“Dilluns de l’Obra”. “200 anys de la Policia Municipal de Manacor.
L’escriptor i investigador Antoni Sureda Vicens, ens parlarà dels orígens i la història de la Policia Local de Manacor en el proper “Dilluns de l’Obra”
Ha pronunciat també múltiples conferències sobre seguretat vial i ha col·laborat amb articles d’investigació sobre temàtica històrica municipal en la revista Perlas y Cuevas
AGENCIA MANACORNOTICIAS 12/10/2021 - 13:18:00
La línia literària de n’Antoni Sureda Vicens, el convidat del proper Dilluns de l’Obra, ha estat marcada amb major o menor intensitat, però de forma gairebé transversal, per la seva trajectòria

L’escriptor i investigador Antoni Sureda Vicens, ens parlarà dels orígens i la història de la Policia Local de Manacor en el proper “Dilluns de l’Obra”. “200 anys de la Policia Municipal de Manacor. Els seus orígens” serà el títol de la conferència que pronunciarà qui, a més d’escriptor i investigador, va ser durant més de vint-i-un anys inspector en cap de la Policia Local de Manacor.

La línia literària de n’Antoni Sureda Vicens, el convidat del proper Dilluns de l’Obra, ha estat marcada amb major o menor intensitat, però de forma gairebé transversal, per la seva trajectòria professional. És autor de les obres Procediment sancionador en matèria de trànsit (1997), Seguretat Vial (2004), Consells bàsics d’autoprotecció (2005), Trilogia (2007), En versió pròpia.

Manacor, de la dictadura a la democràcia. Retrat d’una generació de mallorquins (2014), Viure amb por. Una història de 1936 a Mallorca (2016) i Temps d’infàmia, Assassins de ploma i paper.

La globalització de la delinqüència i altres conflictes del segle XXI (2009), L’altra pell. Vivències d’un policia (2012), Brun. Manacor, de la dictadura a la democràcia. Retrat d’una generació de mallorquins (2014), Viure amb por. Una història de 1936 a Mallorca (2016) i Temps d’infàmia, Assassins de ploma i paper.

Depuracions de guàrdies municipals (2019) i El motí de les dones. La primera revolta femenina a Manacor, obra que parla de l'episodi d'un grup de dones que reclamaven un espai propi dins la societat del 1920 i que li va suposar a l’autor rebre el Premi Alexandre Ballester d’assaig que atorga cada any l’ajuntament de Sa Pobla.

Ha pronunciat també múltiples conferències sobre seguretat vial i ha col·laborat amb articles d’investigació sobre temàtica històrica municipal en la revista Perlas y Cuevas, entre d’altres publicacions setmanals, i en diversos volums de les Jornades d’estudis locals de Manacor, que han deixat ben clara també, talment com ho fan els seus llibres, la inquietud social del nostre convidat. Aquesta conferència es portarà a terme el dilluns dia 18 d’octubre a les 20:00 a la sala La Fornal, l’entrada és gratuïta i no cal fer reserva.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado