Garantir que l'aturada ocasioni les mínimes molèsties als ciutadans
La huelga de Limpieza y Recogida de basura en varios municipios de Mallorca comienza hoy 14 a las 21:00h y habrá servicios mínimos
Hemos hablado con responsables de CCOO y nos han asegurado que no hay ningún acercamiento de las partes afectadas y que la huelga será una realidad desde las 9 de la noche de hoy, excepto los servicios mínimos firmados.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 14/10/2021 - 12:15:26
Ajuntament de Manacor. El batle de Manacor, Miquel Oliver, i el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, compareixeran en roda de premsa per explicar els serveis mínims

Ya lo avisó el Ayuntamiento de Sant Llorenç de Mateu Puigròs, había que prepararse para la huelga de limpieza y recogida de basuras de varios municipios en Mallorca, entre los que se encuentran varios del Llevant, Manconumidad del Pla, del Migjorn.

Manacor explicará los servicios mínimos y medidas a las 13:30 horas. Hemos hablado con responsables de CCOO y nos han asegurado que no hay ningún acercamiento de las partes afectadas y que la huelga será una realidad desde las 9 de la noche de hoy, excepto los servicios mínimos firmados.

Ya lo avisó el Ayuntamiento de Sant Llorenç de Mateu Puigròs había que prepararse para la huelga de limpieza y recogida de basuras de varios municipios en Mallorca, entre los que se encuentran varios del Llevant

A partir d'aquest dijous 14 d'octubre a les 21 h hi ha una vaga convocada a totes les Illes Balears del servei de recollida de residus. La vaga també afectarà el municipi de Manacor.. El servei funcionarà amb normalitat fins aquest dimecres 13 d'octubre.

Com que les negociacions continuen obertes, al llarg de demà dijous i sempre abans que comenci la vaga us informarem dels serveis mínims que s'aplicaran al municipi de Manacor i que s'hauran comunicat a l'empresa adjudicatària del servei. Hores d'ara l'Ajuntament de Manacor fa feina per garantir que l'aturada ocasioni les mínimes molèsties als ciutadans, tot respectant el dret dels treballadors.

L’AJUNTAMENT DE MANACOR FIXA UNS SERVEIS MÍNIMS QUE GARANTEIXIN LA CONTINUÏTAT DE LA RECOLLIDA SELECTIVA AL MUNICIPI. Els serveis mínims s’han determinat amb l’objectiu de causar les mínimes molèsties a la ciutadania

Davant la convocatòria de vaga de recollida de residus convocada a totes les Illes Balears, l’Ajuntament de Manacor ha acordat amb l’empresa adjudicatària del servei de recollida de residus i de neteja del municipi de Manacor, Lumsa, uns serveis mínims que garanteixin la continuïtat de la recollida selectiva al municipi i que causin les mínimes molèsties a la ciutadania.

Els serveis mínims fixats al municipi de Manacor mantenen la recollida porta a porta a aquelles zones on està implantada amb una sèrie d’excepcions.

Així, els dilluns de matí no es recollirà la fracció de vidre, però sí que es recolliran els envasos al vespre; la recollida de la matèria orgànica es manté els dimarts, divendres i diumenges; i el rebuig continua els dimecres. Mentre duri la vaga no hi haurà recollida d’envasos els dijous ni recollida de paper i cartró els dissabtes.

A la zona de recollida porta a porta, es demana a la ciutadania que si al matí observa que la bossa dipositada no s’ha recollit, la torni entrar a ca seva per evitar acumulacions de bosses de fems damunt les voravies i als carrers.

A les zones de contenidors, es recomana a la ciutadania que segueixi el calendari que regeix a la zona amb recollida selectiva porta a porta per evitar que els contenidors acumulin residus. Així, es prega que els dilluns es dipositin els envasos, els dimarts, divendres i diumenges la matèria orgànica i els dimecres el rebuig.

L’EcoParc de Manacor i la Deixalleria de Porto Cristo estaran oberts els dimarts de 9 h a 13 h i de 15.30 h a 19 h i els dissabtes de 9 h a 14.30 h, però només recolliran residus domèstics. Així i tot, només es podran fer servir aquests punts verds en casos excepcionals i urgents. Pel que fa al Punt verd de Porto Cristo, l’Ajuntament de Manacor va anunciar-ne el tancament el proper 1 de novembre, però en cas que la vaga indefinida encara continuï convocada en aquella data, es posposarà el tancament fins passada la seva desconvocatòria.

Pel que fa a la recollida de residus comercials, es prega als comerços ubicats a la zona de recollida porta a porta que s’adaptin al calendari de recollida dels domicilis. És a dir: els dilluns vespre podran treure els envasos, els dimarts, divendres i diumenge la matèria orgànica, els dimecres el rebuig i, a més, es canvia el dia de la recollida del paper i cartró, que passarà a ser dilluns de matí.

La recollida comercial a la zona de contenidors també s’adaptarà al calendari de recollida porta a porta, amb l’afegit de la recollida de paper i cartró els dilluns de matí.

L’Ajuntament de Manacor demana la col·laboració ciutadana davant aquesta convocatòria indefinida de vaga al servei de recollida de residus a les Illes Balears i que, a Manacor, també afecta el servei de neteja del municipi. Per això, es prega que els veïns generin els mínims residus possibles i que els guardin a casa si no fan olor. Durant la vaga no hi haurà servei de recollida de trastos a domicili.

Pel que fa al servei de neteja, hi haurà serveis mínims i es prioritzaran les zones sensibles com ara entrades dels centres sanitaris, centre de dia i centres educatius. Amb tot, es prega als ciutadans que col·laborin per mantenir el municipi el més net possible.

Comprensió i col·laboració. El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha assegurat durant la roda de premsa en què s’han comunicat els serveis mínims per al municipi que «avui toca parlar de dos tipus de drets:

del dret a la vaga d’uns treballadors que històricament han estat mal remunerats i que no posam en dubte sobretot davant l’augment del nivell de vida, però també del dret dels ciutadans de tenir el servei pel qual estan pagant els seus imposts, com és la recollida, la neteja i els serveis complementaris com el Punt verd o la recollida de trastos a domicili».

Els serveis mínims que s’han proposat a l’empresa adjudicatària s’han dissenyat per garantir la convivència d’aquests dos drets i serà Lumsa la que haurà de gestionar els recursos per què es puguin complir.

El tècnic de Medi Ambient, Toni Pascual, ha explicat que els serveis mínims han tengut en compte que encara ens trobam en temporada alta, tant de recollida com de neteja, la repercussió que tendria la no prestació del servei als centres hospitalaris, residències i centres escolars, així com les especificitats del sistema de recollida per fraccions.

«Prioritzam els serveis que puguin ocasionar més molèsties», ha afirmat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, qui ha afegit que Manacor «no pot abandonar la feina i el compromís dels veïnats del municipi pel que fa a la recollida selectiva».

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado