector, perjudici que no es pot suportar més. 

En el supòsit que es limiti els horaris d’apertura de terrasses, als anteriorment mencionats, s’està condemnant a aquells locals que sí disposen d’aquests espais de terrassa a no poder fer ús d’ells per les restriccions d’horaris. Els infants no acudeixen abans de les 17 hores donat que assisteixen a l’escola ni més tard de les 20/20:30h donat que ja són a casa seva.

Hem de tenir en compte que, si bé el servei de berenar es regeix per el conveni de restauració, no es tracta d’un servei propi d’un bar o cafeteria que tenen oberta la seva terrassa des del dematí, sinó que es tracta d’un local que té un horari limitat a la jornada escolar.  Per tant, respecte a aquest punt ens veiem en l’obligació de remarcar un tema de gran importància, i es que els locals d’oci infantil només tenen obert quan els menors no estan a l’escola o col·legi, és a dir, donen servei una vegada s’ha acabat la jornada escolar. Això suposa que l’horari d’apertura es limiti entre les 17 hores i les 20h.

Per aquest motiu demanem que, en el supòsit de limitar l’apertura de terrasses a unes certes hores de l’horabaixa, es permeti mantenir les terrasses dels locals d’oci infantil obertes les hores on els bars i restaurants hauran de romandre tancats, ja que en el cas de ser igual que els altres sectors de la restauració no es produirà cap benefici, sinó que es tornarà a tancar un servei que provoca la no contractació en aquest tipus de sector. 

A la vista de l’anterior, sol·licitem que es pugui oferir berenars a l’exterior dins l’horari de 17 hores a 20h. D’aquesta manera el sector de l’oci infantil podrà tornar a oferir un servei que fins ara no es pot donar i que provoca la nul·litat d’ingressos. 

Per això, sol·licitem a la Conselleria de Salut i Consum que permeti obrir el servei de berenar a l’exterior d’aquests locals d’oci infantil més enllà de l’horari de tancament establert per a la resta de locals dedicats a la restauració, és a dir, de les 17 hores a les 20/20:30h de l’horabaixa, ja que aquests darrers tenen un horari més ampli d’atenció a usuaris que el que disposa el sector de l’oci infantil. 

En virtut de tot l’anterior: Sol·licito a la Conselleria de Salut i Consum que tingui per presentat aquest escrit als efectes de tenir per presentades les propostes que conté i es tinguin en consideració a l’hora d’establir les mesures de desescalada per l’apertura del sector de la restauració als efectes de acordar l’apertura de les terrasses dels establiments d’oci infantil entre les 17:00 hores i les 20:00 hores.  En Palma, a 23 d’abril de 2021.  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Fra
Habrá que diferenciar parques infantiles de lugares de encuentro. Hay terrazas con juegos infantiles que son más bares y acúmulo de gente que un parque infantil. Más en Manacor que esto no está nada regulado. Lo digo por parte de “actividades”.