Amb aquesta mostra de Joan Bennàssar contribuïm a reivindicar el paper d’Inca
Joan Bennàssar inaugura una nova exposició de pintura a Sa Quartera Centre d’Art d’Inca. Aquesta mostra es realitza en el marc del projecte «Camí de Lluc. Refugis d'amor i oferiment»
L’exposició pictòrica es podrà visitar els dilluns i dimecres de 16 a 20.30 hores, dimarts i divendres de 15 a 20.30 hores, dijous de 10 a 13 i de 15 a 20.30 hores, i els dissabtes de 10 a 13 hores.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 05/06/2021 - 02:45:00
Joan Bennàssar culminam el projecte escultòric urbà de l'artista. La mostra estarà disponible per als visitants durant tot l'estiu», assenyala la regidora de cultura, Alice Weber.

Joan Bennàssar inaugura una nova exposició de pintura a Sa Quartera Centre d’Art d’Inca. Aquesta mostra es realitza en el marc del projecte «Camí de Lluc. Refugis d'amor i oferiment», que inclou obres escultòriques instal·lades a diferents indrets de la capital del Raiguer. L’Ajuntament d’Inca ha inaugurat avui l’exposició pictòrica «Camí de Lluc. Refugis d'amor i oferiment», de l’artista mallorquí Joan Bennàssar. La mostra «Raons humanes», instal·lada a Sa Quartera Centre d’Art d’Inca, està formada per 10 obres les quals mostren a la perfecció l'essència de l’artista i la seva experimentada tècnica.

Així doncs, aquesta exposició de pintura complementa la mostra escultòrica, la qual es va inaugurar el passat mes de maig. Les escultures de pedra, que encara es poden visitar, es varen instal·lar a diferents punts estratègics del municipi com el convent de Sant Bartomeu o la plaça de Santa Maria la Major. «Amb aquesta magnífica proposta plàstica de les darreres dècades de Joan Bennàssar culminam el projecte escultòric urbà de l'artista. La mostra estarà disponible per als visitants durant tot l'estiu», assenyala la regidora de cultura, Alice Weber.

La mostra «Raons humanes», instal·lada a Sa Quartera Centre d’Art d’Inca, està formada per 10 obres les quals mostren a la perfecció l'essència de l’artista i la seva experimentada tècnica.

«Camí de Lluc. Refugis d'amor i oferiment» és una mostra creada per Joan Bennàssar dins un any d’incertesa, amb la motivació d’aportar esperança al qui arriba a Lluc després de fer l’esforç del camí. La ruta tradicional que comença a Inca, passa per Selva, Caimari, creua Escorca i arriba a Inca, transitant indrets màgics de Mallorca. La mostra sorgeix del convenciment de què viure és conviure i que no existeix el progrès allunyat de l’ètica. D’aquesta manera, l’exposició d’escultures enllaça amb la mostra «Raons Humanes», perquè s’apunta l’esforç, l’amor i l’oferiment individual a l’esdevenir col·lectiu.

«Amb aquesta mostra de Joan Bennàssar contribuïm a reivindicar el paper d’Inca com a punt d’entrada a la Serra de Tramuntana. És per a nosaltres un plaer acollir aquesta mostra d’escultures i pintures i que tota la ciutadania pugui gaudir de les obres de Joan Bennàssar, un dels artistes mallorquins amb més prestigi internacional», destaca el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Joan Bennàssar va néixer a Pollença el 1950 i s’ha posicionat com un dels artistes més destacats de Mallorca. De ben petit mostrà una notable habilitat i vocació pel dibuix. Va estudiar Belles Arts a Barcelona i ha guanyat nombrosos certàmens, així com també ha exposat arreu del món. En les seves obres beu de totes les fonts i les sintetitza, no li falten coneixements sobre l'art actual o d'avantguarda, encara que també aprofundeix en els clàssics.

Quan era jove accentuava molt la càrrega social, va passar després per l'art abstracte, l'impressionisme, el sensitivisme de Bacon, el realisme, el collage amb objectes del carrer, sense oblidar mai el cubisme de Picasso, una de les seves majors influències. Avui, amb un estil molt personal, al qual l’artista es refereix com a primitivisme, les seves pintures i escultures sobresurten per la seva gran qualitat material. L’exposició pictòrica es podrà visitar els dilluns i dimecres de 16 a 20.30 hores, dimarts i divendres de 15 a 20.30 hores, dijous de 10 a 13 i de 15 a 20.30 hores, i els dissabtes de 10 a 13 hores.

Inca Street Art celebra la seva quarta edició. L’associació cultural Comunitart, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Inca, ha realitzat enguany un festival més mesurat i ajustat a l’actual situació de pandèmia. Durant els dies 4, 5 i 6 es realitzaran un total de 9 murals i 2 activitats complementàries als carrers d’Inca. 

Inca Street Art arriba a la seva quarta edició de la mà de l’associació cultural Comunitart, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Inca. El consolidat festival, després d’una pausa forçosa el 2020, tornar a posar-se en marxa amb una proposta més mesurada, però conservant l’esperit participatiu que defineix totes les anteriors edicions. 

Enguany, la ruta dels murals s’ha vist acotada a l’àrea del Blanquer, on es duran a terme 8 murals d’artistes professionals. La mostra es complementarà amb una nova ampliació del mural de la façana de l’IES Inca, que es treballa de manera col·lectiva a cada edició amb els i les alumnes de plàstica de 4t d’ESO del centre. 

Entre els artistes convidats s’hi troben noms consolidats en l’esfera del graffiti com Verni o Tropicana Dreams; artistes de galeria i del món del disseny gràfic que exploren el gran format, com el cas de Joan Cabrer, Ana Purna, Narcis Re o BlancoNegre; i artistes novells que presenten les seves primeres propostes sobre mur, com ara Lup Mame.

A més a més, s’han mantingut les propostes participatives per mitjà d’activitats col·lectives. El grafffiter Tash, ha treballat amb grups familiars al Parc del Serral, realitzant el mural “Upupa Epops”, una mostra de natura endèmica de les balears maridada amb tallers educatius en el Dia Mundial del Medi Ambient. D’altra banda, a l’skate park del Blanquer s’ha instal·lat un mur lliure, l’emoticovid,  adreçat als joves que vulguin plasmar la seva experiència i sentiments durant el darrer any de manera creativa. 

Antoni M. Maura, representant de l’associació, convida “a tothom a visitar Inca durant aquest cap de setmana en què el festival es troba en marxa” i anuncia que “es tenen previstes noves activitats complementàries durant els següents mesos de l’any”.

Enllaç al mapa amb les localitzacions de les activitats: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1loLc45-JLvnFwBIoKYWDD7QIYsPUAuAr&usp=sharing 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado